Gradnja in obnova > Montažni sistemi in les
montažna hiša

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
montažna hiša
#1
Pozdravljeni spomladi 2020 mam namen gradit oz postavit montažno hišo. Parcelo že mam nimam pa še urejenih papirjev za gradbeno dovoljenje. Zanima me a je kdo kupoval pred kratkim montažno hišo veliko med 100in120m2 in koliko je dal za njo. Ali je mogoče da bi dobil hišo na ključ za okoli 80000-100000€? Hvala za odgovore.
#2
1000 €/m2 bi moralo zadostovati. Za hišo.
Prej rabiš še parcelo, papirje in temeljno ploščo s vsem.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne, 400!!!!
#3
Mi2 z ženo sva bila zagreta za montažno hišo, in po sestankih, obiskih s ponudniki (Pergola, Lumar, Marles, Javušnik... ) sva potem prišla do zaključka da sva se odločila za klasično gradnjo.

Imela sva željo tudi po 110-120m2 prtlične hiše. Cene so se gibale nekje na 1200-1400eu za m2. K temu prištej še zemeljska dela, tampon, stirodur oz. hidroizolacijo (pri kateri ni smiselno varčevati pri montažni hiši), projektanta (ki ti ga ponudijo tudi oni, vendar se plača dodatno), ter vse takse in ostale malenkosti.

Res pa je da sva gledala hiše na ključ. 3. gradbeno fazo mroda dobiš za ceno kot si navedel, ampak v montažni hiši si ne predstavljam, ostalega delati v lastni režiji, saj si precej omejen.

Če te še kaj zanima pa ZS. Od ponudnikov pa sva se nekako odločala med Pergola in Lumar.

lp,
#4
ziga2290,
z omenjenimi financami / m2 ne bo šlo, za primer gradnje na ključ.
Cene ti je napisal " David " in bo kar držalo.
Montažna se lahko izvede tudi v lastni režiji, po III. gradbeni fazi. Je potrebno natančno definirat , kaj je zajeto v III. gradbeni fazi.
Lep pozdrav
#5
Če na hitro preletiš spletne strani uveljavljenih ponudnikov, kjer so na voljo tipski načrti s cenami, vidiš da 120m^2 za omenjen znesek ne bo šlo. Lahko pa za to ceno dobiš nekakšen "delni ključ", kjer bi v grobem pomenilo, da beljenje, polaganje talnih oblog, keramika, notranja vrata, stopnice, fina montaža elektrike, opraviš v lastni režiji, kolikor finance in čas dopuščajo
#6
Tudi jaz lahko potrdim Dawidove cene, ker sem ravno tako v fazi zbiranja ponudnikov za montažno hišo. Realno povprečje je 1250/m2 za izvedbo na ključ (brez temeljne plošče).
#7
Tudi če primerjaš cene do 3. GF je montažna občutno dražja cca 70k € (ceneje skoraj težko) + AB plošča, nasutje in papirji.

Pri zidani prideš do enake faze z pol majn denarja, brez da sam kaj dosti delaš.

Je za premislit.

Čeprav zadnje čase se veliko govori o montažnih hišah iz Bosne (eni jih precej hvalijo), čeprav ne vem kako je v kvaliteti na dolgi rok, saj so hiše pol cenejše kot pri nas....

Lp,
#8
za 70-80.000€ bo montažna hiša v 4GF... torej tudi vrata, okna, fasada,...res pa, da je treba še temelj prištet zraven.
Če klasiko ali montažno delaš na način, da je vse prepuščeno izvajalcem, bo verjetno kar podobna cena...
Tudi montažno lahko vzameš do te faze, da recimo vsaj beljenje, polaganje talnih oblog in kopalnice, finiširanje elektrike narediš sam...


Skok na forum:
Zadnje novice

Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke Mitsubishi Electric, s plinom R32.
21.08.2019 ob 07:55:09
Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke  Mitsubishi Electric, s plinom R32.
Z naborom modelov od 5 do 23 kW in kaskadnim sistemom vezave zunanjih enot  toplotnih črpalk zrak – voda, Mitsubishi Electric pokriva... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »