Gradnja in obnova > Montažni sistemi in les
OSB kopalnica keramika

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OSB kopalnica keramika
#1
Pozdrav, imam podstrešno kopalnico v kateri so tla iz OSB plošč, vse ostalo iz gips plošč. Zanima me kako je najboljše narediti keramične ploščice, da vlaga ne bi uničevala lesenih OSB plošč in da bi se keramika dolgoročno kvalitetno zalepila na les.
#2
Moj predlog - očistit, emulzija za nevpojne površine, hidroizolacijski premaz (HIDROFLEX ali podobno - 2komponentni), trakovi v kotih oz. stik tla/stena), nato pa primerno lepilo za keramiko (C2 T E S1, poljubni proizvajalec). Stik talne/stenske keramike ter koti z silikonsko tesnilno maso (predhodno stisniti v stik PE tesnilno vrvico).

Po "učbeniku" Smile

P.S.: Če pa rabiš še talno gretje, pa mogoče sistem DCM-PRO proizvajalca Warmup. Imaš pa hidroizolacijo rešeno (ne rabiš emulzije, premaza, ipd.), morebitne premike podlage ter pokanje keramike,pa še topla tla Smile
Več na: https://www.warmup.co.uk/underfloor-hea ... pro-system
#3
jaz bi prej še farmacell plošče zašraufal na osb
#4
Preden sploh kaj daješ na cementni osnovi pokliči v unihem tehnično službo, imajo lepila prav za ta namen.
#5
Pa kjerkoli ima gips sanso prit v stik z vlago navleci hidrostop.
#6
Kako je pa kaj z gibanjem in dihanjem talnih osb plošč? Domnevam, da lahko keramika hitro odstopi. Na ameriških straneh vidim veliko nekih podlog, ki izgledajo kot preproge (ne vem kako se reče). Na te se nanaša lepilo in keramika.
#7
Imam OSB na leseni medetažni plošči, Mapei hidrostop (dvokomponentni) in ploščice položene na Nivedur E. Odstopa ali pušča zaenkrat nič, po 3 letih. Kaj še bo, bomo pa videli! 8)
#8
Kako se reče tem preprogam ali podlogam za ploščice? Nemško je entkopplungsmatte. Na slovenskem spletu ne najdem niti imena, niti podjetja, nič.
#9
Schlüter ( <- očitno firma) - ditra drain 8 (čisto spodnji post).


LP, steklenička


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »