Nepremičnine > Gradbena dokumentacija
Uporabno dovoljenje za novejšo hišo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uporabno dovoljenje za novejšo hišo
#1
Pozdravljeni,

sem prebral teme o uporabnem dovoljenju, če sem kakšno zgrešil, se opravičujem. Ko berem zakon oziroma spletne interpretacije mi je tako neverjetno, da bi res želel preveriti situacijo.

1. Po novem potrebuješ uporabno dovoljenje (UD) za dokončanje in vselitev, pridobitev hišne številke, itd. OK, vse jasno, dodatno nekaj denarja in časa.

2. Kaj pa z novejšo hišo, ki ni vseljena pred 2003. Po starem zakonu UD ni bilo potrebno pridobiti, sedaj pa spreminjajo stvari za nazaj?

3. Hišo sem 2010 kupil v 3. podaljšani fazi in jo dokončal sam oziroma z izvajalci nekaterih sklopov (elektrika, vodovod, ogrevanje, estrihi, itd). Nadzorni je bil moj tast kot poklicni gradbenik (ki pa je bil že v penziji).

Če prav razumem, se zame ne spremeni nič do trenutka, ko bom želel nepremičnino prodati, saj lahko nov kupec zaradi lastnih komplikacij ali zahtev banke, notarja, itd. zahteva UD?

Nebi razpredal o uradniški debilnosti in retroaktivnosti v tem primeru, predvsem pa o očitnem filanju žepov določene stroke, ampak, če to drži, se je to kdo že lotil? Hiša je stara skoraj 10 let, imam gradbeno dovoljenje, en kup papirjev v fasciklu od prodajalca hiše v 3. podaljšani kot so projekti, potrdila o betonu, oknih, itd., ampak kako naj dobim vse izvajalce, ki so nekateri že pod rušo, odseljeni v Avstrijo, kaj naj naredim z deli, ki sem jih opravil sam? 

Hvala za pojasnila.
#2
Hišne številke za hišo še nimaš?
#3
Imam, že zdavnaj, odkar smo se vselili pred 8 leti
#4
Kaj sploh sprašuješ? Oz. nakladaš?
Vseljen si in to je to.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne, 400!!!!
#5
Ker hišno številko imaš, nimaš problema. Če je še ne bi imel, bi bilo potrebno uporabno dovoljenje. lp


Skok na forum:
Zadnje novice

Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke Mitsubishi Electric, s plinom R32.
21.08.2019 ob 07:55:09
Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke  Mitsubishi Electric, s plinom R32.
Z naborom modelov od 5 do 23 kW in kaskadnim sistemom vezave zunanjih enot  toplotnih črpalk zrak – voda, Mitsubishi Electric pokriva... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »