Splošno > Kr neki
Ko stranka odpove ( brez avansa)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ko stranka odpove ( brez avansa)
#16
@kremenckovi na zdravje Wink

Bolj kot gajba pira me zanima, razplet zgodbe..
#17
Razplet je v menjeni temi... kljub vsemu, pa kdaj lahko nagnemo ob vročini... Smile
#18
Kje je tukaj moralna neoporečnost naročnika in kdo komu nagaja/je v prednosti? Še moj primer, bil sem zmenjen za fasado, gospod je prosil za 10k€ avansa, seveda ga ni dobil, za njim se je isti dan izgubila vsaka sled.
#19
Jaz osebno tudi nebi dal avansa, dokler ni materjal na dvorišču.
V današnjih časih žal ne gre zaupat nobenemu več. Žalostno.
#20
halo?!? tista stranka v omenjeni temi nikjer ne navaja, da si ŽE material dostavil....koliko jaz razumem, te še na ogled ni bilo, kljub dogovoru....zdej pa vedi, kdo koga " na suho"....
#21
To tud mene zanima..ker eden navaja, da je material nabavil in je stranka zadnji trenutek odpovedala. Drugi pa pravi, da mojstra sploh na ogled ni bilo, kljub dogovoru in vec klicih. @kremencek naj bi imel nevsecnosti z dvema iz forum, ocitno to ni tisti, ki ga kritizira v drugi temi. Kot receno, dokler ne slisimo se druge plati zgodbe, je debata brez smisla.
#22
Pravzaprav niti ni brez smisla. Gre za to, da je @kremenček začel na forumu prilagati slike svojih izdelkov. Ko sem opozoril (pa ne samo jaz), da je to prikrita reklama, se je @kremenček kar burno in užaljeno odzval.
Zanimivo je tudi, da ni kritike na njegov račun niti zanikal.
Vseeno, glede na njegove slike, je mojster in glede tega mu gre vsa pohvala. Ne opravičuje pa ga načina poslovanja, kot ga omenjajo nekateri. Konec koncev, verjamem, da je še kakšen prav tako kvaliteten polagalec kamna v Sloveniji, pa se ne izpostavlja.
#23
Se spomnim te debate glede “prikritega reklamiranja”..mislim, da je @kremencek takrat rekel, da nima strank iz foruma oziroma, da ima eno ali dve, ne spomnim se tocno..
#24
No ja...če lastnikov foruma to ne moti, ne vem kaj ima koga od forumašev, ki brezplačno uporabljamo ta forum, to sploh karkoli za motiti?
#25
Itak. Vec ko je slik na forumu vecja verjetnost je da najdes kako neumnost tudi zase. In ce ima majster zaradi tega kak posel vec toliko bolje.

Je pa res da je za to misljen spletnik. Ki je pa res reklamni pamflet postal...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#26
Kakor sem jaz razumel v tej temi @kremenček pove, kako je nabavil materijal za znano stranko oz. dogovorjen posel, brez avansa (očitno založil sredstva ali dobil "na obprto") in nato izpadel iz posla ter imel ves material na zalogi. Ne pove sicer, a je bil material še "franco" dobavitelj ali "franco" njegovo dvorišče. V drugem delu pove, kako je naročnica kljub dogovoru z njim (določen začetek del), delo oddala (dan prej??) drugemu izvajalcu.

V drugi temi pa "šimfajo" @Kremenčka, da se ob dogovorjenem terminu ni pojavil na gradbišču, se ni odzival, skratka prebukiral je stranko ...

Torej je rezultat izenačen. OK Kremenčka so nategnili dvakrat, res pa je, da mi sedaj vemo za (samo) en njegov "nateg".

Nauk te basni je, da se tovrstna igra igra na obeh straneh in da se je gre marsikdo. Čeprav so izvajalci opisani kot največji "nateguni", pa vsak dan beremo in osebno koga poznamo, ki je tudi kot naročnik "nategun".

Včasih je pa en nateg posledica drugega.

Ali pa, obljubim vsem, pa jih malo nategujem in imam delo čez cel mesec/sezono in sem na vsakem delovišču vsak drugi ali tretji dan, rok pa prekoračim tudi za 30 - 90 dni.

Poznano?!

Itak! Potrebna pogodba in garancija, pa makar "bianco" podpisana menica z menično izjavo.

Smile
#27
simek Napisal:Polaganje kamna (pohorski lomljenec), stran 20, datum 3.maj

:lol: Tam sem Ivana malo pokritiziral jaz. Tu pa piše o drugi stranki - tako da ne boste enačili ti dve zgodbi. Hčerka ima šele 1 leto, tako da avta še ne kupujem :lol:
#28
Ma, ne vem. Običajno mojster zasluži še nekaj z rabatom, ker stranki zaračuna ceno materiala brez rabata (ker ga pač ona ne more tako ugodno nabavit kot on). Po drugi strani pa je najbolje peljati stranko v trgovino in naj poravna material. Tak način je sigurnejši a žal manj dobičkonosen. Take so....


Skok na forum:
Zadnje novice

V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
23.01.2018 ob 11:35:41
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
Podjetja s(m)o ljudje, zato je zelo pomembno, da se na delovnem mestu počutimo dobro, saj današnji sodoben in hiter tempo življenja narekuje, da... Beri dalje »
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
04.12.2017 ob 10:53:36
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
V podjetju Lumar v soboto 9. decembra, med 10.00 in 15.00 uro, v Lokrovcu pri Celju pripravljajo dan odprtih vrat na spremenjeni hiši Lumar Urbano-D... Beri dalje »