Gradnja in obnova > Napeljave
Kroženje sanitarne vode

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kroženje sanitarne vode
Pozdravljeni,

Namestil sem tole obtočno črpalko http://www.ths.si/trgovina/Obtocen_crpal...r-Z%20NOVA vendar mi ne požene vode.
Voda skozi cirkulacijski krog lahko kroži, ker imam pipe in sem preizkusil da voda lahko kroži.

Zanima me ali črpalka pokvarjena ali je preslaba da bi pognala vodo. Potrebujem črpalko katera bo v najkrajšem možnem času prečrpala toplo vodo, saj deluje sistem na principu odpiranja pipe. Ko odprem pipo se vklopi črpalka.

Boiler pa je priklopljen tako:

[Slika: vezava.jpg]
Povratek cirkulacijskega voda naj bi bil priključen za varnostnim ventilom, kako hitro bo topla voda prišla do armature je pa odvisno tudi od dolžina voda.
Nekako enako hitro, kot če pustiš vodo teči.
Hitreje ne bo šlo, po isti cevi.

S to pumpo, pa še tako hitro ne.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
Kakšno črpalko pa naj dam not?
Za kroženje mora biti črpalka priljubljena na toplo vodo na obeh straneh. Glede na tvojo skico imaš en konec priklopljen na pipo in drugi na mrzlo pri bojlerju, kar pomeni da tople ne bo.
Seveda bo. Bolje da ne komentiraš, če ti stvari niso jasne.
Res pa je, da bi moral zvezati za nepovratnim. Če je kakšna druga pipa odprta, voda zdaj tja zavije.

Pusti to pumpo. Drugače uredi krmiljenje. Ali na timer, ali na stikalo.
Ali pa trzni s pipo in čakaj, kot to delaš zdaj.
Problem je v tem, da ta črpalka sploh ne potisne vode skozi cirkulacijski vod, vklopljena je bila več kot eno uro in so bile cevi vse mrzle. Ali je črpalka pokvarjena, ali pa je preslaba. V glavnem prosil bi nekoga ki se na to spozna, naj mi pove katera črpalka bi bila za tak sistem primerna, da je dovolj močna da mi voda zelo hitro zakroži skozi sistem. (Elektronike še sploh nisem priklopil, ker voda ne kroži).
Kaj odzračena je bila? Odvit veliki vijak na sredini rotorja?
Ta črpalka nima tega vijaka, sem pa celi sistem odzračil 2x pa ni odziva.
A si jo prav obrnil?
Ja je prav obrnjena saj je puščica gor pa še nepovratni ventil je tako da je ne moreš. Črpalko bom zamenjal za eno močnejšo samo ne vem katera bi bila primerna...
Da bi črpalka za cirkulacijo bila "prešvoh" je popolnoma nemogoče!
Torej ali:
- ta črpalka preprosto ne dela
- imaš na cevi cirkulacijskega voda kak ventil ali povratno zaporo
- je cev preprosto zamašena
- ni zvezano za povratno-varnostnim ventilom bojlerja
@Tvirus, pa imaš pred pipami povezano toplo in hladno vodo? Saj veš, da je cirkulacija sploh možna.
Ja tkole ne more delat.
Pred pipami? Ali bi lahko zvezal za njimi?

Skok na forum:

Zadnje novice

TOPDOM odprl novo poslovalnico v Brežicah
22.09.2023 ob 06:54:30
TOPDOM odprl novo poslovalnico v Brežicah
Podjetje TOPDOM d.o.o. je danes, 21. 9. 2023, ob 10. uri odprl vrata svoje nove, že 36. poslovalnice v Sloveniji. Nova poslovalnica v... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »