Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Škripanje tal - spor s sosedom

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Škripanje tal - spor s sosedom
#1
Pozdravljeni,

pred časom sem kupil stanovanje (približno 100 m2). In od prvega dne imam težave s spodnjim sosedom, ker naj bi slišal vsak moj korak, premik stola, mize, itd... Nadleguje mojo punco, zapisuje si dneve in ure kdaj sem vstal pred šesto in kdaj sem hodil po enajsti. Ne počnem pa nič takega kar bi ga dodatno razburjalo. Pralni stroj ni nad njegovim stanovanjem, dnevna soba, spalnica in kopalnica tudi ne, zgolj kuhinja z jedilnico in otroška soba, ki pa ni v uporabi. Ne predstavljam si kako bo, ko bo tu še otrok. Zanima me, kaj se da tu storiti in kdo je tu odgovoren, ker jaz se ne mislim več ukvarjati z njim, ker imam v življenju pomembnejše stvari od tega, da cel dan čepim doma in opazujem druge. Kdo bi moral tu kaj sanirati?

Hvala za odgovor.
Mitja
#2
Noben? Življenje v bloku ima pač svoje pomanjkljivosti.

Lahko greš do njega in rečeš punci naj se sprehaja in potem mal skače pa vidiš koliko se sliši in koliko ne.

Alternativa je da dodaš še en sloj talne obloge, tako kot sem jo imel jaz v stanovanju in noben ni vedel zakaj... čez nekaj časa smo ugotovili da zaradi istih razlogov kot jih ti navajaš Smile

Jaz sem sicer svoj problem rešil tako da sem stanovanje prodal Tongue

Drugače udarnega zvoka se ne da tako lahko zadušit...
#3
Torej pravno on mene ne more kakorkoli "preganjati"? Tudi zame je to zgolj začasna rešitev, za cca. 2 leti, potem se pa vračam nazaj na podeželje, ampak ta vmesni čas je potrebno nekako sobivati. In zadnje kar mi je, je vlaganje energije v med-sosedske spore in to z ljudmi, sploh ne s takimi, kot je ta oseba.
#4
Seveda te ne more preganjat ce hodis po svojem stanovanju. Resitev za soseda je da se izseli- on.

Ignoriraj, ce te nadleguje/grozi poklici policijo.
#5
Ne sekiraj se, ocitno je ta tvoj sosed, se samo eden izmed nasih drzavljanov, ki ne ve kaj bi sam s sabo, pa se spravlja na sosede. Cist mozno, da se slisi in verjamem, da ga kdaj pa kdaj tud moti, je pa najverjetneje obseden s tem in bi ga tudi, ce bi saniral oziroma dodatno izoliral tla proti udarnemu zvoku, motilo se naprej. Ali pa bi nasel kaj drugega.
#6
Priporočljivo je, da se hodi v mehkih copatih, pa da stole itd. bolj nežno in na mehko prestavljaš (na tace od stolov prilepiš filc). To pa je več ali manj vse, kar lahko narediš.
#7
Drugače tukaj so naredili lepo zbirko Smile

https://siol.net/isci/?query=hrup+sosed
#8
Tale še posebej https://siol.net/novice/novice/ce-sosed ... lula-75457
#9
Popson31 Napisal:Ne sekiraj se, ocitno je ta tvoj sosed, se samo eden izmed nasih drzavljanov, ki ne ve kaj bi sam s sabo, pa se spravlja na sosede. Cist mozno, da se slisi in verjamem, da ga kdaj pa kdaj tud moti, je pa najverjetneje obseden s tem in bi ga tudi, ce bi saniral oziroma dodatno izoliral tla proti udarnemu zvoku, motilo se naprej. Ali pa bi nasel kaj drugega.
Verjetno nisi nikoli živel v takem stanovanju. V našem starem meščanskem stanovanju se je tresel strop in nihala luč, ko so zgoraj hodili. Tako da to definitivno moti. Je pa res, da proti temu nimaš kaj, saj gre za običajno življenje in zanič gradnjo. Lahko le prijazno prosiš zgornjega soseda, da je obziren vsaj v večernih in zgodnjih jutranjih urah. Lahko ga tudi prosiš, da naredi plavajoče estrihe v svojem stanovanju. Smile

Če pa živiš zgoraj, pa samo odvisno od tvoje vesti. Lahko si pač obziren in probaš paziti, ali pa te pač ne briga.
Zato pa samostojna bajta FTW.
#10
@Energetik OP pise, da si sosed dela zapiske, kdaj zjutraj vstaja in kdaj zvecer po 23ti hodi po stanovanju. Kaj je namen tega? Zajebavanje zgornjega soseda. Ce bi bil spodnji sosed OK, bi stopil do zgornjega in ga prosil oz opozoril na normalen nacin. Tako pa je vec kot ocitno, da isce dlako v jajcu. Sploh glede na situacijo, ki jo OP opisuje, da je samo soba ali dve nad omenjenim sosedom..
#11
Frend mehanik mi je pred časom rekel, da če v avtu kdaj kaj motečega ropota, da daš pač muzko malo bolj naglas...lahko tudi to predlagaš spodnjemu sosedu. Očitno pa sosed nima zgolj težavo s tabo ampak tudi sam s seboj...to je pa kar težko rešiti, če si le sosed in ne še kak popoldanski psihoterapevt.


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »