Splošno > Sam svoj mojster
Zidna plesen - jo lahko odpraviš z enim beljenjem?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zidna plesen - jo lahko odpraviš z enim beljenjem?
#1
Ali zidna plesen in drugi mikrobi preživijo, če enkrat prebarvaš steno recimo z JUPOL CLASSIC?

Ker imam občutek, da sem kljub beljenju ene sobe še vedno zadržal neke mikrobe, ki mi povzročajo srbenje.
#2
Seveda lahko. Ti si to barval kar cez, brez kaksnega ciscenja poprej z varekino ali cim podobnim??
#3
Tako je. In me vse srbi ko norca. Pa vse prebeljeno. Ne morm verjet pa to se širi ko bolezen po jogijih, posteljnini. In to čeprav ne vidiš kar živi  v steni.
#4
Itak. Ceprav... plesen in podobne zadeve ne srbijo... vprasanje kaj imas ti...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#5
(3.7.2019 ob 15:39)usertech Napisal: Tako je. In me vse srbi ko norca. Pa vse prebeljeno. Ne morm verjet pa to se širi ko bolezen po jogijih, posteljnini. In to čeprav ne vidiš kar živi  v steni.

Najprej je po mojem treba odpraviti vlago. Plesen se ne naseli na suho posteljnino in jogije. Za začetek si nabavi termometer z vlagomerom, da boš vsaj vedel pri čem si. Skozi soparne dni dnevno beleži T in vlago v najbolj prizadetem prostoru. Nato sporoči. Kakšno sliko najbolj prizadetega zidu prilepi.
#6
nekje 75% imam vlage. Ampak je večinoma rešeno z beljenjem. Ni bilo tako hudo. Samo vprašanje vlaga variira od 55 do 85 (ponoči). kaj bo iz tako visoke vlage.
#7
(3.7.2019 ob 15:39)usertech Napisal: Tako je. In me vse srbi ko norca. Pa vse prebeljeno. Ne morm verjet pa to se širi ko bolezen po jogijih, posteljnini. In to čeprav ne vidiš kar živi  v steni.

Mene je vse srbelo po beljenju, ker topila v jupolu nekaterim povzročajo alergijo.
Daj si par kapljic jupola na roko in čez čas izperi. Če se ti potem na tistem mestu pojavi rdeča srbeča koža, ki ostane še več dni rdeča, potem imaš alergijo.

Dokler se popolnoma ne posuši, so alergeni tudi v zraku. Zato je dobro vsaj nekaj dni spati v kaki sobi, ki ni na novo prebeljena.

Srbi pa te predvsem koža, ki je izpostavljena (obraz, vrat, roke).

Lahko pa uporabiš drug, dražji jupol za alergike, ki je na osnovi silikatov in naj ne bi povzročal alergij.
#8
(8.7.2019 ob 13:02)usertech Napisal: nekje 75% imam vlage. Ampak je večinoma rešeno z beljenjem. Ni bilo tako hudo. Samo vprašanje vlaga variira od 55 do 85 (ponoči). kaj bo iz tako visoke vlage.

75% je bistveno preveč. Odpravi najprej vlago, pa tudi plesni ne bo več. Jaz bi rekel da si na konju, če spraviš vlago med 45 in 50%. Že najcenejša split klima bo čisto v redu.


Skok na forum:
Zadnje novice