Gradnja in obnova > Napeljave
Stevec za vodo zeli vodovod prestaviti iz hise

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stevec za vodo zeli vodovod prestaviti iz hise
#1
Vodovod zeli prestaviti na lastne stroske stevec za vodo iz hise kjer je sedaj, na sosedovo parcelo kjer je ze vodovodna razpeljava za ostale odjemalce. Torej plus je da odcitavajo stevec sami in da jasek z uro sploh nebo na nasi parceli.

Zanima me ce je se kje kaksen minus tega posega? Teh 20 m cevi stran od hise kjer bo po novem stevec vode bomo lastniki ratali sedaj sami prej je bil vodovod.

Jasek za stevec katerega naredijo se ne zaklepa torej ga lahko vsak odpre in zapre vodo celi hisi to je se edina stvar na katero pomislim kot minus razen ce bi eksplicitno rekel da je lahko zunaj samo stevec, saj imamo ventil ze v hisi.

Ali je se kaj takega na kar nisem pomislil?
#2
Če poči cev po števcu, je popravilo tvoj stroške, prav tako je tvoj strošek izliv vode.
#3
Jasek imej na svoji parceli. Reči jim, da boš sam dal tistih 20m cevi od razvoda do tvojega jaška, če res ne morejo oni.
#4
Verjetno ti bodo zamnjali tudi tistih 20m cevi do hiše... vsaj ponavadi potem obnovijo celotni priključek, tudi tisti del, ki je po novem tvoj.

Sedaj pa je odvisno kaj je zgoraj nad cevjo.. če je samo travnik, potem ni težav, če pa ti razkopljejo celotno dvorišče.... Pa zna biti naporno...

P.S. Dopiši katera občina
#5
Glej, da si boš uredil služnosti!
#6
Obcina je litija. Pomojem nebodo nic menjali cev, kolk je meni znano bi radi samo uro dali ven da jo lahko odcitavajo brez da moras biti ti zraven. Razvod je na sosedovi parceli in tam bi dali jasek in notri stevec
#7
Stevec naj dajo cim blizje tvoji hisi.. od stevca naprej so vsi stroski tvoji.. ce...

Poslano z mojega SM-N960F z uporabo Tapatalk
#8
Zaradi odčitavanja števca, tegale ne predlagajo!

Novejši števci se odčitavajo daljinsko (popisovalec ne vstopi v hišo) in je popolnoma vseeno kje je števec. Meni so ga pustili v hiši in zamenjali samo števec.
#9
20 m manj njihove odgovornosti.
#10
No jest ne vidim nek hud strosek za teh 20 m cevi ali pač?

Trije razlicni ljudje z vodjo na čelu so mi sami od sebe predlagali stevec ven in samo zaradi odcitavanja tako da ne razumem ce so res stevci za daljinsko odcitavanje so vrjetno cenejsi kot prestavljanje stevca ven iz hise?

Enkrat se je zgodilo da nam je stevec pocil po zimi zato se mi je ideja zdela ok.

Sedaj je minilo 5 let in nam morajo stevec spet zamenjati zato se spet pogovarjamo o tem.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »