Gradnja in obnova > Energijski viri
pomoč pri izboru TČ

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pomoč pri izboru TČ
#31
(11.11.2019 ob 21:01)sassapo Napisal: Hm, hiša je potratna, to je dejstvo. Kaj in koliko pa lahko ugotovi samo z IR kamero
Energetska sanacija takšne hiše pa stane v nebo. Poleg tega sploh ni rečeno, da je izvedljiva. Izkopi so vedno vprašljivi, na Lopati se je lani zaradi tega hiša podrla.

Pred leti je prišel k meni kolega s termo kamero, po mojem je to zelo smiselno naredit. Pa za primerjavo pogledaš še recimo sosedovo energetsko sanirano bajto in vidiš kje so težave.

Ampak glede na to kar sem videl na linkih se tudi meni ne zdi smiselno iti v dodatno izolacijo. Bajta ima na vertikalah izolacijo po današnjih standardih. Na oknih se ob prehodu iz dvoslojnega termopana na trislojno zasteklitev tudi ne bi ne vem koliko prihranilo. Bajta pač ima neko arhitekturno specifiko z veliko zunanjimi površinami glede na uporabno kvadraturo in najbrž tudi toplotnimi mostovi. Rekel bi, da gre precej energije zaradi zimskega vrta, na pritličnem delu pa je tudi AB plošča potegnjena na prosto, kar je najbrž energetski samomor. Kot rečeno, termokamera, da se lokalizira šibke točke in potem morda razmislek, če je kak poseg ekonomsko upravičen.

Izračuni potencialnih prihrankov na drive-u so po mojem realistični.

Bajte je lepa, a žal kot kaže tudi potratna.


Skok na forum:
Zadnje novice

V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Samsung predstavil ClimateHub, svojo prvo integrirano rešitev za ogrevanje in toplo vodo
06.11.2019 ob 16:24:24
Samsung predstavil ClimateHub, svojo prvo integrirano rešitev za  ogrevanje in toplo vodo
ClimateHub je nova rešitev družbe Samsung za ogrevanje prostorov in sanitarne vode. Z enostavno namestitvijo, enostavnim zagonom,... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
23.01.2018 ob 11:35:41
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
Podjetja s(m)o ljudje, zato je zelo pomembno, da se na delovnem mestu počutimo dobro, saj današnji sodoben in hiter tempo življenja narekuje, da... Beri dalje »