Gradnja in obnova > Montažni sistemi in les
OSB kopalnica keramika

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OSB kopalnica keramika
#1
Pozdrav, imam podstrešno kopalnico v kateri so tla iz OSB plošč, vse ostalo iz gips plošč. Zanima me kako je najboljše narediti keramične ploščice, da vlaga ne bi uničevala lesenih OSB plošč in da bi se keramika dolgoročno kvalitetno zalepila na les.
#2
Moj predlog - očistit, emulzija za nevpojne površine, hidroizolacijski premaz (HIDROFLEX ali podobno - 2komponentni), trakovi v kotih oz. stik tla/stena), nato pa primerno lepilo za keramiko (C2 T E S1, poljubni proizvajalec). Stik talne/stenske keramike ter koti z silikonsko tesnilno maso (predhodno stisniti v stik PE tesnilno vrvico).

Po "učbeniku" Smile

P.S.: Če pa rabiš še talno gretje, pa mogoče sistem DCM-PRO proizvajalca Warmup. Imaš pa hidroizolacijo rešeno (ne rabiš emulzije, premaza, ipd.), morebitne premike podlage ter pokanje keramike,pa še topla tla Smile
Več na: https://www.warmup.co.uk/underfloor-hea ... pro-system
#3
jaz bi prej še farmacell plošče zašraufal na osb
#4
Preden sploh kaj daješ na cementni osnovi pokliči v unihem tehnično službo, imajo lepila prav za ta namen.
#5
Pa kjerkoli ima gips sanso prit v stik z vlago navleci hidrostop.
#6
Kako je pa kaj z gibanjem in dihanjem talnih osb plošč? Domnevam, da lahko keramika hitro odstopi. Na ameriških straneh vidim veliko nekih podlog, ki izgledajo kot preproge (ne vem kako se reče). Na te se nanaša lepilo in keramika.
#7
Imam OSB na leseni medetažni plošči, Mapei hidrostop (dvokomponentni) in ploščice položene na Nivedur E. Odstopa ali pušča zaenkrat nič, po 3 letih. Kaj še bo, bomo pa videli! 8)
#8
Kako se reče tem preprogam ali podlogam za ploščice? Nemško je entkopplungsmatte. Na slovenskem spletu ne najdem niti imena, niti podjetja, nič.
#9
Schlüter ( <- očitno firma) - ditra drain 8 (čisto spodnji post).


LP, steklenička
LP, steklenička


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »