Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Lepilo za keramiko in razlike

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lepilo za keramiko in razlike
#1
V garaži bom polagal keramiko 60x60. Ker gre za tla z večjo obremenitvijo (parkiranje avtomobila) sem nekoliko v dilemi glede lepila. Vprašanja:

  1. Predvidevam, da potrebujem flex lepilo, vendar ne vem kakšne so razlike med lepili, glede na to, da so cene zelo različne za isti tip lepila. Nivedur Flex ali Kemabond Flex 131 je manj kot 10€, kakšen Fliesurit Flex pa 20+€. Po klasifikaciji so vsi C2TE. Nivedur E za cca 15€ ima še S1 razred za deformabilnost, kar je za garažo mogoče zaželjeno/potrebno/nujno.
  2. Pod 7cm debelim estrihom imam 2cm stirodurja. V garaži je bil avto parkiran že dve leti. Na treh mestih je estrih zaradi tega počil (ker so razpoke tam, kjer so razpoke od roba do mesta, kjer so kolesa avtomobila). Razpoke se ne večajo, se ne spreminjajo in so že dolgo prisotne. Ali je potrebno razpoke kakorkoli sanirati pred polaganjem keramike, da ne bi to botrovalo poku keramike? Ali ravno zaradi teh razpok potrebujem S1/2 razred lepila? Avto po novem ne bo parkiran na istem mestu, kot do sedaj, ampak bo pol metra bolj vstran, skratka ne na mestu dosedanjih pokov.
  3. Zaradi ravnosti tal v garaži bom fugiral z dvokomponentno maso, da pozimi voda (sneg) ne "leze" po fugah. Ali je to lahko pri uporabi S1/2 lepil težava, ker so deformabilna tudi, ko se posušijo?
#2
Aha glede razpok še tole. Razpoke se ne raztezajo. Gre samo za razpoko v estrihu, dolge cca 70-100cm od roba proti sredini.
#3
Za polaganje bo čist vredu flex lepilo od bauhausa ali merkurja. Ne vem, zakaj dvokomponentno v garažo...kupiš 25kg vrečo mapei 113 keracolor FF, cena okrog 30eur in je to to.
#4
alexwell Napisal:Za polaganje bo čist vredu flex lepilo od bauhausa ali merkurja. Ne vem, zakaj dvokomponentno v garažo...kupiš 25kg vrečo mapei 113 keracolor FF, cena okrog 30eur in je to to.
Zakaj 2k fugiranje? Hja, garaža ni ogrevana in navadna fugirka vleče vlago, kar pa za zimo ni glih ok. Poleg tega imam raven poden, kar tudi pomeni da voda od stajanega snega ne bo odtekla nikamor. Jo bom sam moral pomesti ven... Zato dam rajš 2k fuge mapei kerapoxy design pa mam zih mir. Tko al tko bom položil samo 1,5mm fuge.

Sent from my MI 5s using Tapatalk
#5
Moj nasvet je betonska barva in imaš mir. Podlago pripraviš dodatno s tem, da jo počistiš vsega prahu in mastnih predelov (tudi od gum avta).

Bistvene razlike med lepili za notranje prostore ne bo. Razlike so še najbolj v dodatnih za lažje mešanje, manj sprijemanja v grudice in lažje nanašanje.

lp


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »