Gradnja in obnova > Stavbno pohištvo
ZIMSKI VRT

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ZIMSKI VRT
#1
spomladi imam namen postaviti zimski vrt z alu profili 4x5, (troslojna okna, drsna vrata...) kot podaljšek iz dnevnega prostora, pa me zanima koga priporočate glede na kvaliteto...hvala lp
#2
bom drugače vprašal , kakšni zimski vrtovi stojijo pri vas, konstrukcija,izkušnje? lp
#3
Izkušnje? Never again Smile vsaj ne tako kot si ga večina zamišlja.

Ljudje malo pozabljajo kaj pomeni zimski vrt (čeprav je besedna zveza povsem jasna) in od njega pričakujejo čudeže in instagram trenutke samo v zoknčkih, čajem v roki zunaj pa meter snega Smile.

Na koncu pa, če imaš dobro izoliranega je pozimi na pol toplo poleti pa peklensko vroče. Če imaš pa slabo izoliranega pa je pozimi jebeno mrzlo poleti pa še vedno zelo vroče Smile

Zimski vrt je bil namenjen temu, da so se pozimi rastline spravile toliko z mraza, da so preživele kar pomeni nekaj nad ničlo in imele dovolj svetlobe. Šlo je večinoma za enoslojna stekla, ki  so se poleti v celoti odprla ali pa se niti ni toliko uporabljalo.

Tako da največ bo odvisno od lokacije in uporabe. Aja izkušnje z 4 seasons kar ok, ne vem pa če še poslujejo.
#4
raje nadstrešek kot zimski vrt. poleti bi se noter skuhal. če pa že moram potem okna odpreti da vsaj malo prepiha je pa bolje nadstrešek.
#5
če je zimski vrt kakovostno narejen, s tem mislim na hidroizolacijo, izolacijo tal , troslojna okna, žaluzije, alu profili,vsekakor mora imeti tudi okna na strehi, da gre topel zrak , ki si dviga ven.. pol ne bi smelo bit problema...sem pa pridobil ponudbo, za hard top pergolo  cca 24 kvadratov , cca 17 k evrov...s tega vidika, sem začel razmišljati o zimskem vrtu, saj je  cena tam tam, bi pa zimski vrt lahko uporabljal tudi pozimi... lp
#6
Napisal izkušnje iz prve roke, lahko ti povem tudi, da sem imel nekaj strank, ki so se odločile spremeniti zimske vrtove v prizidke z drugačno zasnovo. Vsi so imeli zimske vrtove višjega cenovnega razreda.

Ti pa boš naredil kakor se boš sam odločil.
#7
no potem si že pa tako dokončno odločen


Skok na forum:
Zadnje novice

Zemeljski plin – udoben, varčen, varen in ugoden
11.10.2019 ob 09:01:30
Zemeljski plin – udoben, varčen, varen in ugoden
Zemeljski plin je vsestransko uporaben energent – v gospodinjstvu ga tako uporabljamo za ogrevanje prostorov, pripravo tople... Beri dalje »
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
09.10.2019 ob 11:03:14
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
V podjetju Lumar v soboto 12. oktobra med 10.00 in 16.00 uro pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo predstavili hiši, ki sta... Beri dalje »
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
07.10.2019 ob 07:59:04
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
Dom je tam, kjer se počutimo prijetno in varno. To je prostor, kjer se lahko sprostimo, odmislimo vsakodnevne tegobe in zadihamo s... Beri dalje »
Otroška soba v mansardi
03.04.2018 ob 18:21:19
Otroška soba v mansardi
Marsikdo reče kaj pa je takega narediti otroško sobo v mansardi. Glavno je, da sobo okrasimo z nekaj junaki iz risank in to je to. Je res, da je to... Beri dalje »