Gradnja in obnova > Klasična gradnja
Barva odpada s sten - spodaj zelena - kaj storiti?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Barva odpada s sten - spodaj zelena - kaj storiti?
#1
Preselil sem se v objekt, kjer na določenih mestih bela barva odpada s sten. Večinoma sem staro kar s špohtlom postrgal dol in na novo prebelil. Ampak ker je spodaj zelena barva me zanima kaj predlagate da bi bilo trajno in ne bi več odpadao po parih letih?

Gre za objekt ki je slabo izoliran, vroč in v njemu je veliko vlage. Hvala za nasvete.
#2
Uuuuu... jeba... kreda.
211 konjev sreče v ovinkih...
[Slika: r53supercharged.jpg]
JOHN COOPER WORKS evolucija
#3
kar sem malal .. če si samo s špohtlom postrgal dol prejšnjo, si se lotil na precej enostaven način vsega skupaj. staro barvo, sploh če ne veš kakšna je, je dobro odstaniti v celoti, do osnovne stene. meni je odstopala barva predvsem zaradi različnih podlag (npr. kjer sem belil z apnom preko jupola - sem mislil da je bilo samo apno) oz. jupol, kjer je bila stena "mastna". če pa imaš kakšno vodoodbojno barvo spodaj, potem se ti pa sploh ne bo kaj prida prijelo. razen enak tip barve ...
povprašaj za impregnacijo, te se (bolj) povežejo v steno in se potem barva prime na to impregnacijo. a mislim da pri pralnih barvah (torej vodoodbojnih) tudi s tem ne boš nič dosegel, če ne boš prej pralne barve dol spravil.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »