Gradnja in obnova > Montažni sistemi in les
Lopa - montažne stene

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lopa - montažne stene
#1
Pozdravljeni,

imam narejen konzolni nadstrešek za avte, ki je podaljšan v lopo dimenzij 4x6m.
Torej streho in temeljno ploščo za lopo imam, manjkajo mi stene.

Razmišljam o steni, ki ne akumulira preveč toplote oz. hladu. Torej mi ostaneta samo siporeks in pa montažna stena. Siporeks debeline 20cm za cca 50m2 bi me prišel cca 1400€, pač odvisno od popusta, ki bi ga kje dobil. Tako, da sem začel razmišljati o montažni steni.

Zamislil sem si tak sestav (od zunaj navznoter):
- fasada - zaključni sloj
- stiropor 5 cm
- OSB plošča 15 mm
- izolacija (mogoče kamena volna)
- OSB plošča 18mm
- knauf (kit in beljenje)

Zadevo bi izvedel z dvojno konstrukcijo. Zanima me, če imate kakšne nasvete, izkušnje s tako izvedbo sten. Planiram pa še v lopo namestiti eno wc školjko, nevem, če je montažna stena ustrezna za pritrditev podometnega kotlička. Kako je s sidranjem stiroporja v OSB plošče?

Lopo bom uporabljal za orodje, kolesa, itd..

Hvala

LP, U
#2
Montazne stene ja, se mi pa zdi da si malce zakompliciral za lopo za orodje. Kako si si zamislil dvojno konstrukcijo? Bo zadeva tudi ogrevana?

Kjer mislis kaj obesat si daj pod osb kos deske, bo najbolj enostavno. Stiropor lahko sidras z wedi podlozkami.
#3
Sam sem na 16 stebre zunaj namontiral betonip plošče, nanje plastični omet. Na notranji strani sem vijačil bele iveral plošče, vmes 16 cm rumene volne. Nič drugega. Notranje spoje sem silikonal. Fertik, stoji že lepo število let.
#4
V čem je "point", da stene v lopi ki se drži nadstreška izolirate? Tam so lopate, kolesa, kosilnica, bencin zanjo, ev. kante za smeti, ... nič živega in nič zmrzljivega.

Moja lopa je itak načrtovana v sklopu nadstreška tako, da ne bo imela stropa (bo pa pod streho nadstreška) in da ne bo čisto do tal (cca 5 - 10 cm), da je ne uniči vlaga iz tal.
#5
Point? Občasno ogrevam, tam delam, odtajam avto...
#6
OK, sam prašam Smile
Mora pa biti velika, da avto vanjo zapelješ (dvokrilna - garažna vrata?)

Zato ker jaz nimam namena tam nič početi, zgolj spravljati ... . Delavnico si urejam v polkleti hiše.
#7
Majhna lopa, cca 20 m2. Vrata drsna, pločevinasta s poliuretansko polnitvijo, izdelava poceni v lastni režiji. Tesnenje z tekstilnim, dlakavim trakom.
#8
Sam bom v lopi imel tudi delovno mizo za kaka manjša popravila in še kaj. Konstrukcija strehe pa nosijo 4-je stebri debeline 15cm, ki jih želim skriti, zaradi tega bi dal dvojno konstrukcijo. Pa mislim, da ti knauf profili niso tak velik strošek.
V lopi še mislim imeti en del kuhinjskega delovnega pulta in umivalnik, ter hladilnik. Ker bo lopa locirana blizu terase, zadaj za hišo za vroče poletne dni.
Aja pa še pumpa za rezervoar za deževnico bo v lopi.
#9
Hehe identitično situacijo imam Sledim kar bodo še fantje dodali.
#10
Montazna stena je mocna ce je oblecena iz obeh strani. Jst bi vzel profile 100 in jih umaknil 15 mm noter od stebrov, jih oblekel zunaj v osb (poravnan s stebri) in na to nasraufal 20mm xps da skrije tudi stebre. Ker ti fali par mm da bi se stebri tudi noter skrili bi na profile pod osbbjem navijacil se eno plast 15mm osbja ali knaufa ampak samo pasove siroke 5-10cm.
#11
Zunaj sam ne bi dal osb-ja, raje betonip. Moja zadeva deluje, mislim, da tudi drugim ni treba komplicirati. Če je denar, ja. Ga je treba pogoniti...


Skok na forum:
Zadnje novice