Gradnja in obnova > Montažni sistemi in les
montažna hiša

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
montažna hiša
#1
Pozdravljeni spomladi 2020 mam namen gradit oz postavit montažno hišo. Parcelo že mam nimam pa še urejenih papirjev za gradbeno dovoljenje. Zanima me a je kdo kupoval pred kratkim montažno hišo veliko med 100in120m2 in koliko je dal za njo. Ali je mogoče da bi dobil hišo na ključ za okoli 80000-100000€? Hvala za odgovore.
#2
1000 €/m2 bi moralo zadostovati. Za hišo.
Prej rabiš še parcelo, papirje in temeljno ploščo s vsem.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#3
Mi2 z ženo sva bila zagreta za montažno hišo, in po sestankih, obiskih s ponudniki (Pergola, Lumar, Marles, Javušnik... ) sva potem prišla do zaključka da sva se odločila za klasično gradnjo.

Imela sva željo tudi po 110-120m2 prtlične hiše. Cene so se gibale nekje na 1200-1400eu za m2. K temu prištej še zemeljska dela, tampon, stirodur oz. hidroizolacijo (pri kateri ni smiselno varčevati pri montažni hiši), projektanta (ki ti ga ponudijo tudi oni, vendar se plača dodatno), ter vse takse in ostale malenkosti.

Res pa je da sva gledala hiše na ključ. 3. gradbeno fazo mroda dobiš za ceno kot si navedel, ampak v montažni hiši si ne predstavljam, ostalega delati v lastni režiji, saj si precej omejen.

Če te še kaj zanima pa ZS. Od ponudnikov pa sva se nekako odločala med Pergola in Lumar.

lp,
#4
ziga2290,
z omenjenimi financami / m2 ne bo šlo, za primer gradnje na ključ.
Cene ti je napisal " David " in bo kar držalo.
Montažna se lahko izvede tudi v lastni režiji, po III. gradbeni fazi. Je potrebno natančno definirat , kaj je zajeto v III. gradbeni fazi.
Lep pozdrav
#5
Če na hitro preletiš spletne strani uveljavljenih ponudnikov, kjer so na voljo tipski načrti s cenami, vidiš da 120m^2 za omenjen znesek ne bo šlo. Lahko pa za to ceno dobiš nekakšen "delni ključ", kjer bi v grobem pomenilo, da beljenje, polaganje talnih oblog, keramika, notranja vrata, stopnice, fina montaža elektrike, opraviš v lastni režiji, kolikor finance in čas dopuščajo
#6
Tudi jaz lahko potrdim Dawidove cene, ker sem ravno tako v fazi zbiranja ponudnikov za montažno hišo. Realno povprečje je 1250/m2 za izvedbo na ključ (brez temeljne plošče).
#7
Tudi če primerjaš cene do 3. GF je montažna občutno dražja cca 70k € (ceneje skoraj težko) + AB plošča, nasutje in papirji.

Pri zidani prideš do enake faze z pol majn denarja, brez da sam kaj dosti delaš.

Je za premislit.

Čeprav zadnje čase se veliko govori o montažnih hišah iz Bosne (eni jih precej hvalijo), čeprav ne vem kako je v kvaliteti na dolgi rok, saj so hiše pol cenejše kot pri nas....

Lp,
#8
za 70-80.000€ bo montažna hiša v 4GF... torej tudi vrata, okna, fasada,...res pa, da je treba še temelj prištet zraven.
Če klasiko ali montažno delaš na način, da je vse prepuščeno izvajalcem, bo verjetno kar podobna cena...
Tudi montažno lahko vzameš do te faze, da recimo vsaj beljenje, polaganje talnih oblog in kopalnice, finiširanje elektrike narediš sam...


Skok na forum:
Zadnje novice

Redno vzdrževanje doma je nujno
20.01.2020 ob 12:59:50
Redno vzdrževanje doma je nujno
S tem boste poskrbeli za svojo varnost in manj zapletov pri zavarovanju. Izognite se slabi volji, ko vam denimo poči cev in voda... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »
V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »