19.6.2019 ob 07:42
Pozdravljeni,
imam narejen konzolni nadstrešek za avte, ki je podaljšan v lopo dimenzij 4x6m.
Torej streho in temeljno ploščo za lopo imam, manjkajo mi stene.
Razmišljam o steni, ki ne akumulira preveč toplote oz. hladu. Torej mi ostaneta samo siporeks in pa montažna stena. Siporeks debeline 20cm za cca 50m2 bi me prišel cca 1400€, pač odvisno od popusta, ki bi ga kje dobil. Tako, da sem začel razmišljati o montažni steni.
Zamislil sem si tak sestav (od zunaj navznoter):
- fasada - zaključni sloj
- stiropor 5 cm
- OSB plošča 15 mm
- izolacija (mogoče kamena volna)
- OSB plošča 18mm
- knauf (kit in beljenje)
Zadevo bi izvedel z dvojno konstrukcijo. Zanima me, če imate kakšne nasvete, izkušnje s tako izvedbo sten. Planiram pa še v lopo namestiti eno wc školjko, nevem, če je montažna stena ustrezna za pritrditev podometnega kotlička. Kako je s sidranjem stiroporja v OSB plošče?
Lopo bom uporabljal za orodje, kolesa, itd..
Hvala
LP, U
imam narejen konzolni nadstrešek za avte, ki je podaljšan v lopo dimenzij 4x6m.
Torej streho in temeljno ploščo za lopo imam, manjkajo mi stene.
Razmišljam o steni, ki ne akumulira preveč toplote oz. hladu. Torej mi ostaneta samo siporeks in pa montažna stena. Siporeks debeline 20cm za cca 50m2 bi me prišel cca 1400€, pač odvisno od popusta, ki bi ga kje dobil. Tako, da sem začel razmišljati o montažni steni.
Zamislil sem si tak sestav (od zunaj navznoter):
- fasada - zaključni sloj
- stiropor 5 cm
- OSB plošča 15 mm
- izolacija (mogoče kamena volna)
- OSB plošča 18mm
- knauf (kit in beljenje)
Zadevo bi izvedel z dvojno konstrukcijo. Zanima me, če imate kakšne nasvete, izkušnje s tako izvedbo sten. Planiram pa še v lopo namestiti eno wc školjko, nevem, če je montažna stena ustrezna za pritrditev podometnega kotlička. Kako je s sidranjem stiroporja v OSB plošče?
Lopo bom uporabljal za orodje, kolesa, itd..
Hvala
LP, U