Opremljanje doma > Kopalniška oprema
dno tuš kabine v nivoju tal

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
dno tuš kabine v nivoju tal
#31
Ena mojih skorajda perverzij (za Slovence in Slovenke) je PVC v kopalnici, na tleh in steni, zlasti v tuš kabini, kjer je pod PVCjem po možnosti še cca 2cm stirodura.
[Slika: prod_267_photo1.jpg]
Tule je katalog Speciality flooring _ Shower system 136. Na levi strani je zelo zanimiv shower threshold, blagi rob okrog kabine, morda 3mm nad terenom

V renovirani stari kopalnici ga imam na tleh in v tuš kabini, divota, kar se funkcionalnosti tiče.
#32
bosces Napisal:Zanima naju kako imate urejena tla v zidanih tuših oz. katere ploščice imate, bojiva se da bi znalo drseti če dava v tuš enake ploščice kot v kopalnici po tleh. A se dajo bolj kakšne rebraste -grobe.....

Prede sva dobila pravi les, sva imela na dnu tuš kabine le ploščice in niso prav nič drsele ... res pa je, da niso gladke, ampak take pol-mat rahlo valovite (rustikalni izgled) ... sedaj ko imava pa tik po tleh je pa sploh pesem Wink
Več glav, več ve ...
#33
Kakko pa se les obnaša v stalni vlagi? :roll:

In fuge med ploščicami na tleh, imate kakšno posebno čistilo za apnenec ali je zadeva še čisto sveža?

LP!
#34
Ta les je tik in se čisto vredu obnese na stalni vlagi ... saj na barkah je tudi ponavadi skos moker Wink Drugače ga pa enkrat na teden dvignem in sčistim spodaj ploščice s Cilitom in res ni problema ... drugače imam pa celo kopalnico zafugirano z neko blazno odporno fugirno maso (Mapei), ki se načeloma uporablja za fugiranje zunanjih ploščic ... kopalnica je v uporabi že eno leto in fuge so še take kot na začetku.
Več glav, več ve ...
#35
tudi jaz razmišljam, da bi imel tako tuš kabino 8) .
zanima me, če je kdo postavljal talno ogrevanje tudi v kabino samo.
na ta način bi se ploščice veliko prej posušile Idea .
kaj menite???
#36
jaz imam talno grete pod kabino. Če se kaj bolj suši, nimam pojma, verjetno že. so ploščice take barve, da se voda ne vidi kaj preveč. Bolj pomembno je da je narejen dober padec proti sifonu, da hitro odteče. Ploščice pa ne drsijo v takih kabinah, sicer pa tudi tam noter nekih akrobacij ne zganjaš, da bi te sploh lahko vrglo okrog.
Pomembno pri teh zadevah je da je spodaj in okrog dobra izolacija. Jaz sem dal bitumenski premaz, gor našvasal folijo, keramičar pa je preko vsega še dal neko vodotesno malto, ki se uproablja pri tesnenju bazenov. Potem je še pomembna fugirna masa, ki ne sme bit neki poceni šrot.
#37
Ne razumem, za kuhinjo so ploščice hladne, za kopalnico pa ne, pa še mokre noge imaš in si gol, v kuhinji pa ponavadi nosiš copate in to oblečen?
V tuš kabini se tudi nasloniš, ko umivaš noge - vsaj jaz se, k sreči na PVC, tuš kad je klasična narebrene, pa se bojim, da me ne spodnese.
Sicer pa imamo v kabini 10cm širok rob obložen s ploščicami (kad je bila 10cm preozka) in je prav fino za odlaganje marsičesa, pa še nogo lahko gor dam.
#38
bomozmogli Napisal:Mi bi pa imeli tuš kabino v nivoju tal in tla v tuš kabini izdelana prav tako iz keramike. :!:
:?: Zanima me kako je potrebno pripraviti tla, da ne pride zamakanja pod estrih. Ali se dobi kakšno posebno korito, v katerega se potem položi ploščice, da vodo v primeru pronicanja skozi fuge le to preusmeri/zadrži?
Slišal sem tudi za tesnilni sistem Sika (ne vem točno kateri), ki naj bi imel to funkcijo?

Ima kdo od vas izkušnje s tem? Z uporabo ali izdelavo, z obeh strani bo dobrodošlo.
Sem še na kakšno malenkost pozabil :evil: ?
Ta sistem je na prvi pogled videti cenejši, kaj pa dejansko? :?:

[Slika: shower6_300_rdax_300x300_70.jpg]

evo viega...

[Slika: prospekt-duschrinnen-72d.jpg]
[Slika: datenblatt-duschrinne.jpg]
#39
Večina ki vpraša za tele kanalete od viege, se premisli ko sliši ceno. Je pa definitivno najboljša izbira za zidan tuš.
#40
jp 200 eur in naprej........
#41
Je bil kdo od vas v JLA, mene tole zidovje kar malo spominja na takratne lijake, tuš kabin ni bilo, če bi bile pa bi bile natanko take, samo da v teraco stilu. :-)
#42
:lol: upam da se ne bo kdo spomnu še da bi mel čučevac :lol:
#43
Vidim da ste se razpisali o vseh možnih variantah rešitve tega problema. Vse to in še več je izvedljivo. Če pa se kdo vseeno ne želi mučiti z izdelavo podstavka doma imam jaz enega za tuš na zalogi 120 x 90 cm in mu ga odstopim po ugodni ceni.


Skok na forum:
Zadnje novice

V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
23.01.2018 ob 11:35:41
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
Podjetja s(m)o ljudje, zato je zelo pomembno, da se na delovnem mestu počutimo dobro, saj današnji sodoben in hiter tempo življenja narekuje, da... Beri dalje »
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
04.12.2017 ob 10:53:36
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
V podjetju Lumar v soboto 9. decembra, med 10.00 in 15.00 uro, v Lokrovcu pri Celju pripravljajo dan odprtih vrat na spremenjeni hiši Lumar Urbano-D... Beri dalje »