Splošno > Kr neki
Kaj storiti z veliko hišo?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kaj storiti z veliko hišo?
#1
Klasični slovenski problem gradenj iz 70. let. Parcela velika 4.000m2 (3/4 je gradbene). Na njej nedokončana velika hiša 350m2 (K=urejena,P=bivalno,M=surova). Enako velik nedokončani hlev, kašča ki je črna gradnja in kozolec. V hiši živijo moji starši ter dve sestri. Sam sem pri partnerki v mama hotelu.

Odločava se, da bi šla na svoje. Denarja imava ravno za malo hiško (skupaj neto 1800€ prihodkov/mesec). Vendar se pri tem postavlja vprašanje kaj se bo zgodilo z obstoječo lastnino mojih staršev. Obe sestri nimata nikakršnih načrtov, kar jima bo prineslo življenje tako pač bo.

Torej če vse pade name, bom moral vzdrževati mojo novo hiško, staro hišo, hlev + kredit!

Imamo tudi idejo da bi se hlev predelal v dvojčka za oddajanje, vendar potem hiška odpade za vsaj 20 let. Pa tudi predelava bi stala mnogo več kot hiška...

Zelo bom hvaležen za vaše predloge, ideje in mnenja kako ste vi rešili takšno situacijo?

Z veseljem podam še kakšen podatek, če vam bo v pomoč.
#2
To je kar pogosta situacija, ne le pri nas, tudi drugje. Če kmetijo furate, oz. furajo tvoji starši, potem je nekako na tem, da ena od sester najde pravega partnerja s katerim kmetuje naprej. Če sam nisi za ta posel, potem to odkrito domačim razloži že danes in naj se med sabo dogovorita sestri in že danes miselno seznanita s tem, da bi ena od njiju kmetovala dalje.
Pri moji doma je bila podobna situacija, s tem, da so objekti bili dokončani in kmetija v polnem obratovanju, utečeno. Moja in njena sestra sta se vsega odrekli in brat zdaj fura kmetijo dalje z vsemi obveznostmi kar pripada temu poslu...seveda pa vsi pomagamo pri raznih opravilih tekom leta in tekom njegovega dopusta. To se tudi meni zdi nekako prav in sem podprl mojo pri tej odločitvi...kdor se odloči, da ostane na kmetiji, mu pripada vse. Marsikje ni tako in so prepiri med družino in zamere do smrti - neumnost prve stopnje.
#3
Zmenite se, kdo bo dedoval kmetijo.
Če se ne morete ali ne želite zmeniti, potem ti ne ostane drugega kot da greš na svoje cimprej.
Ne vem če je pametno brez lastništva si urejati stanovanje pri starših. Ko bo dediščina, pa....
Bi tvoja šla živeti (in delati in si urejati mansardo) k tebi domov, ali vama je ok v mama(tašča) hotelu?
Sonce naj sveti vsak dan!
#4
Tukaj kjer sva nama ni hudega, razen dolgih časov potovanja do službe in nazaj.

Starši kmetijo počasi opuščajo, tako sta v hlevu samo še dve govedi. Torej kmetija bo v vsakem primeru usahnila. Treba se je dogovoriti kaj in kako z objekti ki bodo ostali prazni, torej hlev.

Jaz bi investiral predelavo v dvojčka in fural najemnino. Potem lahko stvar prodam itd... Strošek je ogromen, brez hipoteke ne gre, mati noče hipoteke na staro hišo.

S sestrama se skušam pogovarjati o teh zadevah, vendar preprosto nista na tej točki da bi se lahko resno pogovarjali.

Druga varianta je nakup neke nepremičnine ravno tako za oddajanje z namenom pridobivanja sredstev, ki bi prinašale dohodek za morebitno gradnjo čez 10 let...
#5
A nisi tole že 1x spraševal,?
#6
(7.8.2019 ob 12:17)maticrene1 Napisal: A nisi tole že 1x spraševal,?

Sem, vendar takrat tema ni šla v pravo smer. Tokrat drugače zastavil vprašanje in posledično so tudi odgovori precej boljši.
#7
Še zmeri bos najebal. Najemnina nosi sabo stroske, davke, nevarnosti...
#8
Če dobiš pametnega najemnika potem je ok. Problem je dobiti pametnega najemnika
Sonce naj sveti vsak dan!


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »