Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Zaključek keramike na dovozu v garažo

Ocena teme:
 • Glasov: 0 - Povprečje: 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Zaključek keramike na dovozu v garažo
#1
Imam težavo, ker ne vem kako zaključiti rob 60x60 keramike pri garaži pod dvižnimi vrati, kjer je dovoz vanjo. Kupil sem sicer inox L profil, vendar imam nekaj vprašanj:

 1. Debelino profila sem kupil enako kot je debelina keramike. 10mm. Ampak mi nekaj ne da miru in bom šel kupit 12mm profil, ker konec koncev mora biti med profilom in keramiko tudi lepilo.

 2. Ne vem, ali naj profil tudi privijačim v estrih, glede na to, da je L profil in bo na povoznem predelu, da ne bo ravno zaradi profila prišlo do težav? V tem primeru bi morda moral kupiti celo 15mm profil.

 3. Še vedno nisem prepričan, da je L profil prava izbira za uvoz v garažo. Mogoče bi moral profil za višinski prehod kot je recimo tale
  [Slika: 70889-6914947.jpg]
  Namreč od profila do konca estriha imam cca 4,5cm prostora, ker mora biti keramika zaključena pod dvižnimi vrati. Ampak ne vem, če takšni nivojski profili obstajajo tudi v inox izvedbi, ker alu bo izpostavljen soncu in bo oksidiral in z leti najbrž spokal. Nimam pojma!

A preveč kompliciram? Višino prpfila bi najbrž res moral zamenjat, ampak ostalo pa mogoče samo kopliciram.
#2
Kovina, zalepljena z lepilom za keramiko + dnevno cikliranje obremenitve z avtom + različni temperaturni raztezki kovine in keramike so dobra pot, da bo to vse prej ali slej odstopilo, keramika na robu počila.
Menim, da pod keramiko nima smisla tiščati profila, ker to ne drži nič.
Tudi če ga zalepiš na estrih, gor keramika ne drži.
Jaz bi profil in keramiko ločil z elastično maso - dilatacijo, pa ne 2 mm široko. Profil pa bulletproof, kar tole na sliki ravno ni.
#3
Muzkontar, moj profil je inox L in spodnji del perforiran. Vzel sem zdej 12,5mm, keramika je 10mm. 2,5mm bo pa lepilo C2TE S1. Med profil in keramiko bom dal fugo 1,5mm, na zunanjo stran profila pa sika bitumenski trak in zunanji del zabetoniral s padcem, da dež normalno odteka.

Si tako mislu? Bo to v redu?

Sent from my MI 5s using Tapatalk
#4
Tudi sam sem bil pred enako dilemo a na koncu položil keramiko do konca. Sem imel namen dvignit tlakovce za centimeter da nebi bilo stopnice a to še ni prišlo na vrsto.
#5
Profil ne bo zdržal avta ,ker ga guma počasi ukrivi , zravnaj zunaj da bo pri profilu ravno. .
#6
Lepilo za keramiko ne drži inox profila. Never. Zakaj bi sploh dajal profil pod keramiko? Raje z nekim lepilom (npr. Sika....) postavi profil in mu daj možnost
, da se tudi premakne ob obremenitvi. Keramiko dilatiraš do profila, zunaj tlakovce enako. Lahko, da ta ni pravi.
Vsekakor, najbolje, da ga povsem potopiš v tlak. Na poševnini dobiš poleg vertikalne še vodoravno silo, ki ti bo to letvico prej ali slej izmajala.
#7
Na kratko, dokler ne boš z zunanjim terenom ujel višino bodo težave.
V spoj 1 ali 2 cm pa zalit nek9 namensko maso
#8
jobizer Napisal:Profil ne bo zdržal avta ,ker ga guma počasi ukrivi , zravnaj zunaj da bo pri profilu ravno. .
Namen imam zunaj zaliti teh 20-25cm in sicer poševno, da bo odtekalo. In po možnosti tudi višje od profila pri čemer bom na vsakih 5-10cm naredil "kanalčke s kelo na višino keramike, da bo morebitna voda na keramiki lahko odtekla ven po tej poševnini in ne bo zastajala za robom. Aha in med vsako rečjo elastična diletacija. Zelo verjetno bitumenska. Torej dve elastični diletaciji.

Tako sem si zamislil. S tem bom zagotovil, da niti inox profil niti rob keramike ne bo obremenjen pri uvozu/izvozu.

Od tega 20-25 cm naprej bo pa dvorišče. Al bojo to lakovci ali asfalt, je pa stvar debate...
#9
Lust Napisal:Na kratko, dokler ne boš z zunanjim terenom ujel višino bodo težave.
V spoj 1 ali 2 cm pa zalit nek9 namensko maso

Katero predlagaš?
#10
Muzkontar Napisal:Lepilo za keramiko ne drži inox profila. Never. Zakaj bi sploh dajal profil pod keramiko? Raje z nekim lepilom (npr. Sika....) postavi profil in mu daj možnost
, da se tudi premakne ob obremenitvi. Keramiko dilatiraš do profila, zunaj tlakovce enako. Lahko, da ta ni pravi.
Vsekakor, najbolje, da ga povsem potopiš v tlak. Na poševnini dobiš poleg vertikalne še vodoravno silo, ki ti bo to letvico prej ali slej izmajala.

Inox bom dal neglede na vse da bo po PS-u, ker sicer se bo vsak vtaknil v to, kako sem šalabajzersko zaključil garažni poden. Poskrbel pa bom, da ne bo nikjer nad nivojem keramike, torej ga ne bom mogel pod nobenim pogojem povozit oz obremenit, da bi se razmajal. Med keramiko in inox ter inox in zunanji poševni beton bom dal bitumensko diletacijo, ki bo elasticirala te premike uvoza/izvoza.
#11
A lahko pokažete fotografije tisti, ki imate keramiko v garaži in imate dvižna vrata, kako imate narejen zaključek. Res me firbec matra. Predvsem se bom pa iz teh informacij lahko marsikaj naučil in dobil še kakšno dodatno idejo.
#12
Ne pozabi zračunat kje točno bodo dvižna vrata...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#13
Tist betonček boš lahko samo pometel po 1 mesecu. Pol raje en ploh prišraufaj v tla.
#14
firefly Napisal:Ne pozabi zračunat kje točno bodo dvižna vrata...
To že vem. Sredina vrat je 4,5cm od špalete. So mi povedal pri Matjažu. [emoji6]

Sent from my MI 5s using Tapatalk
#15
Lust Napisal:Tist betonček boš lahko samo pometel po 1 mesecu. Pol raje en ploh prišraufaj v tla.
Še vedno lahko tisti rob estriha odrežem in potem zalijem beton 20cm in cca. 11cm višine. To pa res ne bi smelo pokati. Še posebej, če notri ruknem kakšno palico in mrežo.

Sent from my MI 5s using Tapatalk


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »