Kar naredi dom > Vrt in okolica
kovačnik bolan

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kovačnik bolan
#1
Spoštovani,

imam kovačnik, ki sem ga kupil lani jeseni in ga takrat tudi zasadil, takrat je imel kake pol metra dolge veje in meter visoko steblo. Letos poleti je zrasel bolj malo, vendar s kar nekaj novimi poganjki, je tudi lepo cvetel, težava pa se je pojavila sredi poletja, ko je dobil nek lišaj po vrhnji strani listov, ti listi so zarumeneli, sedaj pa postopoma odpadajo. Bral sem že, da bi lahko bile pršice, a jaz jih nisem opazil. Je opcija, da ga povsem porežem, bi tako zrasel na novo?
#2
Saj je listopadni, tako da ga ni treba rezat.
Naslednje leto pa bodi bolj pozoren in ga fino našpricaj s katerim ekološkim sredstcom.
Če imaš tudi vrtnice, ki jih boš verjetno šprical proti listnim ušem, lahko z istim sredstvom še njega.
#3
Obstaja tudi zimzelen kovačnik.
Lišaj: gliva + alga. Jaz tega še nisem videla na listju, samo po deblu ali vejah. Kašna slika bi bila v pomoč. Če je nimaš, poskusi poiskati v googlu po slikah  z iskalnimi nizi kot npr. rumeneči in odpadajoči listi (yellowing and falling leaves), škodljivci (pests), bolezni (diseases), itd. na (on) Lonicera henryi ali katerega pač že imaš.


Skok na forum:
Zadnje novice

Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
04.05.2020 ob 12:34:06
Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
Lep, varčen in pameten dom Podjetje Lumar je v Dragomlju, ki leži le nekaj kilometrov oddaljen od Ljubljane, postavilo hišo Lumar... Beri dalje »
Redno vzdrževanje doma je nujno
20.01.2020 ob 12:59:50
Redno vzdrževanje doma je nujno
S tem boste poskrbeli za svojo varnost in manj zapletov pri zavarovanju. Izognite se slabi volji, ko vam denimo poči cev in voda... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »