Opremljanje doma > Kopalniška oprema
tuš kabina in ne-pravokotni kot

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tuš kabina in ne-pravokotni kot
#1
Pozdravljeni! 

Imam problem. Kot, v katerega je montirana tuš kabina, ni ravno v nulo 90° ampak je malo bolj "odprt". to pomeni so vogali tuš kadi slab centimeter oddaljeni od ploščic. 
Ker sem se naveličal menjavati silikon, ker je še vsak s časom počrnel, razmišljam, da bi zadevo zafugiral. Tuš kad je klasična, na nogicah, nepremična in verjetno bi taka debela fuga dalj časa zdržala, kot pa kepa silikona, drži?
To je sicer v nasprotju z navodili, kjer v vseh priše da je stik med ploščico in kadjo potrebno silikonirati.

Hvala za vaša mnenja in predloge .)
#2
Označi na ploščicah, do kod ti sega rob kadi tuša in flekso v roke. Zareži keramiko v vogalu, izštemaj ven, po potrebi doštukaj z novo keramiko in vstavi kad v tako narejen utor. Nato bo ponovno "dober" silikon.
#3
Jaz sem pri naši uporabil zakljčno letvico od Kolpa-sana: https://www.kolpasan.si/sl/izdelki/kopal...na-letvica
Uspešno sem pri 1200×900 kadi zatesnil špranji, široki slab 1 cm na vsaki stranici.
#4
Pozdravljeni,

Imel identični primer. Najprej uporabil letvice od Kolpasan, ki pa se mi niso najbolj obnesle, zaradi "šlampaste" montaže monterja. Posledica je bili zamakanje. Nato sem pred dvema letoma saniran na sledeči način. Odprtino sem najprej zapolnil s tesnilno vrvico nato pa vse skupaj zasilikoniral s silikonom proizvajalca Ego. Do danes brez problemov in tudi s plesnijo ni težav.
Rešitev z štemanjem se meni ne zdi ustrezna. Ker če ti tam spusti silikon ti bo vlago vleklo v ploščice in posledično ti lahko na tistem mestu ploščica spremeni barvo.
#5
tole s štemanjem keramike bi se mogoče izšlo, vendar sfleksat na roke 2m ploščic, da bo to še nekako zgledalo, ni šala. v poštev pride mogoče ven celo vrsto ploščic (višina 20cm) in potem novo vzidno kad, katero nekako podložimo s siporeksom po celi površini + lepilo - tisti prostor okoli sifiona. tako bi dobl ustrezno višino in kad komot potisnil pod ploščice. 
je pa to postopek z največ dela Smile

kolpasan letvica - ja, sem že študiral. 
@sebaveh - a to je kaj samolepolno, ali daš spodaj kaj silikona, ali samo pristisneš na mesto in stoji?

@Aljaž - tesnilna vrvica gor ali dol, ne verjamem da ti slab centin silikonska fuga se obnese. vemo pa da plesen je večinoma tudi posledica slabega zračenja in sušenja kopalnice po uporabi. ampak, to je debata za drugo poglavje.

hvala vsem za ideje, zbiram dalje, se bom odločil kaj in kako bo


Skok na forum:
Zadnje novice

Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat
19.05.2022 ob 13:41:01
Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat
Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat  - Popolnost bivanja v hiši, kjer diši po domu Kje: okolica Bleda Kdaj: v... Beri dalje »
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit
21.04.2022 ob 07:06:17
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit Dobrodošle stranke vseh bankUjemite nizke obrestne mere in... Beri dalje »