Objave: 181
Teme: 5
Ocena:
0
@Fery nisi poštekal uprašanja...
Avtor je pa itak verjetno že popravil napačni priklop in sedaj deluje.
Objave: 46
Teme: 24
Ocena:
0
Jaz sem sedaj sistem usposobil, da vodo kroži, namestil sem avtomatski odzračevalnik. Je pa težava v tem da voda zelo počasi kroži. Ko vklopim črpalko voda rabi par minut, da zakroži. Jaz pa želim, da voda zakroži v nekaj sekundah, torej je črpalka preslaba.
Objave: 969
Teme: 0
Ocena:
7
še 1x , kje točno je priključen povratek cirkulacijskega voda?
Objave: 3921
Teme: 21
Ocena:
73
Voda pač ne more v nekaj sekundah priletet vroča iz 15m dolge mrzle cevi...
Objave: 8664
Teme: 6
Ocena:
9
Ta "T" daj direktno na bojler ......
Objave: 40
Teme: 3
Ocena:
0
Pozdravljeni,
prosim za pomoč pri cirkulaciji tople vode. Imel sem električni bojler (Lentherm 180l) in na njem narejeno cirkulacijo, ki je delovala. Zaradi okvare bojlerja smo kupili sanitarno toplotno črpalko (200l) in obdržali cirkulacijski vod. Priklopljeno je enako (topla zgoraj (večji fi cevi), sredina cirkulacija (manjši fi) in spodaj mrzla voda (večji fi)). Sedaj pa enostavno ne deluje več cirkulacija tako kot je potrebno oz. je bilo prej. Čas za prihod tople vode se je podaljšal za par sekund. Prej je takoj pritekla topla voda, sedaj pa nekaj časa mrzla, nato pa topla. Igral sem se z ventili - priprtje (na vsaki veji je ventil), pa vseeno ni kaj bolje. Ali bi moral imeti proti povratni ventil na cirkulaciji ? Obtočne črpalke nimam, je niti nisem želel, ker je cirkulacija tudi prej delovala normalno. A je še kdo imel takšne težave ?
Objave: 1530
Ocena:
14
Kakšna je pa temperatura vode prej in sedaj. Sedaj imaš verjetno manjšo temperaturo kot prej in zato ne deluje samodejna cirkulacija. Vgradi črpalko.
Objave: 1619
Teme: 7
Ocena:
44
Dograditev česarkoli različnega od črpalke ti bo kvečjemu še bolj ovirala tok vode.
Objave: 1619
Teme: 7
Ocena:
44
Da se protipovratni odpre, se rabi neka sila. Kot praviš, ti že sedaj voda ne/premalo kroži, pp ventil ti bo to kroženje še upočasnil.
Ja, smer vode bi morala biti pri cirkulacijskem priključku notri v bojler, a z tipanjem pa ne moreš oceniti, če se ti topla voda na cirkulacijskem priključku dviga? Nimaš nič inštalacije okrog bojlerja nadometno?
Objave: 40
Ocena:
0
14.12.2020 ob 20:29
(*Zadnja sprememba objave: 14.12.2020 ob 20:39 uporabnik -GoRkY_.)
Živjo,
sedaj sem se odločil za sanitarno obtočno črpalko, pa me zanima na kaj moram biti pozoren pri nakupi. Verjetno ker imam R 3/4 se to reducira, ker večina ima R 1 priklop. Oznake so TF 110 , PN 10 in mala poraba pod 50 w, moti me edino, ker je višina potiska samo 5m. A je to ustrezno? Hvala.