Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Višnja Gora

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Višnja Gora
#1
Pozdravljeni,

zanimam se za nakup nepremičnine v Višnji Gori in nimam kaj dosti informacij o samem mestecu/vasi. Kolikor sem na netu našel ima vrtec in srednjo šolo, osnovne trgovine.

Ali kdo od vas živi tam in bi bil pripravljen deliti kakšno informacijo? Kakšna je kvaliteta življenja? Kakšni so ljudje? Koliko sončnih dni ima?

Sam sem žal službeno navezan na Ljubljano, kar mi je znano zna biti v jutranjih konicah problem zaradi preobremenitve avtoceste.


Kako se vi lotevate opcije preslitve v novi kraj/občino? Kako raziščete zadevo?

lp
JP8
#2
Sem sicer nekoliko "naprej" od nje (V.G.). Trgovine, vrtec, šola, tudi srednja, so. Za kak večji resnejši nakup pa si vezan na Ivančno Gorico ali pa Grosuplje. Ali celo Ljubljano. Za tiste osnovne nakupe so lokalne štacune dovolj. Ali pripelješ s seboj iz "velike vasi" (LJ). Kvaliteta življenja je kakršno si narediš. Ljudje so v redu, so pa nekoliko ksenofobi in mine nekaj časa, preden se z njimi lahko pogovarjaš še o čem drugem, ne le o vremenu. Pomagajo pa radi. Sončnih dni - veliko več, kot jih vidiš v veliki vasi. Se že trideset let dnevno preganjam iz Muljave (Iv.G) v LJ. Sploh pa pozimi, ko iz tistega ljubljanskega "jogurta" na vrhu višnjegorca ugledaš tisto rumeno luč na nebu. Druga republika. Je pa povprečno nekaj hladneje kot v LJ. Vegetacija na našem koncu se prične vedno nekih 7 do 10 dni kasneje v primerjavi z LJ. Gužva na avtocesti se je pričela pojavljat šele neki dve leti nazaj, vendar je neprimerno manjša kot na vpadnicah iz smeri Domžal, Medvod, Brezovice pa tudi Kranja. Če imaš službo tako, da si prihod lahko tempiraš pol ure kasneje kot preostali smrtniki bo cesta vedno normalno prevozna. Izjeme so seveda kaki karamboli na njej. Imaš pa dve obvoznici iz Višnje, eno preko Peščenika in mimo Špaje doline na vzhod Grosuplja, drugo preko police na zahod Grosuplja. Z res minimalno izgubo časa. Od tam spet naprej po lokalnih cestah tudi do Ljubljane. Odvisno, kje je zastoj. Službo se tudi "da" dobiti, v Višnji sta dve dokaj veliki firmi, Altel (telekomunikacije) in Elvez (proizvodnja za avtomobilsko industrijo).
Kako sem se lotil? Prodal trisobno stanovanje v 12 štuku v LJ in kupil bajto. Brez nekega večjega razmišljanja. In se tako znebil tiste poletne betonske vročine in zimskega smoga. Me z nobenim traktorjem ne zvlečeš več nazaj. Imaš pa prelepe točke okrog Višnje, kot so Kriška vas pa Polževo, kje so po dolgih letih uredili in zagnali smučišče in pa gostinske usluge tudi. Pa še mnogo drugih.
#3
Iz Domžal po AC res problem ,čez Trzin gre hitro ? JP8 kje imaš službo če je to pogoj in nikoli ne veš če boš menjal sluzbo ti ali tvoja ?

Lp stihl ms
#4
Službo imam v Črnučah (kak dan na teden delam od doma). Moja žal dela v centru Ljubljane, precej otežen dostop.

Se zavedam, da službe niso večne in se jih menja (kar je tudi prav), zato se nočem omejevat na lokacijo kjer trenutno delam.
#5
Zdravo,

meni Višnja Gora ni všeč. Veliko je priseljencev, in hiše so zgrajene skupaj. Pusto deluje vse skupaj. Ima pa mesto zelo bogato zgodovino. Če kupuješ hišo bolj na samem bo uredu. Vrtec je obnovljen, osnovna šola je prav tako tam, in kakšna lokalna trgovina. Odvisno od lokacije hiše. Okoliš je zelo lep tako kot je napisal arbajter.

LP
#6
Zanimivo. Meni so pa ljudje tam všeč, lahko mirno debatiram z njimi.
Ker govorimo/te v množini, je pravzaprav malo verjetno, da je z vsemi okrog Višnje gore nekaj narobe, bolj verjetno bo nekaj narobe s tistim, ki težko komunicira z vsemi.
Nekako v stilu, da ne morejo vsi voziti v napačno smer, le eden v pravo.

Poglej če telefon dela in če imajo internet. To je v bistvu vse, kar rabiš od neke okolice. Drugo si narediš sam.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne, 400!!!!
#7
Kaj misliš s tem, da je veliko priseljencev? Ljubljančanov, Siricev Wink?
#8
Meni tudi. Na notranjskem koncu. Nisi mogel iz svoje kože, kajne? Šofer v napačno smer. Si živ dokaz tega, kar si sam zapisal.
#9
@Fery: saj ni napisal, da mu ljudje niso všeč, napisal je, da mu kraj ni všeč. Meni tudi kraji z veliko priseljenci niso preveč všeč - takšni kraji nimajo duše. Pa so ljudje morda čisto OK.
#10
Je, je. Označevanje s ksenofobi in nekomunikativnostjo, definitivno predalčka ljudi. Ne v pozitivnem smislu.
Sicer "veliko priseljencev" in "ksenofobija" definitivno ne moreta sobivati, ni logično.
Vsake oči imajo svojega malarja. Verjetno.

Meni itak noben kraj ni več všeč. Sodim jih po prometni ureditvi. Bolj restriktivno imajo, bolj glupi ljudje tam živijo. Tako je in nič drugače.

Naslednja bajta bo na vrhu hriba. Obdana z bodečo žico.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne, 400!!!!
#11
Aha, ti si odgovarjal arbajterju (in ne kuhii). Pa napiši drugič tako...
#12
Citat:Naslednja bajta bo na vrhu hriba. Obdana z bodečo žico.
...zaplankana, kot lastnik. Ampak ceste bodo še vedno v dolini, kjer se bo potrebno prilagoditi glupi večini.
#13
Res je, vse drži. Se bom pa tudi vozil manj, verjetno.

Računam, da se mi ne bo treba na stara leta plaziti po prašini, ves polomljen in nergalast. In kriviti celega sveta za to.
Nekako to povezujem s splošno inteligenco.
Inteligenca, jasno, nima veze z napiflanostjo, copy/paste-anjem teksta ali navajanjem suhoparnih številk in oznak. Ampak z uporabo vsega tega v dobro vsega življa, še posebej lastnega.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne, 400!!!!
#14
Fery, tako računico si želimo vsi, ne le ti. Nekaterim se izide, drugim na žalost ne. Pišem tu čisto na splošno. In ja, dostikrat so copy pasti na čigavo željo že? Na mojo ne. Verjetno tudi na tvojo ne. Še vedno pa te držim za tvoj v celoti zgrešen očitek o copy pastu, saj veš, sliši na ime Seltron. Mimogrede, niti ena stvar razen osnovne risbe elementa ni copy paste. Vse ostalo so "avtorske" predelave, prevezave itd. Ki z kopiranjem nimajo najmanjše povezave. Kakor koli, tu si ga pihnil mimo in me noben tvoj komentar ne more spremeniti dejstva. Ne bom več, je že to preveč iz teme.
#15
Pa kaj, je kaka luna? Kaj ste vsi toliko živčni in tečni? Vreme mogoče? A še sem napopam Salmo, da se malo razvedrite?


Skok na forum:
Zadnje novice

Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke Mitsubishi Electric, s plinom R32.
21.08.2019 ob 07:55:09
Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke  Mitsubishi Electric, s plinom R32.
Z naborom modelov od 5 do 23 kW in kaskadnim sistemom vezave zunanjih enot  toplotnih črpalk zrak – voda, Mitsubishi Electric pokriva... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »