Splošno > Sam svoj mojster
Knauf stena smrdi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Knauf stena smrdi
#1
Pozdravljeni!
Pred kratkim smo obnavljali stanovanje in pri novo postavljeni knauf steni se je v zadnjih nekaj tednih razvil neprijeten vonj.
Najprej smo mislili, da je kriva stara omara v sobi, ampak potem smo ugotovili, da stena smrdi tudi na drugi strani, v drugi sobi, kjer pa vonj ni tako očiten, ker je soba večja, površina stene pa manjša v primerjavi s prvo sobo.
Pomislili smo, da je bila kriva izbira barve, a smo celotno stanovanje belili z isto barvo (Jupol), pa druge stene ne smrdijo. 
Stena je v notranjosti ojačana z OSB ploščami in izolirana s stekleno volno. Je možno, da smrdi kaj od teh dveh stvari? 
Da bi se v steno zavlekla kakšna živalca in tam poginila ni možno, ker bi potem vonj verjetno bil omejen na določen del, stena pa smrdi po celotni dolžini in višini.
Ima kdo kakšen predlog, kako se rešiti vonja? Nenehno zračenje ne pomaga (smo poskusili), sploh pa zdaj v tej vročini žal ne pride v poštev.
Hvala in lep pozdrav Smile

ah ja, še to...v steni je speljana samo elektrika, tako da tudi vlaga načeloma ne bi mogla priti noter (ni nobenih vodovodnih/kanalizacijskih cevi ali dimnikov ipd)
#2
Smrdi po cem?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#3
Pomoje ti smrdi osb premazana z formaldehidom.(Dobiš tudi brez ).Te plate bi moral zavohati že ko ste jih prinesli v stanovanje.Zadeva je povrhu vsega še škodljiva za zdravje.

https://sl.wikipedia.org/wiki/Formaldehid
#4
(7.7.2019 ob 13:06)letalec007 Napisal: Pomoje ti smrdi osb premazana z formaldehidom.(Dobiš tudi brez ).Te plate bi moral zavohati že ko ste jih prinesli v stanovanje.Zadeva je povrhu vsega še škodljiva za zdravje.

https://sl.wikipedia.org/wiki/Formaldehid

Saj to nam ravno ne gre v glavo, ker smo ves material pred prenovo imeli v stanovanju sigurno kak mesec in ni smrdelo popolnoma nič. Osb plošče so pač imele vonj po lesu, tega kar pa smrdi zdaj pa niti definirat ne znam.

(7.7.2019 ob 12:49)firefly Napisal: Smrdi po cem?

Ne znam niti opisat, taki močen vonj je. Podobno kot recimo ko se kaj betonskega razbija in ostane tisti vonj po prahu od betona...ne vem niti razložit, skratka neprijetno je in ker je soba dokaj majhna (ene 7m2) se vonj zelo hitro opazi.
#5
Torej... ponovi vajo. Komplet ven in na deponijo (bolho) in drugo notr.

Al pa emulzijo in kako antinikotin barvo cez. Kar za vonj bolj kot ne nic ne pomaga ampak poskusis lahko...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#6
(7.7.2019 ob 15:38)firefly Napisal: Torej... ponovi vajo. Komplet ven in na deponijo (bolho) in drugo notr.

Al pa emulzijo in kako antinikotin barvo cez. Kar za vonj bolj kot ne nic ne pomaga ampak poskusis lahko...

Pri tej tvoji zgodbi nikjer nisi omenil paro propustno/nepropustno folijo,... med knaufom in vsem ostalim,... to da nimaš odtokov, cevi ali dimnika v knaufu steni, še ne pomeni da se vlaga iz prostora ne kondenzira za knaufom,.... zgolj v razmislek,...
#7
Ne more. Ze zaradi tega ker je predelna stena. Pa ker je poletje...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#8
Nov knauf čez starega in spodaj plastično folijo.


Skok na forum:
Zadnje novice