Gradnja in obnova > Tlaki, izolacija in ostrešja
Del sobe preurediti v balkon

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Del sobe preurediti v balkon
#1
DEL SOBE PREUREDITI V BALKON

Vem, da je vprašanje verjetno prvo te vrste in se sliši čudno, a je mišljeno popolnoma resno, zato prosim SAMO ZA RESNE ODGOVORE. Kupili smo stanovanje brez balkona, izgradnja balkona zunaj ni možna. Imamo pa veliko dnevno sobo z velikim oknom in steklenimi vrati do tal ("francoski balkon").
Zanima nas, ali je možno del sobe preurediti v balkon, torej tla s ploščicami proti dežju, in tudi ustrezno prepleskati zidove?
#2
Ki bi ga uporabljal za?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#3
Uporabljali bi ga za vse (ali vsaj za večino), za kar smo v prejšnjem stanovanju balkon že imeli: veliko rož, ležišče za psa, zložljiv stol za sončenje, mizica...
#4
Izvedljivo vsekakor je, samo ne bo enostavno. Pridobiti bo potrebno gradbeno dovoljenje, s soglasjem morebiti še živečega projektanta originalnega objekta zaradi avtorskih pravic in soglasje vseh lastnikov ostalih delov objekta. Sploh spodnji sosed bo vesel bazena nad glavo v dnevni sobi...

L.p., Kloko
#5
(12.8.2019 ob 16:43)kloko Napisal: Izvedljivo vsekakor je, samo ne bo enostavno. Pridobiti bo potrebno gradbeno dovoljenje, s soglasjem morebiti še živečega projektanta originalnega objekta zaradi avtorskih pravic in soglasje vseh lastnikov ostalih delov objekta. Sploh spodnji sosed bo vesel bazena nad glavo v dnevni sobi...

L.p., Kloko

O tem smo že razmišljali - kolega, ki je zaposlen na občini, je zagotovil, da ni potrebno nič navedenega, saj se od zunaj ne bo niti videlo, da imamo "znotraj" balkon (3. nadstropje). Spodnji sosed ne bo imel nobene vode, saj bodo tla in nove "stene" z ustreznimi ploščicami. Dejansko bi v sobi dogradili samo eno novo steno višine ca. 60 cm, nad tem pa steklo...
#6
Torej... bi pregradil sobo. Ne pa naredil balkon...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#7
Ja, dejansko imaš prav. Pozabila sem napisati, da bi steklena vrata in okno ostala nespremenjena, le večino časa bi bila odprta.
#8
Kje je potem problem? Dezja ne bo (in ga ne sme biti), predelno steno postavis, Oblogo zamenjas ce ti tako odgovarja itd.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#9
Smo že naredili. Malo so pozidali, malo posteklenili in imajo balkon.
V kolikor bi te zanimalo, bi moža lahko vprašal, če ti dovoli iti zijati.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne, 400!!!!
#10
Fery, ???


Skok na forum:
Zadnje novice

Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke Mitsubishi Electric, s plinom R32.
21.08.2019 ob 07:55:09
Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke  Mitsubishi Electric, s plinom R32.
Z naborom modelov od 5 do 23 kW in kaskadnim sistemom vezave zunanjih enot  toplotnih črpalk zrak – voda, Mitsubishi Electric pokriva... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »