Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Omejitev hitrosti

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Omejitev hitrosti
#31
Saj del imaš prav - je tudi meni smešno, kako starši fijakajo mularijo v vrtec mimo prehodov za pešce, potem pa od mularije pričakujejo, da bo čez prehod hodila. Malo pa tudi posplošuješ in navajaš stereotipe.

Moj mulc leti s ceste ob stran, ko zasliši avto. Pa žal tudi jaz ne morem garantirat, da ga ne bo nagačil prepotenten kreten s 3-litrško mašino nemške proizvodnje, ki ne dojame, da vozi po starem kolovozu med hišami in dvorišči, ki je danes pač asfaltirana. Ne dojame. Ker mu ni treba. Ker ni znaka "30", čeprav je 5-letniku jasno, da 50 ne moreš tam vozit. Ker to je ta "japi wannabe mentalni kmetavz" mentaliteta. On lahko. Ker ni izrecno prepovedano. In ker ima avto, da skoči. In ON pa ja ni kupil tako mrcino, da se bo cjazil okoli.

Včasih je družba takšne posameznike, kjer primarna socializacija ni uspela, izločila. Pa so se kujali v svoji jami in zapustili ta svet brez potomcev. Danes je nekako to ratala kvaliteta - smo ponosni, da nismo neke ovčke, da imamo jajca, pa da mislimo s svojo glavo.
#32
Vsak kreten naj se zase briga. Tudi taki, ki so neuspešni v lajfu, navadne pičke in bi radi tudi ostale spravili na tak nivo.

Jaz se trudim, da bi ljudi spravil višje. Je pa res, da mi ne uspeva.
Mehkužci in pičke prevladujejo. Bolj in bolj, hitreje in hitreje.
Zato pa lahko en bradati, z nožičkom, potamani pol ulice.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne, 400!!!!
#33
[Slika: iii-33.png]

V skladu z Zakonom o pravilih cestnega prometa znak »območje umirjenega prometa« označuje mesto v naselju, v katerem imajo pešci prednost pred vozili in v katerem je dovoljena igra otrok, vozniki pa morajo voziti posebno previdno in s hitrostjo največ 10 km/h. Prav tako je prepovedano parkiranje v območju umirjenega prometa, razen kjer je izrecno dovoljeno s predpisano prometno signalizacijo.

In z znaki je tako - če ne stoji, potem ne velja;
če stoji, potem velja... razen, če je VMS - potem nikoli ne velja.
211 konjev sreče v ovinkih...
[Slika: r53supercharged.jpg]
JOHN COOPER WORKS evolucija
#34
@Taav na zalost se je ze zgodilo, da je bil otrok povozen do smrti, pa voznik ni vozil prehitro oz ni imel vpliva na dogajanje. Tukaj se postavi vprasanje kaj je otrok delal sam na cesti oz na ulici. Kje so bili starsi? Pa ne pozabit, da govorimo o predsolskih otrokih. Zgodilo se je ze, da je otrok letel na cesto v prico odraslih. Zakaj do tega prihaja je lepo napisal @kranj v svojem postu. In nit teme niso prehitri vozniki, ker OP pise, da sosedje vozijo po omejitvah, hkrati pa omenja cviljenje gum, kar bi bil problem, v kolikor bi jim uspelo doseci zmanjsanje dovoljene hitrosti. V primeru objestnega voznika, ki krsi CPP in povzroci nesreco, je pa itak jasno kdo je kriv. In ravno zaradi tega je lazje svojemu otroku dopovedat, da cesta ni igrisce, kot pa racunat na to, da bo neka tabla, ki ozancuje max dovoljeno hitrost, dovolj, da bodo vsi vozili kot treba in bo otrok varen, tudi ce se bo vozil s kolesom po sred ceste.
#35
@Taav

nisi dojel poante, ki se je navezovala in kaj boš pol naredil ko ti bo otrok skočil pod avto,... ja s kamero bom vsaj dokazal da nisem jaz kriv ampak neodgovorni starši,... ker to da sem si kamero dal v avto je v veliki meri plod neodgovornih pešcev s starši vred in ja posledično tudi voznikov ter divjadi, ki so zelooo pogoste na predelu kjer se jaz vozim,... in glede na to da zavarovalnice iščejo samo izgovore da ne povrnejo škodo,... policaji pa samo gledajo kako bodo oglobili voznike na vsakem koraku, starši pa se samo kurčijo in zgražajo nad dejanji drugih in nikakor nad svojimi neodgovornimi dejanji,.. je kamera logična rešitev,...

če se pa dejansko vrnemo k temi,... bi jaz odgovoril avtorju prispevka, da naredit ne more nič, ker če se vsi ne bodo strinjali potem bo občina ali kdorkoli je odgovoren za ta del ceste naredil NIČ,... in največ kar lahko narediš je da poskrbiš za varnost svojih otrok in jih primerno naučiš obnašanja ob cesti in na cesti,...

lahko pa se lastniki vseh hiš probate dobit na tej isti cesti, en nej reskira sixpeka in se probate pogovorit med sabo in človeško razrešit to zadevo,... ja malo vrjetno ampak bi se dalo,...
#36
Ne, ne, ne.
Namesto da bi sebe naučili reda in spoštovanja predpisov, bomo druge omejili.
Mulci bodo dobili lažni občutek varnosti, da so na vseh cestah oni carji in lahko delajo kar hočejo. Potem bodo pa prišli na drug teren in ...

Pa ne reči, da temu ni tako. Če ne drugega, sredi Ljubljane vlak pešca povozi.
Zame je to totalni absurd, vlak slišiš kilometre daleč, še posebej če se vlakovodja prej na sireno obesi.
Ampak za nekoga, ki ima, zaradi dnevnega poslušanja le teh, razvito toleranco do teh zvokov, je pa neslišen in neviden. Puff, pa te ni.

Kar učite mulce, da so ceste njihove in da se jim na njih nič ne more zgoditi. Šola bo zelo draga.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne, 400!!!!
#37
sovražim tisto miselnost " sej imam prednost"

ja to ti lahko tudi na spomeniku piše,... "umrl ker je imel prednost"

in kaj imaš od tega,... in pešči so tipičen primer takega obnašanja,...

sej ne rečem da otroci to počno zanalašč, sam če jih nihče ne uči reda, potem bo nered in posledice bodo, kot je Fery napisal,... lahko zelo boleče in drage,...
#38
@Tidra

Ob enem praviš kako snemaš vožnjo, da ti ne bo kdo odvzel "prednosti", po drugi strani pa tako početje kritiziraš.

Veš, predpisi zahtevajo, da storiš vse kar lahko, da preprečiš nesrečo. Otrok, ki hodi ob cestišču, ki nima pločnikov v ozki ulici, pametnemu vozniku signalizira nevarnost, zato hitrost prilagodi. Če si na koncu kriv ali ne oz. v kolikšni meri bo na koncu odločalo sodišče glede na okoliščine. Tvoja kamera, GPS ali karkoli vse imaš v avtu pa niso nobeno sredstvo za merjenje hitrosti in bo kot dokaz takoj izločeno.

Me zanima kakšno bi bilo vaše mnenje, ko bi kakšen 20-tonski kamion brezpogojno uveljavljal svojo prednost.
#39
Resitev :

Kupi si travnik ga pol asfaltiraj in se ti tam naj igrajo otroci.
Ne pa spreminjat prometnih površin v igrišča!
Mater sj kako bojo otroci normalni če tastari tako razmisljajo
#40
Normalni otroci (pač kot otroci) normalni starši in normalni šoferji nekako normalno sobivajo. Problem so prepotentni kreteni, pa naj si bodo v vlogi staršev, šoferjev... njihovi mulci se učijo na njihovem zgledu, ni druge, da bodo in so že kreteni. Malo vsak sebe skulirat, pa bo šlo.
#41
Hvala vsem za smiselne odgovore, admina prosim, da zaklene/izbriše temo.
Lp
#42
Tidra Napisal:... "umrl ker je imel prednost"

in kaj imaš od tega,...
Malo sarkazma:
"Tisti,ki prej umre je dalj casa mrtev!"
#43
"Normalni otroci (pač kot otroci) normalni starši in normalni šoferji nekako normalno sobivajo."
211 konjev sreče v ovinkih...
[Slika: r53supercharged.jpg]
JOHN COOPER WORKS evolucija


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »