Gradnja in obnova > Energijski viri
primerjava toplotnih črpalk

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
primerjava toplotnih črpalk
#1
pozdravljeni. sem v fazi novogradnje pa mi pri teh toplotnih črpalkah neki ni jasno. v strojnih instalacijah mi je predvidel TČ panasonic model KIT-ADC9HE8 9 KW.  Obstaja en kup proizvajalcev, vem ampak če pa gledam Daikin, 9 KW TČ sploh nima. so vse 8 KW. gledal sem model ERLQ008CAV3 + EHVH08S18CB3V 8KW. slednji je cenejši od panasonica, ampak ne vem ali je daikin dovolj močan. ogreval bom 140 m2 hiše. 
prosim za kakšne smernice oz. pomoč pri izbiri TČ, saj se mi zdi ta panasonic bistveno dražja od ostalih. 


hvala. 
#2
Med 8kW in 9kW TC ni bistvene razlike kaj se same moci tice, ce primerjas dve TC iz istega segmenta. Glede na to, da gradis novo hiso, ki bo tudi izolirana primerno, bo za teh 140m2 8kW TC vec kot dovolj. Imas pa na forumu kar nekaj tem, kjer lahko preberes kaksne hise in kako mocne TC jih ogrevajo.
#3
Jaz mam Panasonica 9kW, za 145 m2, pa mi lepo laufa, mam se rezerve.
#4
Če je hiša novogradnja izolirana po današnjih standardih, jo z lahkoto poganja 6kw naprava. Seveda je zopet vse odvisno od lokacije. Lahko je 6kw celo preveč, lahko pa krepko premalo.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si
#5
Se bom malenkost vtaknil v tole. Kolikšno TČ bi rabil za dobrih 300m2 veliko hišo, fasada 15cm, streha 30cm, sf32 volna, lokacija dolenjska. 2 veji talnega in en radiatorsko. V radiatorje pozimi skpušča peč malo pod 40, talno okoli 25C.
hvala.
lp
#6
Lastniki fujitsujev bi verjetno rekli, da 11kw fws hp podela to hišo za šalo. Omenjam to tč, ker je verjetno najugodnejša investicija napram ostalim 11kw kištam. To, da je problem te zunanje enote glasnost pač moraš vzeti v zakup.
#7
hvala. potem bi 9KW bilo dovolj za prehodna obdobja, čez hudo zimo bi še vedno uporabljal peletno peč
#8
Kw pri TČ so ena čudna reč, ki si jih vsak razlaga po svoje. Sama moč izražena v Kw nam ne pove kaj dosti. V večini so boljše naprave "označene" s precej manj Kw kot naprave klima segmenta. Pravilo pri nakupu TČ ki so izpeljanke iz klimatskih naprav, je najmanj Kw v največjem ohišju.
Slovenc8... Po podatkih o dvižnem vodu gre za ugodno lokacijo in dobro izolirano hišo.
V klima segmentu je zate dobra izbira Hitachi Yutaki 4 (serijsko pelje oba ogrevalna kroga) Če ciljaš više, v srednji razred, imaš pa vsaj ducat naprav primernih zate.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si


Skok na forum:
Zadnje novice

Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
04.05.2020 ob 12:34:06
Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
Lep, varčen in pameten dom Podjetje Lumar je v Dragomlju, ki leži le nekaj kilometrov oddaljen od Ljubljane, postavilo hišo Lumar... Beri dalje »
Redno vzdrževanje doma je nujno
20.01.2020 ob 12:59:50
Redno vzdrževanje doma je nujno
S tem boste poskrbeli za svojo varnost in manj zapletov pri zavarovanju. Izognite se slabi volji, ko vam denimo poči cev in voda... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »