Gradnja in obnova > Napeljave
etimat P10 3+n B20 kot glavno ločilno stikalo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
etimat P10 3+n B20 kot glavno ločilno stikalo
#1
kaj za ta namen se ga lahko uporabi?
#2
Kot si zapisal - kot glavno ločilno stikalo, če je ustrezno predvideni tokovni porabi v razdelilniku (ali drugje).
#3
Jaz imam pomislek glede selektivnosti......
Ob kratkem stiku (16A vtičnice), mislim da bo odklopilo tudi ta 20A (B) odklopnik
#4
Pa naj. Bolje (ceneje), kot da vrže pancerke ven.
#5
Zaradi kratkega stika v tokokrogu 16A varovalke, ti pancerko ne bo vrglo ven (ob pravilno izvedeni instalaciji)
#6
Ko se giblješ po meji, se lahko marsikaj nepredvidljivega zgodi.
#7
Homer, ko na eni pancerki narediš npr. dva tri kratke stike zapored, magari na "podrejeni" in "selektivni" varovalki le B10A ali celo B6A, verjemi, da ti spajtla tudi glavno varovalko NV250/25A, varovalko NV100/25A še hitreje, da o kaki "Titan" varovalki 25A(Ggl) raje ne pišem.
#8
Vprašanje je bilo: "ali se, etimat P10 3+n B20, lahko uporabi kot glavno ločilno stikalo?"
Moj odgovor je: lahko tako kot katerikoli inštalacijski odklopnik, vendar ni smiselno.
Če hočeš preprečiti pregoretje glavnih varovalk, potem si omisli eti-jev limitator ali pa limitor s katerim lahko nastaviš prioriteto pomembnosti porabnikov. Samo na ta način boš lahko izkoristil celotno zakupljeno moč.
#9
ne vem kako imate rešeno, a ko se pozimi nabere skupaj nekaj velikih porabnikov, vam ne skuri glavne varovalke? Resda imam samo 3x20A. Ker TČ potegne enih 8A po fazi komot, pa še indukcija dve fazi, pa pečica, bog ne daj da se kak likolnik ali pa fen vklopi. Saj sem poskušal porazdeliti po fazah kar se da in upošteval faktor sočasnosti. Samo da pa morem klicat elektro, da zamenja glavno varovalko in vsakih skasira 35€, mi pa tudi ni.
Limitator je dobra ideja Smile
#10
Zakaj takoj ne poveš kaj te muči. Verjetno ti tudi limitator ne bo pomagal, saj ko ga boš vklopil nazaj, ti bo zopet odklopil, ker boš še vedno imel enako obremenitev. Mogoče bi ti zadevo rešil limitor. Razlika med limitatorjem, kot ga ima Eti in limitorjem je v tem, da limitator izklopi kompletno napajanje, limitorju pa lahko določiš, katere porabnike naj odklopi, če se je pojavila kritična obremenitev. Ti izklopljeni tokokrogi se potem, ko obremenitev pade, čez kakšnih 5 ali 10 min vklopijo avtomatsko nazaj.
Samo ti imaš ta problem, da imaš steklenico enega štefana, pa bi vanjo rad spravil količino terana za štefana in pol. Torej rabiš večjo flašo in tudi močnejšo glavno varovalko. Tako kot ni stisljiva tekočina, tudi elektrika ni. Big Grin
#11
(20.11.2019 ob 20:26)arbajter Napisal: Homer, ko na eni pancerki narediš npr. dva tri kratke stike zapored, magari na "podrejeni" in "selektivni" varovalki le B10A ali celo B6A, verjemi, da ti spajtla tudi glavno varovalko NV250/25A, varovalko NV100/25A še hitreje, da o kaki "Titan" varovalki 25A(Ggl) raje ne pišem.

No ja, če greš v ekstremne kombinacije, je logično, da ti bo "odkurilo" tudi pancerko.
#12
(21.11.2019 ob 13:58)mirator Napisal: Zakaj takoj ne poveš kaj te muči. Verjetno ti tudi limitator ne bo pomagal, saj ko ga boš vklopil nazaj, ti bo zopet odklopil, ker boš še vedno imel enako obremenitev. Mogoče bi ti zadevo rešil limitor. Razlika med limitatorjem, kot ga ima Eti in limitorjem je v tem, da limitator izklopi kompletno napajanje, limitorju pa lahko določiš, katere porabnike naj odklopi, če se je pojavila kritična obremenitev. Ti izklopljeni tokokrogi se potem, ko obremenitev pade, čez kakšnih 5 ali 10 min vklopijo avtomatsko nazaj.
Samo ti imaš ta problem, da imaš steklenico enega štefana, pa bi vanjo rad spravil količino terana za štefana in pol. Torej rabiš večjo flašo in tudi močnejšo glavno varovalko. Tako kot ni stisljiva tekočina, tudi elektrika ni. Big Grin
Mirator, nimaš prav, danes sem od Japoncev prejel sliko ene njihovih zadnjih inovacij. Baje gre za 200 litrski sod piva.  SmilePriložene datoteke Predogledne slike
   
#13
Ha, ha,

baje so te sodčke že naročili nekateri naši gostinci, ki potem ven izvlečejo 300 l piva.[Slika: smile.png]
#14
Jaz znam kontra: daš mi 200l sodček piva in ko ti ga vrnem, je samo 100l notri. Kako je to mogoče?


Skok na forum:
Zadnje novice

Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge
15.09.2020 ob 10:26:54
Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge
Spoznajte novo generacijo toplotnih črpalk Tiki. Odlikuje jih energetska varčnost, prijaznost do okolja in najsodobnejši... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »