Gradnja in obnova > Klasična gradnja
Mala hiška 80m2

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mala hiška 80m2
@BojanF hvala za vse pripombe. 
-NE simetričnost nisem niti opazil. Nevem zakaj je arhitektka tako naredila. Sva popravljala preko telefona in potem poslala tloris. Morava šeenkrat vse pregledati. 
-Za okna vem. Sem jaz želel čim manjša. Arhitektka je predlagala panoramska samo meni to ni všeč. Pa izgled želim bol na klasično hišo. Torej trenutna okna nebojo šle skozi pridobivanja GD?
-Izolacija še ni upoštevana. 
-Glede dnevnega WCja se še odločam, če bi sploh naredil. Študiram, če bi se ga dalo prestaviti v vrtno lopo (delavnico (problem izolacije)).
-Tudi glede nadstreška razmišljam. Stekleni nadstrešek? 
-Hodnik je bil prvotno mišljen 100 vendar se mi je zdel absolutno preozko. V stanovanju imam 120 pa mi je tam tam. Problem če je treba kakšno omaro ali posteljo ven-notri premakniti skozi vrata. 
-Tehnični prostor: kaj praviš o zožanju le tega na 150 in pošeritvi kuhinje?? Bo dovolj prostora za TČ, razvode? Drugače bi bila v tem prostoru tudi delovna miza, električno orodje,ročno orodje...če slučajno to nebi bilo možno izvesti v vrtni lopi (uredba).

Glede vgradnega kotlička: ali bi potem samo ta del stene za školko izdelal iz 25 modelarc?  Ostli del ostane 15....
Meni se zdi ta tloris kar kul. Ne vem pa, kaj te tako moti pogled v kopalnico iz dnevne sobe? Saj bi se s sedežne videl le umivalnik pa še to le, če bi bila vrata kopalnice povsem odprta. Za dve osebi povsem uporaben tloris, po potrebi pa lahko delovni kabinet uporabiš tudi kot sobo za goste, sa je dovolj velik.
@ trance0 hvala za komentar.
Ma saj me niti ne moti toliko. Bo tako kot je sedaj narisano. Bom pa spremenil neke stvari, kar je predlagal @BojanF. Malo jo bomo skrajšali, da bo znotraj 12m s fasado. In pa zožali kurilnico.  Kako se bo pa vse skupaj odneslo bom pa ugotovil šele po nekaj mesecih bivanja v hiški ;Wink
Sedaj se bol ukvarjam z višinsko razliko terena 4m..... Na prvi pogled, pri ogledu parcele, sem ocenil da je kakšnih 3m....


Skok na forum:
Zadnje novice

Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke Mitsubishi Electric, s plinom R32.
21.08.2019 ob 07:55:09
Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke  Mitsubishi Electric, s plinom R32.
Z naborom modelov od 5 do 23 kW in kaskadnim sistemom vezave zunanjih enot  toplotnih črpalk zrak – voda, Mitsubishi Electric pokriva... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »