Objave: 8664
Teme: 6
Ocena:
9
15.12.2020 ob 08:02
(*Zadnja sprememba objave: 15.12.2020 ob 08:18 uporabnik Homer.)
Predlagal bi ti:
Grundfos Comfort UP 15-14 BA PM 80 (AutoAdapt)
++++++++++++++
COMFORT AUTOADAPTTM ima elektronski koledar v katerega shranjuje podatke o odjemih. Vsakih 15 minut preverja ali obstaja verjetnost, da se bo odjem zgodil v naslednjih 20 minutah, kot se je to zgodilo v predhodnih dneh. Če ta verjetnost obstaja, se bo črpalka aktivirala in pripravila vodo na razpolago v optimalnem temperaturnem območju. V primeru, ko ves dan ne bo odjema tople vode, se bo črpalka preklopila v dopustniški način. V tem načinu se koledar ne bo spreminjal, črpalka bo mirovala. Krmiljenje črpalke se bo ponovno aktiviralo v primeru dvakratnega odjema tople vode v obdobju ene ure z razmakom daljšim od 20 minut.
+++++++++++++
Seveda če si pripravljen to plačati (ca 240€). Torej približno 120€ več kot črpalke, ki te funkcije nimajo
Objave: 91
Teme: 2
Ocena:
3
Homer ali kdo drug - so te AutoAdapt črpalke res dobra izbira, kako dobro resnično zadanejo oz. predvidevajo uporabo tople vode?
Kako je s porabo - recimo če ti dnevna poraba tople vode variira +- 1 uro, zjutraj, zvečer, sredni dneva... In če črpalka jemlje zadnjih nekaj dni (vikend, delovni dan med tednom) to pomeni, da se bo potencialno vklapljala velikokrat oz. prevečkrat.
Če kdo bolj točno ve direktno izkušnjo s takšno črpalko prosim za info, ker sem tik pred nabavo cirkulacijske črpalke in ne vem ali bi šel na to pametno varianto ali pač neumno v navezavi s kakim relejem na stikalu za luč oz. senzor.
Vse te debate okoli stikal in senzorjev sem prebral - izkušenj s pametnimi črpalkami pa ni prav veliko.
Objave: 40
Teme: 3
Ocena:
0
Pozdravljeni,
sam ne bom kupil nove črpalke, ampak ima znanec rabljeno Wilo Star Z15C. Poraba mi ni pomembna, saj jo bom uporabljal samo kakšno uro ali dve dnevno. Ali lahko zarjavijo obtočne črpalke, da mogoče ne bi delala. Znanec mi jo bo sicer za simbolno ceno prodal, vendar vseeno ne vem, ali bo delala, ker je stala cca 4 leta brez delovanja.
Hvala.
Objave: 7225
Teme: 14
Ocena:
53
Odšraufaš tisti velik obroč in pumpa gre na pol, rotor je plavajoč in ga vzameš direkt ven ter spucaš.
Meni je moja sanitarna Wilo začela crkovati (elektronika, ekran prazen), zato sem jo lepo povezal brez elekronike na cevni termostat na povratnem vodu. Tam lepo nastavim, pri kakšni temperaturi naj se obtočna vklopi. Sedaj imam nastavljeno, da zalaufa, ko povratek cirkulacije pade pod 40°, tako imam na pipah ves čas 40° vodo (razen ponoči).
Urnik pa ureja krmilje TČ.
Ocena:
0
Torej ni problema, da bi bile težave z rotorjem, saj ga gre sčistiti. Super. Kateri termostat na ceveh pa imaš Energetik81 ?
Ocena:
0
Še eno vprašanje, ali te sanitarne obtočne črpalke spuščajo skoz tudi vodo, ko ne delujejo ? Meni bi bolje bilo, da jo ne, kajti da cirkulira samo takrat, ko je črpalka vklopljena. Prosim za informacije, če kdo mogoče ve.... Hvala.
Objave: 1619
Teme: 7
Ocena:
44
Ene jo, druge je ne, odvisno od izvedbe.
Ocena:
0
Hvala za odgovor bk9105. In kakšna mora biti izvedba, da ne prepušča vode ? Recimo katera jo ne od Wilo modelov ?
Objave: 1619
Teme: 7
Ocena:
44
Ja kdo ti bo pa to vedel iz glave, idi z oznako črpalke na web od proizvajalca in si preberi.
Če imaš črpalko že pred sabo, pa ja vidiš, če je na priključkih vstavljena zapora, al ni nič.
Ocena:
0
Že storil pa nikjer to ne piše, protipovratna zapora je nekaj drugega kot to o čemer sprašujem sam.... bom v praksi videl... Hvala Bk9105 za pomoč! Ostanite zdravi !
Objave: 7225
Teme: 14
Ocena:
53
Pa zakaj bi rabil protipovratno zaporo? Saj je vseeno, če ti tudi skozi cirkulacijo potegne vročo vodo, ko odpreš pipo.
Ocena:
0
Problem je, če ti potegne vročo vodo v cirkulacijo že preden odpreš vročo. S tem preprečuje kroženje ... Tako je žal pri meni...