Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Krušenje ometa pri odprtem zaključku - premaz, sprej?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Krušenje ometa pri odprtem zaključku - premaz, sprej?
#1
Eno hitro vrašanje.

V novogradnji na stropu so luknje za vgradne svetilke kjer je notri rebrasta cev. 
Ko je bil omet potegnjen čez žal nismo nastavili tulcev, in sedaj po kitanju te luknje oz. znotraj niso zakitane. To je samo pri 2cm delu, kot je debelina ometa.
Kakor se samo dotaknem ali zapiham, pesek leti na vse strani.

Torej zanima me, kako bi bilo to najbolj enostavno na hitro sanirat, da se to več nebi dogajalo. Ko bodo svetila nameščena enkrat se naj to več nebi dogajalo, ampak če se svetilo odstrani kadar koli bo spet cela zmešnjava. Drugače se to več nikoli ne bo dotikalo, v najboljšem primeru...

Želel bi to za vselej odpravit. Obstaja kakšna rešitev v obliki spreja da se nanese tanek sloj? Ali če bi premazal z emulzijo? Kar koli, samo da ni potrebno kitat ali obdelovat z mavcem ali čim podobnim, ker bo luknja tako ali tako zakrita.

Hvala za pomoč.
#2
Fotografija je boljša kot 1000 besed...
#3
Emulzija
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#4
Tole jaz razumem kot da so doze pregloboko "vzidane", pač kot posledica dodatnega ometavanja stropov. Tu je v bistvu edina pametna rešitev dograditev (vzidanje) obročev v velikosti tiste doze v AB plošči in debelini ometa. Le to bo preprečilo krušenje robov ometa ob dozi. Nobena emulzija tega ne reši. Tisti omet se poševno proti dozi odstrani, nato se nareže na mero tiste potrebne obroče, potrebuješ še nekaj malega silikona, ki ga na treh ali štirih točkah stisneš na tisti del obroča ki bo najglobje. S pomočjo desčice, ki bo nalegla na nivo stropa se potem ta obroč vtisne na potrebno globino. Desčico se umakne, ko silikon "prime" se špranjo okoli obroča obgipsa "u nulo". Namesto silikona lahko uporabiš termo lepilo v pištoli, ko ne bo potrebno čakati lepila. Tretja je pa, da vse skupaj narediš brez lepil. Le z deščico in gipsom. Tudi tako gre. Pa še hitreje je.
#5
@arbajter: "Tole jaz razumem kot da so doze pregloboko "vzidane", pač kot posledica dodatnega ometavanja stropov"

Točno to je bil problem, ker mi električar ni povedal kako je on to mislil naredit in je na koncu prišlo do odstopanja pri širini vgradnih svetil.


Hvala vsem za nasvete.

Na koncu sem rešil tako, da sem luknje kar pogletal/pokital z to izravnalno maso okoli in okoli (max 60min dela-10lukenj) in zadeva odlično drži.

Je pa res, da sem zamenjal vgradna svetila (GU10), ki imajo znotraj fi60 in ne fi75, tako da mi sploh ni bilo potrebno štemat. Pomembno je le, da se kupi svetilo ki ima na obeh straneh takšno zavito nogo in NE tiste ki se pritrdijo z navadnimi nogicami na vzmet "gor-dol", ker le tu more bit cev res v nulo obdelana.

Konkretno sem tole vzel:
https://www.dimco-svetila.si/svetila/not...t?___SID=U


Skok na forum:
Zadnje novice

Lumar Zero Emission Living Tour – v Dragomlju na ogled edina slovenska hiša s certifikatom Active House
05.06.2020 ob 11:42:06
Lumar Zero Emission Living Tour – v Dragomlju na ogled edina slovenska hiša s certifikatom Active House
Po uspešno izpeljanih obiskih iz naslonjača pri Marko Potrču, Mitji Petkovšku in Jakovo Faku, vas v podjetju Lumar v okviru... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »