Kar naredi dom > Tempo življenja
Apartmaji Neno Rab-Lopar...***slaba izkušnja***

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apartmaji Neno Rab-Lopar...***slaba izkušnja***
#1
Letos nam dopust očitno ni bil namenjen, da bi ga izkoristili v celoti.

Rezerviral sem 10 dni na Rabu, in sicer v Loparju, v apartmaju kjer smo že bili pred dvema letoma in smo bili zadovoljni. Ni bilo gneče na plaži, pa super je za majhne otroke, ker je mivka in plitva ter topla voda.

Ker smo šli pred dvema letoma okrog 9:00 od doma, smo seveda naleteli na gužvo. Tako smo prispeli na Rab pozno popoldan.
Letos smo šli ob 6:00. Zgodba čisto drugačna, na meji (Rupa) smo čakali 10 min, prav tako na trajekt 10 min, na cesti pa je tudi šlo povsem tekoče. Tako smo z vmesnimi postanki (slabost otrok) prispeli na cilj ob 12:00.

Prevzem apartmaja je bil dogovorjen za po 14:00 uri. Ko smo prišli sta ga lastnik in lastnica še čistila, zato smo rekli, da bomo šli malo naokrog, da pač v miru dokončata.

Ko sedaj pogledam nazaj, se mi zdi, da se že tukaj začne zgodba zapletati in da jima ni bilo ravno prav, da smo prišli pred dogovorjeno uro.

Druga zadeva so bile nektarine. Na vrtu sta imela v teglu posajeno sadno drevo z nektarinami. Najin 2-letni sin pa odtrga in poje skoraj vsako sadje, ki ga lahko doseže. No in tako se je spravil tudi na nesrečne nektarine, čeprav sva mu non stop prepovedovala, da naj jih pusti pri miru. Seveda vsakič, ko se je izmuznil ven je nazaj prišel z nektarino.

To sva seveda povedala lastniku. Njegova reakcija je bila povsem razumljiva, ni bil ravno vesel in je nama rekel, da naj mali pač neha, citiram: z čupanjem nektarin. 

No, sedaj pa k glavnemu problemu.
V sredo zvečer, po štirih dnevih dopustovanja, mi je med tuširanjem počila kad za tuširanje.
Vedel sem, da bo štala, ker tako zadevo ni enostavno oz. hitro sanirati. Vseeno sem upal, da bomo to na nek miren način rešili. Odločil sem se, da nastalo poškodbo slikam in mu pošljem po mailu.

Po približno pol ure pride k nam, očitno znerviran in me začne verbalno napadati. To, da so bili navzoči moja žena in 3 otroci mlajši od 5 let, ga ni niti najmanj oviralo.
Kako je to mogoče, da se ti je zgodilo!? Kaj takega se normalnim ljudem ne more zgoditi...če bi se normalno tuširal, se to ne bi moglo zgoditi. Jaz ga gledam in kar ne morem verjeti, da se to res dogaja. Potem mu skušam dopovedati, da pod tušem nisem počel nič drugega kot samo stal in se tuširal. Seveda mi ne verjame in vztraja pri svojem, da to ni mogoče. 
Potem je tudi meni kmalu zmanjkal lajtnge in sva se začela kregat.

Ko odide, čez nekaj časa pride na vrata še njegova žena. Nakar mi  začne predavati o materialih. Razloži mi, da tuš kad ni iz takega materiala kot umivalnik (in začne kazati in trkati po umivalniku). Spet ne morem verjeti svojim ušesom, zato jo vprašam, kaj mi hoče s tem povedati!? In ona, ali je bil kad cela, ko ste prišli? Ja, je bila cela. Nato zopet, torej si jo ti polomil, ker sama od sebe se ni. Seveda se je meni polomila, saj sem to tudi povedal.

Potem tudi ona odide. 
Moja žena je bila vidno šokirana nad njunim odnosom, ker smo se počutili, kot da smo prišli na dopust namerno škodo povzročat. Po domače povedano nama je vse dol padlo, zato sva začela resno razmišljati, da bi šli naslednji dan domov.

Potem se zopet vrne lastnica in pove, da se jutri ne bomo mogli tuširati, da naj bi prišli delavci ob 10:00. Moja žena ji pa pove, da ne bomo več ostali in da gremo jutri domov. Najina napaka, ne bi smela tega reči, ampak v afektu rečeš in narediš stvari, ki jih kasneje obžaluješ.

Naslednji dan poveva hčerki, da moramo domov, seveda bi ona še ostala, ker je celo leto čakala na morje. Zato sva si rekla, mogoče bi pa ostali še kak dan, ker imamo tako ali tako plačano za 10 dni. Pa še posebej, če bodo uredili tuš kabino.

Jaz se igram zunaj pred apartmajem z otroci in prileti do nas lastnik, brez pozdrava ali karkoli, samo nesramno nas vpraša kdaj gremo domov ali drugače kaj še delate tukaj!? In mu rečem, da imamo plačano do torka, tako da imamo še čas. Nakar mi pod nos pomoli račun za tuš kabino v višino 1500 kun in pravi, da bo moral na njo 10 dni čakati, da je tako življenje na otoku in da mi tega itak ne razumemo. Potem mi reče, ali bom plačal 1500 samo za kabino, če pa ne bom, bo pa preko odvetnika ukrepal in bom zraven plačal še delo in vse ostalo.

S tem da niti slišati ni hotel, naj mi vrne denar za apartma (330 eur). Nato pride še njegova žena, seveda brez delavcev, vsa začudena, zakaj nismo pripravljeni na odhod.

Zopet je sledilo pregovarjanje, na koncu pa nama lastnica reče, da ima dovolj vsega skupaj in da imava 15 min časa za pakiranje. Zato sva v rekordnem času vse zmetala v potovalke, lastnik je šel v apartma in pregledal, če je še kaj uničeno.

Tako se je naš dopust končal, z izgubljenimi živci in zelo zelo slabo izkušnjo.

Sedaj samo še na pošto čakam, da mi pošlje račun.

Je imel kdo podobno izkušnjo oz. kako se postopa v takih situacijah glede kritja škode?
#2
Normalno je, če se zgodi škoda ( namerna ali nenamerna), da zanjo tudi odgovarjaš, vsaj jaz bi tako ravnal in poravnal plačilo.
#3
Ne. Iztrosen material se poskoduje. In je potreben zamenjave. Tko bi jst ravnal.

Sej se ni z avtom v banjo zaletel...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#4
Tudi jaz nebi plačal 0. Material je iztrošen in vrjetno nisi v detajle pregledal banjo preden si prevzel apartma. Vrjetno je nekomu pred vami nekaj padlo na tla in je bila kakšna za las velika razpoka, ki jo nemoreš opaziti. Na tvojo nesrečo, je pri tebi zadeva do konca počla.

Vse kar bi jaz še naredil, bi jim na Bookingu, Airbnb  ter googlu naredil zelo slabo oceno ter komentar, da bi marsikdo premislil preden bi prišel k njim.

Jaz sem imel do sedaj povsod dobre izkušnje. V grčiji nam je počla ročka pri tuš kabini ( plastika ). Lastnik ni nič kompliciral. Še isti dan je namestil novo. Rekel je v smislu, da je to pač potrošni material.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »