Gradnja in obnova > Energijski viri
Ali še kurite

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ali še kurite
#76
Ves dan imate odprta vrata na teraso in okna v kuhinji... koliko pa imate temperaturo v hiši, če imate odprto in je zunaj 30C? Podatek o sami vlažnosti ne pove veliko, če ne poveš kakšna je temperatura pri tej vlažnosti. Verjetno je tudi očitno nekaj razlike med nmv tvoje hiše ane ...če že navajaš neke podatke jih navajaj da imajo smisel.
#77
CimaBella Napisal:Timerji in pozicije pridejo načeloma v poštev šele, ko prideš od "zen stanja", torej ko imaš občutek, da si določeno otroško mikico opral že včeraj, danes in jutri in ti je za to popolnoma vseeno.

:lol: do solz...
#78
Debata je potekala o vlagi, zato sem podal podatke le o njej. Temperaturo pa ljudje prenašamo različno. Tudi ni nujno, da je istemu človeku pri 25°C bolj vroče, kot pri 22°C, če so relativne zračne vlage različne. Tako ti podatek, da imaš ti v dnevni sobi npr. 22°C, jaz pa npr. 25°C povedal isto, kot če ga sploh ne bi vedel.
Se pa pri klimah držimo enako v hiši kot v avtu- največ 26°C in največ 5°C manj kot je zunaj.
#79
Torej termostat stalno prilagajaš? Ker zunaj gre 16-33° v parih urah. Zjutraj imaš termostat na 20°, čez par ur pa na 28°?
Sploh v hiši ta logika odpade, ker ni šanse da bi sobna sledila zunanji. V bajti imamo nastavljeno konstantno na nekje 23, ne glede kaj je zunaj.

EDIT: predlagam ustreznejšo temo:
viewtopic.php?p=933053#p933053


Skok na forum:
Zadnje novice