Kar naredi dom > Vrt in okolica
Odtis gume v asfaltu.

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odtis gume v asfaltu.
#1
Pozdravljeni.

Lansko leto na jesen smo položili asfalt. Vse ok. Vozili gor in dol že neštetokrat. Danes pa prestavim avto na dvorišču in me je skoraj kap. Odtis gume v asfaltu in posledično še malo "razrinjen" asfalt okoli tega. Kako se je to lahko zgodilo, pa še dobro se temperature niso začele. Kaj šele bo, ko pride pravo poletje?
Kako bi to sedaj saniral? Prevalat ali nabiti ta del z jekleno štango, ko bo zelo vroče?

Hvala za mnenja.


Priložene datoteke
.jpg   asfalt.jpg (Velikost: 203,53 KB / Prenosi: 122)
#2
A glih v to si se zapičil? V luže naokrog pa ne?
Zraven še malo pokoplješ in podriftaš, pa ne boš imel več tega za mar.
Če boš zabijal dol, bo še večja luža tam. In led.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne, 400!!!!
#3
za kakšno zmes asfalta ste se pa zmenili? al je takrat bilo vseeno, le cena/m2 pomembna?
#4
5 + 3. Načeloma naj bi bil do 100 vozil na dan. Finišer ni bil, ker je dvorišče tako "majhno". Na roko so ga metali in sproti valjali.
22€/m² ni ravno skopuška cena.
#5
Jaz sem dal 23. Plus Šarec and co.
Samo dva vozila na dan. In metali so ga na roke, ja.
Pa dva tonsko mrcino imam. In se nič ne udira.
Je pa res, da so gume 275. Večja površina.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne, 400!!!!
#6
Ne bomo zdaj iskali dimenzije gum. Mogoče je res, da ta del novega asfalta sploh ni bil vožen, kot ostalo dvorišče. Avto sem pustil na klancu, gume oz. kolesa postrani in cela teža je tiščala asfalt v določeno smer. Ker drugje na dvorišču se tudi na mestu volan zasuče, pa ni sledi o gumah. Kakorkoli, presenetilo me je vse skupaj.
#7
Jah.. Neka kakovost tole že na pogled ni...
#8
Moja izkušnja podobna
Pa vsaj pred par leti ko sem jaz asflatiral nisem gledal na ceno ampak na to, da mi je sploh kdo prisel poasflatirat pod nadstreškom in dvorišče. (Dobrih 200m2).
Je pa podobno naredil kot pri tebi, čeprav ni na slabem glasu lokalno. Kaj bi šele dobil, če bi dobil neke šalabajzere, ki so včeraj pekli burek, lani prodajali sljadoljed, danes so pa majstori za asfalt.

Glede cene. Slišal sem da se enoslojnega da dobiti za 8 evrov +DDV. Res me zanima kako bodo nategnili da bodo imeli še za malico na koncu.
#9
Sem že napisal enkrat, da mi kot investitorji pač nimamo "pojma" o vseh stvareh in marsikdaj zaupamo izvajalcu, saj on pa že ve kaj in kako! Nima to neke pretirane zveze z ceno! Velikokrat sploh ne vemo, kaj naj bi bila realna cena! (pustimo ob strani ljudi, ki bi se "cenkali" v minus)

Meni so položili asfalt ( ki po oceni mojstra tule gor) sploh ni namenjen vožnji, ampak je za pohodne površine, pa je bil izvajalec asfaltiranja, znano cestno podjetje, s finišerjem. Se mi na njem pozna obračanje koles na mestu (sredi poletja), odtisov, oz. lukenj od parkiranih vozil, pa nimam.
#10
Tudi mene je skoraj kap, po dvigu temperatur v zadnjih dneh, se poznajo sledi obračanja gum in prisoten je tudi izpad granulacije,ki niti ni zanemarljiv. Asfalt položen lani septembra granulacije 0-16, enoslojni 5 cm. Predvidevam, da ga niso dobro valjali. Niti ne upam pomislit kaj še sledi.
#11
Ja, tudi jaz sumim na valjanje. Oziroma, tam kjer se avto vsakodnevno vozi je posledično še dodatno asfalt zbit in zlizan in odpornejši, kot tam, kjer se ne vozi. Zato pa je prišlo do tega.


Skok na forum:
Zadnje novice

Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke Mitsubishi Electric, s plinom R32.
21.08.2019 ob 07:55:09
Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke  Mitsubishi Electric, s plinom R32.
Z naborom modelov od 5 do 23 kW in kaskadnim sistemom vezave zunanjih enot  toplotnih črpalk zrak – voda, Mitsubishi Electric pokriva... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »