Nepremičnine > Finančna plat
Normiran s.p. in stanovanjski kredit

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Normiran s.p. in stanovanjski kredit
#1
Pozdravljeni,

je imel kdo med vami zadnje čase opravka z bankami, ki ima normiran s.p.? 
Sama se namreč podajam v nakup hiše in potrebujem stanovanjski kredit, svojih sredstev imam 100k, in letni promet imam tudi 100k (z minimalnimi stroški saj opravljam dejavnost - vendar na večini bank itak odštejejo teh 80% kaj imamo normiranci). Žal pa nimam nobene nepremičnine s katero bi lahko kredit zavarovala. 

Vendar pa me na vsaki banki obravnavajo najmanj kot kriminalca, ki nima niti minimalne plače in si želi zdaj kupiti hišo.Sprašujem za banke prijazne normirancem, ker večinoma vse banke gledajo zavarovalno bruto osnovo in ne prometa.

Se že vnaprej zahvaljujem za odgovore
#2
Glas vpijočega v puščavi. Ko sem pred leti iz čiste zajebancije v svoji banki povprašal za zgolj pet jurjev mi osebek na drugi strani odgovori, da to pa že ne gre, ker imam svoj sp. In ko sem omenil zamenjavo banke, bi tistih pet jurjev pač postalo čudežno mogočih. Itak jih nisem vzel. Samo firbec me je, če je to res. Potem se pa pejt, če se upaš...
#3
Izpred enega leta:

Dobre izkusnje: SKB, Delavska hranilnica
"NeVemoCistoKajBi": NLB, Sparkasse
"NeJebemoPetPostov: Addiko, Sberbank
#4
Tudi sam imam ok izkusnjo z Delavsko hranilnico - cca 3 leta nazaj sva dobila brez komplikacij kredit kljub temu da sva bila oba normiranca. Lastne udelezbe sva imela cca 50% (zahtevali so vsaj 25%). Seveda pa sva morala prenesti racune k njim in zastaviti novo nepremično pod hipoteko.

Najprej sva se sicer pozanimala pri Sparkasse kjer sva imela oba odprte racune, ampak so nama ponudli slabse pogoje (visja obrestna mera, dodatno placilo in notarski stroski pri vsakem predhodnem odplacilu recimo). Sperbank bi sel tudi skozi ampak je Delavska naredila boljsi vtis. Na NLB, SKB itd pa sploh nisva sla sprasevat Smile
#5
Ja, vsi čakajo na svoj % podkupnine, da ti ga bodo odobrili.  Angry Saj vsi vedo kako to gre...
#6
Naj dodam:
moja "dobra in čuteča" banka je SKB.
#7
Pri Unicredit dobiš dobre pogoje in te obravnavajo kakor klasicno zaposlenega. Tam mislim, da ob tem letnem prihodku ne bos imela težav.
#8
Res je, kolega ravno ureja kredit kot s.p. in samo unicredit in delavska hranilnica sta ga obravnavali kot navadnega zaposlenega. Letni prihodek ima pa vsaj 30% manjsi kot OP pa naj nebi bilo tezav z odobritvijo. Vzel pa bo 70k€.


Skok na forum:
Zadnje novice

V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
23.01.2018 ob 11:35:41
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
Podjetja s(m)o ljudje, zato je zelo pomembno, da se na delovnem mestu počutimo dobro, saj današnji sodoben in hiter tempo življenja narekuje, da... Beri dalje »
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
04.12.2017 ob 10:53:36
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
V podjetju Lumar v soboto 9. decembra, med 10.00 in 15.00 uro, v Lokrovcu pri Celju pripravljajo dan odprtih vrat na spremenjeni hiši Lumar Urbano-D... Beri dalje »