Gradnja in obnova > Tlaki, izolacija in ostrešja
Obnova tal v gospodarskem objektu

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obnova tal v gospodarskem objektu
#1
Pozdravljeni,

del gospodarskega objekta bi želel preurediti za drug namen in moram izravnati tla. Trenutno je na tleh 30 let stara groba betonska plošča s precej velikimi prodniki (kakšen tudi manjka kje). Čez to bi rad položil estrih (ene 4cm) da bi se vse poravnalo. Ker dommevam, da plošča spodaj ni ustrezno hidroizolirana me zanima, če je okej da na obstoječi beton položim hidrolozacijo in čez to položim estrih ali naj raje položim neposredno na trenutno podlago? Prostor ne bo bivalen in ne potrebuje toplotne izolacije tal. Ker je površina majhna (manj kot 20m2) bom verjetno moral estrih polagati sam, ker ne dobim izvajalca, ki bi se mu dalo delati tako malo površino. Prosim tudi za kak nasvet kako pravilno in najlažje položiti estrih, ker s tem nimam izkušenj.

Hvala!
#2
gaviao,
kakšen bo dejanski namen uporabe tega prostora?
Sam betonski mikroarmirani estrih ni neka nosilna podlaga!
Imaš možnost posanirati te manjkajoče prodnike; hidroizolacija = (http://www.cinkarna.si/si/files/default/.../vezur.pdf) ; estrih ter nato kakšen protiprašni premaz. 4 cm je zelo malo, da ne bo s časom začelo razpadati.
Lep pozdrav


Skok na forum:
Zadnje novice

Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »
V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav... Beri dalje »