Gradnja in obnova > Tlaki, izolacija in ostrešja
Del sobe preurediti v balkon

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Del sobe preurediti v balkon
#1
DEL SOBE PREUREDITI V BALKON

Vem, da je vprašanje verjetno prvo te vrste in se sliši čudno, a je mišljeno popolnoma resno, zato prosim SAMO ZA RESNE ODGOVORE. Kupili smo stanovanje brez balkona, izgradnja balkona zunaj ni možna. Imamo pa veliko dnevno sobo z velikim oknom in steklenimi vrati do tal ("francoski balkon").
Zanima nas, ali je možno del sobe preurediti v balkon, torej tla s ploščicami proti dežju, in tudi ustrezno prepleskati zidove?
#2
Ki bi ga uporabljal za?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#3
Uporabljali bi ga za vse (ali vsaj za večino), za kar smo v prejšnjem stanovanju balkon že imeli: veliko rož, ležišče za psa, zložljiv stol za sončenje, mizica...
#4
Izvedljivo vsekakor je, samo ne bo enostavno. Pridobiti bo potrebno gradbeno dovoljenje, s soglasjem morebiti še živečega projektanta originalnega objekta zaradi avtorskih pravic in soglasje vseh lastnikov ostalih delov objekta. Sploh spodnji sosed bo vesel bazena nad glavo v dnevni sobi...

L.p., Kloko
#5
(12.8.2019 ob 16:43)kloko Napisal: Izvedljivo vsekakor je, samo ne bo enostavno. Pridobiti bo potrebno gradbeno dovoljenje, s soglasjem morebiti še živečega projektanta originalnega objekta zaradi avtorskih pravic in soglasje vseh lastnikov ostalih delov objekta. Sploh spodnji sosed bo vesel bazena nad glavo v dnevni sobi...

L.p., Kloko

O tem smo že razmišljali - kolega, ki je zaposlen na občini, je zagotovil, da ni potrebno nič navedenega, saj se od zunaj ne bo niti videlo, da imamo "znotraj" balkon (3. nadstropje). Spodnji sosed ne bo imel nobene vode, saj bodo tla in nove "stene" z ustreznimi ploščicami. Dejansko bi v sobi dogradili samo eno novo steno višine ca. 60 cm, nad tem pa steklo...
#6
Torej... bi pregradil sobo. Ne pa naredil balkon...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#7
Ja, dejansko imaš prav. Pozabila sem napisati, da bi steklena vrata in okno ostala nespremenjena, le večino časa bi bila odprta.
#8
Kje je potem problem? Dezja ne bo (in ga ne sme biti), predelno steno postavis, Oblogo zamenjas ce ti tako odgovarja itd.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#9
Smo že naredili. Malo so pozidali, malo posteklenili in imajo balkon.
V kolikor bi te zanimalo, bi moža lahko vprašal, če ti dovoli iti zijati.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#10
Fery, ???


Skok na forum:
Zadnje novice

Lumar Zero Emission Tour - na ogled hiša Lumar Terra-R 131
16.09.2020 ob 05:57:01
Lumar Zero Emission Tour - na ogled hiša Lumar Terra-R 131
V Lumarju v soboto 19. septembra 2020, med 10. in 15. uro, v Murski Soboti pripravljajo predstavitev njihove izjemno priljubljene in... Beri dalje »
Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge
15.09.2020 ob 10:26:54
Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge
Spoznajte novo generacijo toplotnih črpalk Tiki. Odlikuje jih energetska varčnost, prijaznost do okolja in najsodobnejši... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »