Gradnja in obnova > Energijski viri
Ali še kurite

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ali še kurite
#1
Tu nekje je vsako jesen aktualna tema če že kurite. Glede na letošnji muhasti maj me zanima če še kurite. Da vidim če smo samo pri nas tako zmrzljivi, da še kar pogosto zakurimo ali pa se to dogaja tudi v drugod da je zvečer potreba po toploti vsaj v kopalnici
#2
Zjutraj v bajti 22,2st., ob prihodu domov, pred 10minutami, pa 22,8st.
Predvidevam, da sem dopoldan še kuril! No, TČ je kurila! 8)

Žalec, okolica.

P.S. Enega dobrega sem nekje zasledil:

Drv imam samo še za en mesec, kaj bom kuril julija in avgusta, pa še ne vem! :lol:
#3
Včeraj prvi dan čisto brez. Ampak to zato, ker je od začetka marca TČ v uporabi. Če bi bili na drvah se s tem več ne bi zajebaval. Zadnje dni pred izklopom sem imel sicer narejeno po timerju ogrevanje od 20:00 do 22:30, pred tem pa nekaj cajta še jutranji termin od 6:00 do 8:00. Izkoristek je pri teh zunanjih temperaturah tako visok, da je strošek totalno nepomemben.

Je pa težko trofit v prehodnem obdobju želje vseh. Širok razpon komentarjev v bajti od "mene zebe" do "vgasni, švic mi po hrbtu teče".
#4
Pri nas je notranja nastavljena 23C...toliko časa bomo kurili, dokler ne bo nekaj dni zapored popoldan krepko čez 25C...verjetno še ne bo kmalu to obdobje :mrgreen:. Po občutku iz prejšnjih let. smo na nmv 500m, kar doprinese k malce hladnejšim dnevom in nočem kot v dolini v okolici.
Če smo celotno zimo bili v kratkih rokavih, oz. tako kot smo želeli, ne vem zakaj bi zdaj pred poletjem me zeblo v hiši, če me ne rabi? Celotna poraba ogrevalne sezone je za hišo tako nizka, da bi mi bilo vseeno če bi rabil kuriti do nove sezone. Verjetno bi bilo smiselno kamin zakuriti v tem obdobju pa bi tč lahko dal v spanje, pa ni neke volje :mrgreen:.
#5
Tudi jaz sem Savinjčan. Temo sem načel ker imam tudi podobne komentarje od zebe me do švica. Pri tem so v hiši vnuki katerim je največje veselje zver čofotati v bani. Drv mi ne bo zmanjkalo do druge jeseni.
#6
Tam enih 8 ur dnevno laufa toplotna.
En dan je malenkost manj, drugače pa kar ves čas tako.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne, 400!!!!
#7
Me zanima kje so sedaj tisti junaki, ki so že februarja ugasnili gretje, marca in aprila pa verjetno že laufali klime?
#8
Evo me! 19 aprila izključil TČ. 24.5. izključil klimo. Trenutno kuhinja 23.7°C in dnevna 22.9°C. Boljša polovica ne gundra torej je očitno vse kot mora biti.
#9
Imaš čudežno hišo. Eni imate to srečo.
Pri 12 dnevne in 7 nočne, pri nas ni takih pregrevanj. V sredo še do 10 ne bo prišlo.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne, 400!!!!
#10
Tud pri nas TC ze lep cas ne greje hise. V zacetku aprila sem jo prvic izklopil, potem je sledilo poslabsanje vremena in sem jo vklopil nazaj. Pa kljub temu kaj dosti ni ogrevala, obcasno se je vklopila ponoci za par ur. Zdaj ze nekaj casa greje se samo SV. Je pa v aprilu in maju za vikend ene parkrat gorelo v kaminu. V hisi imamo med 21 in 22 stopinjami.
#11
Ok, ampak zakaj sploh ugašate TČ, saj ima svojo logiko gretja? Jaz jo pustim "prižgano" celo leto.
#12
Še ogrevamo, da.
Objekt, kot okolje še ne dajeta možnosti biti prijetno na toplem brez ogrevanja. Čemu ne bi ?

Meni edid se npr. ne da več prenastavljat ... lažje jo je dat iz on na off :mrgreenSadko razmere malce ''dlje'' to omogočajo...) TČ bi zato grela tudi poleti (npr. odprta okna čez noč, ko je bistvo , da se objekt hladi... ne, da se vklopi gretje), sanit. vode ne ogrevamo z njo. Drugi spet jo, ter zato TČ na ''on'' 365dni, večje možnosti nastavitev...
#13
edid Napisal:Ok, ampak zakaj sploh ugašate TČ, saj ima svojo logiko gretja? Jaz jo pustim "prižgano" celo leto.
jaz sem prvih nekaj let prestavil na "eco" potem sem pa raje prenastavil parameter, da če je zunaj več kot 16c ne greje ( tovarniško je nastavljeno na 18)......pa vsekakor, če notranja pade pod 20,5 potem uklopi
#14
Dobro jutro Kurjači, Črpalkarji in ostali.
Seveda še kurimo, če ne za drugo pa za toplo vodo. Imamo nekje 21-22°C. Sonca pa ni, pa da ga j......š. :wink: Drva so na zalogi.
Lep pozdrav
#15
edid Napisal:Ok, ampak zakaj sploh ugašate TČ, saj ima svojo logiko gretja? Jaz jo pustim "prižgano" celo leto.
Ugašam jo ravno zaradi svoje logike gretja. Računa namreč povprečno zunanjo temperaturo in če ta v 8. urah pade pod 14°C vklopi gretje. Potem TČ ogreva tako dolgo, da ta povprečna zunanja temperatura preseže nastavljeno vrednost. Gretje se običajno vključi zjutraj med 5 in 7 uro, ko sonce že sije skozi okna in ogreva prostore. Ko pa TČ prekine ogrevanje imam še vedno 300 l zalogovnik poln tople vode, iz katerega lahko kroži voda tudi termosifonsko. Tako se v prostorih kar hitro preseže 24°C. Če imaš peko poletja vklopljeno klimo potem na eni strani grejejo radiatorji in na drugi hladi klima. To se mi pač ne zdi smiselno, zato pač preklopim TČ iz statusa "ogrevanje+sanitarna" na status "le sanitarna".


Skok na forum:
Zadnje novice

Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke Mitsubishi Electric, s plinom R32.
21.08.2019 ob 07:55:09
Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke  Mitsubishi Electric, s plinom R32.
Z naborom modelov od 5 do 23 kW in kaskadnim sistemom vezave zunanjih enot  toplotnih črpalk zrak – voda, Mitsubishi Electric pokriva... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »