Gradnja in obnova > Tlaki, izolacija in ostrešja
Dvig tal za cca 2cm

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dvig tal za cca 2cm
#1
Sem v fazi prenove kuhinje. Rad bi izenačil višino v kuhinji in na hodniku. Trenutno je cca 3 cm razlike (kuhinja nižje, pred časom sem na hodniku položil ploščice na obstoječe).

V kuhinji bom najverjetneje položil vinilne plošče. Najlažje je verjetno z samorazlivno izravnalno maso, vendar pa bi je za dvig tal za 2cm porabil kar nekaj, ni pa ravno poceni.

Je kakšna cenejša rešitev? Npr. da odstranim v kuhinji trenutno keramiko in na obstoječi tlak dam še 2cm novega? Ma kdo kakšno boljšo rešitev?

Hvala, lp
#2
2cm novega estriha na starega ne bo v redu. Brez nič ni nič, nabavi ustrezno izravnalno maso in jo razlij.
Ceneje je morda polaganje OSB plošč debeline ~18mm. Vendar tvegaš, da se bo kje podajalo, škripalo, če ni obstoječa podlaga popolnoma ravna.
#3
Pri meni je izvajalec naredil 'klančino', pri vratih. V hodniku imam keramiko, v dnevni sobi pa PVC lepljen na estrih. Ko je na estrih zalil samozalivno maso je pri vratih razliko med ploščicami in prostorom razpotegnil na dolžini metra. Če so vrata odprta, vidiš klančino (ker je krilo vrat ravno). Na uč, pa se ne vidi klančine.
Torej ne dviguj celotnega prostora za 2 cm, ampak naredi le prehod s klančino.


Skok na forum:
Zadnje novice

Zemeljski plin – udoben, varčen, varen in ugoden
11.10.2019 ob 09:01:30
Zemeljski plin – udoben, varčen, varen in ugoden
Zemeljski plin je vsestransko uporaben energent – v gospodinjstvu ga tako uporabljamo za ogrevanje prostorov, pripravo tople... Beri dalje »
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
09.10.2019 ob 11:03:14
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
V podjetju Lumar v soboto 12. oktobra med 10.00 in 16.00 uro pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo predstavili hiši, ki sta... Beri dalje »
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
07.10.2019 ob 07:59:04
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
Dom je tam, kjer se počutimo prijetno in varno. To je prostor, kjer se lahko sprostimo, odmislimo vsakodnevne tegobe in zadihamo s... Beri dalje »
Otroška soba v mansardi
03.04.2018 ob 18:21:19
Otroška soba v mansardi
Marsikdo reče kaj pa je takega narediti otroško sobo v mansardi. Glavno je, da sobo okrasimo z nekaj junaki iz risank in to je to. Je res, da je to... Beri dalje »