Gradnja in obnova > Montažni sistemi in les
Preklada popušča?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preklada popušča?
#1
Mogoče ima kdo kakšno idejo kako podpreti/ojacati leseno lepljeno preklado nad dvižno drsnimi vrati dolžine 3.4m

Montažna hiša.
Nad dvižno drsnimi vrati je mansarda, kolenčni zid 1.2m, opečena kritina, kap strehe je vzporeden s to zunanjo steno.

V glavnem: reža med krilom in prečnikom je za ca. 3mm v osrednjem delu manjša kot na skrajnih mestih. Tesnilo poleti na zadnji tretjini odpiranja zariba v prečnik.
Menim da v preteklih nekaj letih poves ne napreduje. Vendar vseeno sumim da je preklada prešvoh.

Ne vem ali na prečnik pritiska teža prek stisnjenega purpena ali je vse zmečkamo notri.
Stiki plošč in špalet ne pokajo.
Ne vem ali samo porezkati/poravnati prečnik vrat in urediti odmik med krilom in prečnikom ali ojacati/podpreti preklado in upati da se poves zmanjša.

Za ojačitev preklade sem razmišljal o podpori z gradbenim podpornikom na sredini preklade, ki bi ga spodaj naslonil na temeljno AB ploščo zgoraj pa skozi prečnik zavrta in ga naslonil na preklado ali pa
da bi odprl steno in na v osrednjem delu preklade zmontiral (zalepil, zvijačil) lepljen nosilec in ga na konceh privzdignil z gradbenimi podporniki... Jih potem oblekel v les...

Če ima kdo kakšno pametno (poleg šimfanja statike), kar na plan z njo.

Lp
#2
Precnik od dvizno drsnih vrat? Na spoju med krilom in fiksom? Dvizno drsnih? Lesenih? Ali nagibno drsnih? Ker od dvizni drsne se tist precnik nima kam stisnit... lahko se ti edino POD steno upogne ce spodaj ni bilo nastimano kot mora bit... kar pa vidis s dolgo lato. Al pa laserjem. Al pa na uc...

Nad steno odpri in sprckaj purpen ven. In poglej kako je sploh (ce je kaj) fiksirano. V startu novogradnja s steno?al predelave? Ne bi bilo prvic da plosca "sedi" na leseni steni...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#3
A so vijačili steno s turbo vijaki?
Če da, potem najprej te poberi ven.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#4
Dvižno drsna lesena stena. Okrog je lesen okvir š18 cm. Spodaj nizki Alu prag na lepljencu (les),ki je podbetoniran, kot vse ostale stene. na sredini fiksnega dela je lufta zgoraj med okvirjem fiksnega dela in okvirjem premičnega dela pol manj kot pa recimo na levi strani.
#5
Spodnji del (Alu prag, vodilo) je raven. Upognjen je zgoraj, vendar mi ni logično, ker vse podpira sredinski steber vpet v fiksni del stene.
En Turbo vijak je videt na zgornjem prečniku fiksnega dela, na sredini dolžine in v zgornjih vogalih in na sredini ter spodaj L in D pokoncnika.
Steno so purpenali in zavijačili,ter odstranili zagozde s katerimi so jo pozicionirali in spravili v vago pred purpenanjem. Če na silo poskušam privzdignit prečnik fiksnega dela ima 'Malo lufta' - akril kit na spoju oziroma jupol se tam malo lušči če prečnik navrem navzgor.
#6
@firefly
Kako misliš da 'plošča sedi na steni'?
#7
Preklada je naslonjena na levem in desnem koncu na pokoncnika v nosilni steni hiše.
Novogradnja.
Takrat mi je bilo rečeno, da bodo dodali še eno preklado v steni mansarde točno nad dviznodrsnosteno. Kako to funkcionira ne vem.
#8
Če prav razumem, je poves na sredini 3mm. To ni nič s statičnega vidika. Najprej preverite še enkrat dejanski poves, verjetno pa gre za težavo s stavbnim pohištvom.
#9
1. Purpen ven.
2. Vijake zgoraj ven (kar pomeni razsteklit fixni del razen ce so vijaki zraven)
3. Odvisno od tega ce se stena poravna/dvigne ali ne...

Mi pa ni logicno kako je lahko za 3 mm stisnilo kos brez da bi steklo slo papa (al pa vsaj silikon povihalo). Razen ce je bilo ze v startu s turbici narobe fixirano in nato silikonirano...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"


Skok na forum:
Zadnje novice