Gradnja in obnova > Montažni sistemi in les
Zaščita brunarice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaščita brunarice
#1
V prihodnjih dneh bom prvič zaščitil brunarico. Najverjetneje bom za osnovno zaščito uporabil Silvanolin zeleni oddenek ali pa Silvanol brezbarvni, nato pa lazuro b od istega proizvajalca. Za brunarico želim da ima končni
izgled čimbolj naraven.. svetlejša barva.. Rumeno rjav odtenek...Ker Silvanolin potegne na zelenkasto me zanima ali bo z uporabo le tega po nanosu svetlejše lazure rumeno rjave odtenek sploh možno priti do takega odtenka... Ali naj raje uporabim Silvanol brezbarvni...hvala in lp
#2
Silvanolin je bistveno boljse kvalitete kot Silvanol BP,saj je prvi po dveh dneh neizperljiv in se lahko uporabi kot samostojni premaz.Ker pa bos vseeno premazoval z lazuro,ti lahko povem da ti ta zelenkast odtenek ne bo spremenil nianse...vsaj na oko ne-sprememba odtenka je zanemarljiva.
#3
jaz ti lahko povem iz prve roke. silvanolin je za zaščito absolutno boljši. vendar na mestih, ki so v senci in ne pridejo do njih uv žarki, ostane zelen. ta zele odtenek se čez barvo vidi - razen če je le-ta povsem pokrivna. silvanolin tudi na sploh potemni les. kjer pa je do njega prišlo sonce, je dobil sivkasti odtenek in se ne vidi več.
#4
Pozdravljeni,

sam sem za zaščito otroške hiške uporabil Silvanolin; 24 urno potapljanje. Po cca. 6 letih ni sledu o zelenem odtenku. Les posivi na mestih, kjer ga moči dež. Sonce (ne Silvanolin) pa povzroči temnenje lesa, rumeno rjavi odtenek.
Obrobe hiške sem 3x premazal s Silvanolinom in 2x z belo Lazuro B in ni nobenih problemov.


Lep pozdrav


Priložene datoteke
.jpg   20131024_174708.jpg (Velikost: 163,48 KB / Prenosi: 122)
.jpg   P2038887.JPG (Velikost: 189,53 KB / Prenosi: 122)
#5
je razlika pri taki majhni hiški ali pa brunarici z napušči. zelenkasti odtenek naj bi izginil v roku 5tih let. domnevno. čeprou imajo ustvarjalci produkta silvanolin tudi neko zaporedje postopka, ki naj bi uničil zelenino - opa, pa je ne. tako da se bomo mi mogli poslužit drugih postopkov.
#6
Pozdravljeni,

zelo dvomim, da bo avtor teme potopil brunarico za 24 ur, tako kot sem jaz to naredil za opaž hiške. Zato menim, da ne bo imel problema s prekrivanjem z lazuro B.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »