Nepremičnine > Gradbena dokumentacija
Služnost.

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Služnost.
#1
Pozdravljeni.

Spet jaz imam nov problem pri gradnji.

Upravna enota nam je izdala gradbeno dovoljenje, ki je že postalo pravnomočno. V tem času smo uredili priklop za vodo vpisali služnost za vodo, sedaj pa iz UE pošljejo sklep da se je pa pritožil lastnik zemljišča čez katerega poteka cesta. Naj povem da je cesta asvaltirana in vodi do preostalih hiš se razcepi še na dve drugi cesti ki vodita še do preostalih his in moje parcele. Skratka in postopek se ponovno obravnava po uradni dolžnosti. Moja 2 soseda sta pa v postopku za pridobitev GD in se je postopek ustavil. Saj potrebujemo služnost sklepam... Bila sta pri njemu in jima je v zameno za služnost zahteval 1800e v kuverti po parceli. Jaz še z njim nisem govoril ampak predvidevam da bom dobil enako ponudbo. Kaj lahko storim v moje primeru ki že imam pravnomočno zadevo .. aja pa še to na parceli ki je sporna se gradijo komplexi četvorčkov.

Ima kdo kakkšno idejo kaj storiti v takšnem primeru?

[Slika: screenshot20190621-00122.jpg]

Za lažjo predstavo
Moja parcela je označena z rdečo
Sosedovi sta z zeleno
Sporna cesta pa je z temno modro


Hvala za informacije.
#2
Če so tvoj postopek obnovili, boš verjetno tudi ti potreboval služnost. Tako imaš dve opciji. Plačaš ali pa tožba za nujno pot.
#3
Pa bom tozbo dosegel saj problem je da je tukaj sigurno 20 hiš in se 20 parcel, ki se vozijo ljudje po tej cesti ker druge ni.
#4
Ne računaj na hitre postopke... plus medsoseski odnosi... 2k mogoče ni tako velika cena, če si s tem kupiš mir.
#5
Čakaj, čakaj, ... česa jaz ne razumem? Imaš gradbeno, ki je pravnomočno. Ti si z vsemi vse dorekel. In tebe se ne tiče, kaj je SEDAJ ugovarjal sosed. Ti si imel javno pot do dvoje parcele, ko si vložil za GD, ki je postalo pravnomočno. Pojmi kot retroaktivnost in "kdo ti bo povrnil stroške" jih ne zanimajo?

Pa 1.800 € na roke. Kdo bo pa davek od tega plačal? "Sve če to narod pozlatiti!"

Daj ti lepo na UE sporoči, da je tvoje GD pravnomočno, tvoji postopki dokončni in da naj se pogovarjajo s tistimi, ki želijo pridobiti GD na novo.

Predlagam, da ti odvetnik napiše pismo na UE/občino. Ta, ki se je "post festum" pritožil, nate ne sme imeti vpliva in tako se tudi obnašaj!

Torej: odvetnik, pismo na UE in nadaljuj z gradnjo. Če bi te kdo motil pri dostopu in gradnji pa vloži "motenjsko tožbo" in to naj odvetnik tudi napove v pismu.

Po domače povedano, verjetno so zajebali na UE. Če so cesto asfaltirali iz občinskih sredstev, je morala biti v lasti občine. Razen, če jo je lastnik asfaltiral sam in jo potegnil do vaših parcel. Lahko je pa samo del ceste zaradi slabega dela in šlamparije UE oz. občine ostal v privatni lasti in tako sedaj nekdo izsiljuje ostale. Zelo poznano in zelo pogosto.

Še enkrat: odvetnik in pismo na UE oz. občino.
#6
torej lahko vsak, ki misli delat hišo v tej ulici oz cesti, pričakuje 1800€ pologa za "donacije" v dobrososedske odnose. fajn biznis..

to bi treba malo preverit, kaj se dogaja z urbanizmom, zazidljivimi območji ipd
#7
A UE pa kar tala gradbena dovoljenja brez vseh urejenih služnosti. Biznis je kakršen je, ne more se kar nekdo tretji pa četrti zmeniti, da bodo po njegovem vozili. Na odgovornost in odškodnino je tukaj treba klicati UE, ker je preuranjeno izdala gradbeno dovoljenje.
#8
bolj je stvar v tem, da očitno omogočajo rgadnjo na tak način, da se gradi hiše, kje je možen dostop samo po privatnem zemljišču oz priključku. ampak to je pa že stara debata, kako si pač pri nas predstavljajo urbanizem in vse ostalo, kar pride zraven..
#9
Finta je to da je kupil od stecajne mase nekak tak, bil sem pri zupanji in bo uredila... Je rekla da nebo podpisala nekaj kar on potrebuje za nadalnjo gradnjo dokler ceste ne da obcini.. zdaj pa bomo videli ce bo iz te moke kaj kruha.. svetovala mi je da ce bom vkljuceval sodisce zna trajat postopek tudi 5 let. Drzim jo za besedo da me pokliče v roku meseca pa bomo videli. Zaenkrat kaj drugega nimam za storiti.
#10
Torej se zadeva rešuje. Vsekakor ti nadaljuj s svojimi deli, kajti tako dokazuješ, da ti imaš pravnomočno GD in je zate vse ostalo motenje posesti.

Županja bo (ali pa tudi ne) svoje izterala, v vsakem primeru pa se posvetuj z odvetnikom, kdaj in kako odgovoriti, pa čeprav zgolj priporočeno pismo na UE/Občino. Pa magari samo zato, da se tvoje opozorilo uradno evidentira, da ne bi kdaj kdo trdil, da si zamudil rok.

Županji pa, lahko kaj takega, kar je izjavila, pisno?! Če ne, je samo blebetanje in na to jo je potrebno opozoriti ... .

Sej bo!
#11
Ali se šališ?

Županja bo dala kaj takega pisno? Pa se ti zavedaš, da je tole čisto izsiljevanje s strani županje, kar je pa kaznivo?
#12
KukO Napisal:... Je rekla da nebo podpisala nekaj kar on potrebuje za nadalnjo gradnjo dokler ceste ne da obcini...

Ja to se da! Če ima legitimne razloge, ni dolžna ustreči. Poznano!
Izsiljevanje? Težko dokazati!
#13
V večini primerov je ugodneje plačati, dobiti papirje. Šele nato obračunati z bedaki, ki mislijo, da bo nekoga najvišjega za jajca prijeli...

Ko bo urejen priklop na vodo, kanalizacijo, cestni priključek, takrat udri... za vse nazaj. Če ne drugega, ga objajciti za naslednji mandat...
#14
Vodo ze imam sem jo uredil v tem času. Graditi pa nemoram ker lahko po uradni dolžnosti obnovijo postopek kot so ga meni.. dobil izvod jaz, oni ki me jebe in inspektorat RS tako da lahko čakam da se uredi.
#15
Jaz se strinjam s tem kar Johan_R piše. Če je gradbeno dovoljenje na podladgi PGD-ja pravnomočno (zahtevaj potrdilo o tem na EU) potem se lahko grejo farbat na UE. Iz navedenega ugibam da so na UE oz. oseba kateri je bil postopek dodeljen po domače povedano zaj* ker niso o tvojem PGD-ju obvestili soseda oz. ni bil vabljen na javno obravnavo, ampak to je njihov problem.

GD-ja ne morejo kar razveljavit oz. ponovit postopek, menda so neki vzvodi za to preko ministrstva, ampak ne glede na to, ne se kar tako pustit nosit v r*, pejdi do odvetnika, ki se spozna na gradbeno pravo, daj mu 50 € za uro svetovanja, da ti pove kakšne karte držiš v rokah. Srečno.


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »