Splošno > Kr neki
2 taktni motor ne vžge navodila

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 taktni motor ne vžge navodila
#1
Živjo, kot laik bi se rad malo izobrazil glede popravila 2 taktnih motorjev npr. žaga, kosilnica...za domačo uporabo. Predvsem me zanima kaj narediti, ko motor ne vžge. Kak je pravilen vrstni red kaj gledati? Vem, da za delovanje motor potrebuje iskro, gorivo in kompresijo. Jaz bi najprej preveril iskro in če imam v tanku gorivo, naprej pa več ne vem. Kdaj pridete do točke razstavljanja uplinjača? Prosim za navodila, ko motor ne vžge od začetka do konca, torej odgovor v stilu vžgal mi je ker sem menjal filter goriva ni dovolj. hvala
#2
Kot si že sam zapisal, preveri iskro - odvij svečko, če motor ni hotel vžgati, bo ta tako vsa mastna. Očisti jo, ob tem pa še preveri njeno iskrišče, da je med njenima kontaktoma predpisan razmak. Na svečko nato natakni kapo, navoj svečke prisloni na "maso" in povleci tisto vrv za zagon. V iskrišču svečke se mora pojaviti iskra ob vsakokratnem hodu bata v cilindru. Iskro boš lažje opazil kje v senci (delavnici) kot na soncu. Če iskre ni, je fuč vžigalna tuljava in jo bo potrebno zamenjati. Svečko privij nazaj in poskusi znova, seveda ob uporabi čoka (zaug). Pa spet ne v nedogled, saj se bo tista svečka ponovno zamastila. Je bolje čok zapreti in poskusiti brez njega, ali pa uporabiti kak start sprej. Uplinjača osebno na nobenem motorju (kosilnice, freza) še nisem razdiral in več kot to ne znam svetovati.
#3
Tako, kot je že štromar povedal, najprej preveriš iskro, potem izprazniš rezervoar goriva in zamenjaš novo predpisano mešanico, preveriš delovanje čoka (lopute zraka) in v vžig je tu. Polnoletna Alpina mi je letos po od oktobra pa do aprila (nedelovanja) po treh poskusih vžgala da sem ji,,, Smile
So pa vse stare mešanice neprimerne za vžig po daljšem obdobju. Čeprav jih osebno tudi stare vse porabim po pameti med sezono...
Je pa spomladanski zagon enak pri vseh treh dvotaktnih igračah. Upam, da zeleni preskočijo moje odgovore. :wink:
#4
Glede iskre, bodi previden, da je ta modra, ne rumenkasta. Ce je rumenkasta, razdaljo malce zmanjsaj. Poleg ostalega zgoraj, je lahko razlog ne vziga stara mesanica (se posebej pri novejsih strojih) ali pa prebogata. Sledi nastavitev zraka na uplinjacu, ciscenje dize (v primeru, da kljub vziganju ne zaliva svecke ipd). Ko preveris vse do tod napisano bo vzgalo.
#5
+ pregled stanja zračnega filtra
#6
Če imaš lansko mešanico naredi novo.
#7
.... in pazi na predpisan % olja. Prebogata mešanica z oljem ne dela dobro...


Skok na forum:
Zadnje novice

Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke Mitsubishi Electric, s plinom R32.
21.08.2019 ob 07:55:09
Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke  Mitsubishi Electric, s plinom R32.
Z naborom modelov od 5 do 23 kW in kaskadnim sistemom vezave zunanjih enot  toplotnih črpalk zrak – voda, Mitsubishi Electric pokriva... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »