Gradnja in obnova > Klasična gradnja
Uporabno dovoljenje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uporabno dovoljenje
#1
Zdravo!

Je kdo na tekočem glede pridobitve uporabnega dovoljenja?
Junija 2018 so sprejeli zakon, da rabiš za vselitev fasado, izdelane balkone in tlakovano dvorišče. Kasneje so menda zakon omilili, da se lahko vseliš prej, vendar ti dajo eno leto časa, da zadeve urediš. Lahko to kdo potrdi?
Ali potem lahko dobim gospodinjsko elektriko tudi preden imam vse urejeno?
Z vodovodom menda ni problemov ane?
#2
Lahko potrdim, da ne drži.
#3
Vse si pomesal. Infrastruktura je odvisna od gradbenega ne od uporabnega. Res je pa da rabis fasado za uporabno. Za balkone ne vem
#4
No meni se gre za to, da dobim gospodinjsko elektriko. Fasado bom delal v vsakem primeru, za balkone pa mi zmanjkuje sredstev. Ali kdo ve, ali se lahko brez tega pridobi uporabno dovoljenje? 1.6.2018 se po sprejetju novega gradbenega zakona ni dalo, kasneje pa je bil menda malo spremenjen v korist nam, ki zidamo.
#5
Mešaš čisto vse.

Vse kar se tega tiče je že opisano v drugih temah.

Kar je spremenjeno je samo to, da če te dobi inšpekcija ne dobiš takoj kazni ampak ti dajo leto da odpraviš nepravilnosti. Še vedno pa ne boš dobil uporabnega in hišne številke brez dokazila o zanesljivosti objekta in uporabnega dovoljenja. Če ti bo pa kdo dal podpise za balkone brez ograj pa bo bolje vprašat v kakšnem lokalnem bistroju.
#6
Ja žal sem se spravil brati gradbeni zakon, pa ga je toliko, da v enem tednu nebi prišel do konca :lol:
Hvala za razlago. Očitno bo imel torej balkon prioriteto pred ostalimi zadevami.
#7
Elektriko kar sproži če že imaš gradbeno dovolenje, si gospodje vzamejo svoj čas.
#8
Aha.. tudi to je dobro vedeti. Ampak verjetno potem takoj začnejo zaračunavati omrežnino ane?
#9
niti ne... ti rabiš upravnika elektro omrežja da ti potegne kable, do tvoje omarice in postavi omarico in vse te zadeve... Še prej seveda moreš dobit soglasje, lahko se tudi zgodi da boš moral dati delati še kak dokument kako se boš priključil na elektro omrežje.... Šele ko skleneš pogodbo z nekim dobaviteljem (ala Geni, E3,...) oni dajo notri varovalke in od takrat ti plačuješ pač kar ti zaračunajo


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »