Nepremičnine > Gradbena dokumentacija
Gradbena dokumentacija-rekonstrukcija ostrešja objekta daljšega obstoja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gradbena dokumentacija-rekonstrukcija ostrešja objekta daljšega obstoja
#1
Pozdravljeni,
Imam objekt ki je bil zgrajen 1993(na kleti ki je stara cca 200 let). Objekt ima sedaj tri etaže KLET, PRITLIČJE in MASARDO. Pridobil sem gradbeno dovoljenje za objekt daljšega obstoja. Sedaj bi rad zamenjal streho (nova konstrukcija in pa nov naklon 45°kot veleva OPN). Sedaj pa problem, za novo streho potrebujem gradbeno dovoljenje, ki zajema celoten objekt, le ta pa ni zgrajen po OPN, ker ima eno etažo preveč(mansardo). Kako pridobiti gradbeno dokumentacijo, da ne bi izgubil mansarde oz. ene etaže.
Lp,
Tomaž

P.s. : Streha in konstrukcija le te je dotrajana in je potrebna nujna zamenjava za funcionalnost objekta....
#2
V osnovi ne moreš oz. moraš biti v vsakem primeru skladen z OPN (če dopušča tako obliko rekonstrukcije).
#3
(21.10.2019 ob 12:48)vuego Napisal: V osnovi ne moreš oz. moraš biti v vsakem primeru skladen z OPN (če dopušča tako obliko rekonstrukcije).

Kaj pa v primeru, da se streha zaradi dotrajanosti podre. Malo je čudno vse skupaj dobiš papirje pa ne smeš nič delati na objektu...Razen če pol hiše podreš...
#4
Lahko zamenjaš posamezne dotrajane nosilne elemente ostrešja (pač to narediš večkrat), lahko zamenjaš kritino, ne moreš pa spreminjati naklona strehe.

Imajo pa nekateri akti pri tem popust, da je za legalne objekte možna rekonstrukcija (po navadi v istih gabaritih).
#5
Bo kar držalo, kar je napisal Vuego. Ne moreš se sklicevat na OPN pri naklonu strehe zato, da bo naklon skladen, če je objekt sicer neskladen z OPN.
V sklopu rekonstrukcije lahko zamenjaš celotno strešno konstrukcijo, kritino itd, samo oblika in gabariti se ne smejo spreminjat, zato sklicevanje na dotrajanost ne pomaga popolnoma nič.


Skok na forum:
Zadnje novice

Lumar Zero Emission Living Tour – v Dragomlju na ogled edina slovenska hiša s certifikatom Active House
05.06.2020 ob 11:42:06
Lumar Zero Emission Living Tour – v Dragomlju na ogled edina slovenska hiša s certifikatom Active House
Po uspešno izpeljanih obiskih iz naslonjača pri Marko Potrču, Mitji Petkovšku in Jakovo Faku, vas v podjetju Lumar v okviru... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »