Gradnja in obnova > Napeljave
Vodovod v motažni leseni steni

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vodovod v motažni leseni steni
#1
Pozdravljeni,
v nobeni temi nisem našel mojega vprašanja, zato sem odprl kar na novo.
Zanima me, kako v montažni leseni steni položijo cevi za vodo? Glede na to, da v hišo priteče mrzla voda, lahko na cevi vlaga kondenzira. Ta kondenz lahko pride v stik tako z izolacijo kot tudi z lesom. Lahko tak kondenz od mrzle cevi naredi dolgoročno škodo na lesu in izolaciji ali ne?
#2
Se ti ne zdi, da lahko imajo tudi vodovodne cevi izolacijo?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne, 400!!!!
#3
Cevi v montažnih stenah so poizolirane s cevno izolacijo, do kondenzacije in škode ne more priti.
#4
Saj so tudi v navadnih. Pri tapametnih.
Ravno zadnjič sem bil v hiši, kjer so štemali stene in odkopavali izolacijo. In nazadnje ugotovili, da je stena mokra od kondenza vodovodne cevi.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne, 400!!!!
#5
Okej, to je dobro vedeti. Kaj cev se izolira tudi v cementnem estrihu ali tam ni potrebe?
#6
:roll:
In zakaj je tam ne bi? 8) :roll:
#7
Saj izolacija cevi tudi ni tako velik strošek. Bolj je potrebno gledati v leseni hiški, da je dobro izolirana, ker lahko kondez potem povzroča trohnenje lesa. Še večjo težavo lahko povzročijo glodalci in preglodajo plastične cevi. Doma na kmetiji so podagane preluknjala vse cevi za namakalni sistem v rastlinjaku. Cevi so bile brez vode in shranjene na podstrešju zraven orehov. Orehi za hrano in plastika za igranje hišnih podgan, kljub množici mač pri hiši.

Zato imam jaz v brunarici kovinske INOX cevi. Podgana je ne bo preglodala. Vse cevi so izolirane z Armaflex izoacijo. Fiksirane tako, da se lahko zaradi raztezanja in posedanja hiške brez težav premikajo. Do sedaj je še po 4 letih vse OK, hiška se je malo posedla. Cevi so seveda v zračnem delu za Wedi ploščami in se lahko kljub kondenzaciji sušijo.

link do slik izvedbe vodovoda v brunarici
https://get.google.com/albumarchive/113 ... sQdBxLyS3F
#8
Jozl, kdorkoli je tole delal, klobuk dol.
#9
kadotr:To mi je že marsikdo rekel. Že prve dni, ko sem postavil brunarico.

Pač sem prvič v življenju tudi vse to sam naredil. Dobil sem malo nasveta od prijatelje katerega je oče monter za takšne zadeve. Če si strojnik po duši in izobrazbi in te ni strah novih izzivov se odločiš in narediš komplet vodovod, centralno, elektriko, keramiko, brunarico..... Stroški so bili kar visoki, ker sem večinom uporabljam dražje materiale. Sedaj pa imam luksus v bajti. Vedno toplo vodo, toplo v hiški, zadovoljno ženo in razigrane otroke. Za vodovodni material sem porabil preko 5k€, solarni sistem iz kitajske 3k€. Za talno ogrevanje je še bilo najceneje napram pričakovanju, je pa v kurilnici kar zajetna vsota iz Seltrona in skoraj zastonj stara močna peč, ki lepo služi svojem namenu.


Skok na forum:
Zadnje novice

Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke Mitsubishi Electric, s plinom R32.
21.08.2019 ob 07:55:09
Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke  Mitsubishi Electric, s plinom R32.
Z naborom modelov od 5 do 23 kW in kaskadnim sistemom vezave zunanjih enot  toplotnih črpalk zrak – voda, Mitsubishi Electric pokriva... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »