Gradnja in obnova > Tlaki, izolacija in ostrešja
Obnova tal v gospodarskem objektu

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obnova tal v gospodarskem objektu
#1
Pozdravljeni,

del gospodarskega objekta bi želel preurediti za drug namen in moram izravnati tla. Trenutno je na tleh 30 let stara groba betonska plošča s precej velikimi prodniki (kakšen tudi manjka kje). Čez to bi rad položil estrih (ene 4cm) da bi se vse poravnalo. Ker dommevam, da plošča spodaj ni ustrezno hidroizolirana me zanima, če je okej da na obstoječi beton položim hidrolozacijo in čez to položim estrih ali naj raje položim neposredno na trenutno podlago? Prostor ne bo bivalen in ne potrebuje toplotne izolacije tal. Ker je površina majhna (manj kot 20m2) bom verjetno moral estrih polagati sam, ker ne dobim izvajalca, ki bi se mu dalo delati tako malo površino. Prosim tudi za kak nasvet kako pravilno in najlažje položiti estrih, ker s tem nimam izkušenj.

Hvala!
#2
gaviao,
kakšen bo dejanski namen uporabe tega prostora?
Sam betonski mikroarmirani estrih ni neka nosilna podlaga!
Imaš možnost posanirati te manjkajoče prodnike; hidroizolacija = (http://www.cinkarna.si/si/files/default/.../vezur.pdf) ; estrih ter nato kakšen protiprašni premaz. 4 cm je zelo malo, da ne bo s časom začelo razpadati.
Lep pozdrav


Skok na forum:
Zadnje novice

Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke Mitsubishi Electric, s plinom R32.
21.08.2019 ob 07:55:09
Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke  Mitsubishi Electric, s plinom R32.
Z naborom modelov od 5 do 23 kW in kaskadnim sistemom vezave zunanjih enot  toplotnih črpalk zrak – voda, Mitsubishi Electric pokriva... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »