Splošno > Kr neki
Ko stranka odpove ( brez avansa)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ko stranka odpove ( brez avansa)
#1
Pozdravljeni
Ker opažam, da je veliko pisanja o raznih nestrokovnih izvajalcih in tistih, ki se ne držijo datumov ter raznih, ki vzamejo avans, pa jih je nato treba prositi, da pridejo delat itd, sem se odločil, da izpostavim zadnje dve stranki. ( prisotne na tem forumu )
V prvem primeru sem v okolici Ormoža opravil ogled, meritev in predračun za komplet izvedbo z materjalom. Stranka je izbrala kamen iz uvoza - Grčija.
Za položit je bilo 167 m2, kar pomeni, da sem moral nabaviti 200m2, zaradi prevoza sem ga naročil 360m2 v upanju, da bo ostalo že enkrat šlo v promet.
Stranka je potrdila predračun, ko sem dobil kamen, sem javil, da je kamen parajt, česar se je razveselil in takrat sva dorekla približni datum z pričetkom dela - po 1.maju, takoj ko bo vreme dopuščalo. Pokličem 3.5.2019 in sporočim, da pripeljem komplet materjal 6.5. in isti dan pričnemo z pripravo terena itd. Potrdi, da bo doma itd.
6.5. naložen z materjalom pred štartom pokličem, da javim, da pripeljem čez 2 uri. Stranka se oglasi, slab signal, dve ponovitvi, nakar mi odgovori, da si ne more zdaj tega privoščit, ker je moral hčerki posodit denar za avto !!
Wtf ?
Poskušam razložit situacijo : Vložek v ves materjal, delavce, načrtovanje delovnega plana, kar pomeni, da lahko svojim fantom sporočim dopust ?
Ne zaleže, denarja nima več, odložim

V moji navadi ni, da bi jemal avans, ampak žal, te takšne stranke prisilijo v to. Moja napaka, ampak naivnost me je zavedla v to, da sem verjel dogovoru praktično na stisk roke.

Drug primer, gospa iz Dupleka me neizmerno prosi, da ji položimo kamen, katerega ima kupljenega že leto dni, a so jo vsi trije mojstri s katerimi se je dogovorila v tem času nateg...
Po tretjem klicu in modelovanju si grem ogledat objekt, razložim, da moram zaradi tega prilagodit vse ostalo, javim naslednji stranki situacijo in ker se mu ne mudi prestavima termin, ok sprejme, da gospe ustrežem. Super
Ker se polagalci v tem okraju večina poznamo, izvem, da je bil dan za mano pri njej še eden.
Pokličem, potrdi, da sva dogovorjena in zatrdi, da ni bil tam nihče. Ko se bliža dan pričetka neuspešno kličem, da javim prihod, na sms ni odg
Drug dan pokličem iz ženinega tel, se predstavim, prekine in odpiše, da že dela en drug.

Ni kaj, hvala bogu je dela dovolj, tudi super strank, a žal bom po 22 dela pričel jemati avans, čeprav sem vedno trdil, da se vnaprej plača samo ku...!

Vsem ostalim, ki se ne najdete v tem pa hvala za zaupanje in sodelovanje
Lp. Ivan
#2
Po tolikih letih dela bi se že lahko kaj naučil. Sprejmi avans, dobavi material takoj ko ga dobiš in se v dogovorjenem roku loti dela. Vsako drugo filozofiranje odpade. Usluge nekomu, ki je menda zgolj zaradi nekega kamna v težavah uvrsti v normalne plane in to strankam tudi povej. Včasih stenski planer dela čudeže (planiranje samo v glavi je katastrofa). Uvrščati takoimenovane dobičkanosne posle naprej prinaša katastrofo...
#3
Po drugi strani pa še zmeraj boljše kot da bi naredil, pol pa ne bi bilo denarja.

Občasno delam z nekom, ki predeluje kombije v avtodome. Pravi kar bo denarja toliko bo pa narejenega. Sprva se mi je zdelo malo.....tako tako, potem pa vidiš da ima vse skupaj kar smisel.
#4
Kadort, al nisi razumel, al pa nočeš.
Saj se ne jezim, v 22 letih dve takšni stranki so skoraj enako nič. Pisal sem vdi zato, ker je med nami tudi veliko takšnih, ki se na samostojno pot komaj spuščajo in jim takšne zadeve lahko dobro zakomplicirajo štart. Lažje se je učiti na tujih napakah.
#5
Gospod je po pisanem sodeč mojster stare šole, preveč pošten za današnje razmere. Včasih je beseda in stisk roke nekaj veljala, danes te pogleda v oči in - na....gne.
Jaz sem imel prakso, da sem preko izvajalca vzel nek material, mu ga ob dobavi plačal, za delo sva se dogovorila kasneje. Če ga ne bi bilo, je material itak že moj in dobim drugega samo za delo. Vse lepo in nihče ne zalaga denarja za nikogar.
Daj bodi frajer in izpostavi še ti dve stranki iz foruma:-)
#6
Par dni nazaj je v eni drugi temi eden od forumasev pisal, da se je s @kremenckovi dogovoril za izvedbo del, pa bi ravno on naj bil tisti, ki se je izmikal zacetku izvedbe z raznimi odgovori. Upam, da se ta forumas javi, da bosta obe strani povedali svojo zgodbo. Vedno je nehvalezno slisat samo eno stran..
#7
Saj takšnih zgodb je na forumu bilo že kar nekaj. In verjamem, da bi vsak od nas lahko napisal svojo izkušnjo tako kot ponudnik, kot naročnik storitev. Pravzaprav so na te izkušnje imuni samo trgovci z materialom in prehrano (čeprav, se tudi njim, marsikaj dogaja). Seveda največkrat preberemo subjektivno resnico, ki pa ni nujno prava resnica, ker ne poznamo subjektivne resnice nasprotne strani.
To, da bi se na forumu vsakič z imenom in priimkom omenjali domnevni kršitelji, se mi zdi nekoliko sprevrženo, ker se lahko nekomu, brez dokazane dejanske krivde, zgodi najmanj forumski linč. Zato tudi mislim, da je omenjanje OP-ja v oklepaju dveh forumašev, povsem brez potrebe in samo pridobivanje simpatij na svojo stran.
Pravzaprav še kako velja, da kdor dela, dela tudi napake. Ampak vsako napako, dokler ni nastala škoda, se da sanirati, če sta obe strani za to pripravljeni, samo pogovoriti se je potrebno (seveda za eno stran, takšen pogovor ni prijeten, je pa zato potrebno imeti jajca, če tudi si ženska).
Ma pozno je, pa filozofiram.
#8
Imena na plano
Je pa res da se potem najdejo takoj ljudje ki poznajo vse zakone in clene okoli blatenja dobrega imena. Take bi moral nekdo na sodišču v nasprotnem postopku "prizemljiti".
Torej, naj toži za blatenje dobrega imena, upaš da na sodišču zmagaš ( ker ni bilo blatenje dobrega imena ampak sodišče ugotovi da si samo javno povedal resnico) takrat pa ti kontra tozbo za povzročitev duševnih bolečin blablabla.
Čakam ta postopek od nekoga ki je na FB "kupil" mojo rabljen predmet. Imela sva dolg pogovor kjer je bil ves napaljen da pride čez nekaj dni iskat ker gre trenutno v tujino. Čez nekaj dni klicem, mi reče da ne more govoriti ker nekaj dela na višini in da me poklice.
No klica ni bilo, čez nekaj dni na FB objavim "zahvalo" ker ni vzel izdelka kljub temu da je bil najvišji ponudnik in zato ni navedel nobenega tehtnega razloga. Zvečer klice (pa jaz nisem.imel telefona pri sebi), pošlje SMS, kjer navede vse člene okoli blatenje dobrega imena in da naj pričakujem pošto odvetnika in sodišča.
Sedaj pa čakam
Sem pa naredil printcrene oglasa in debate na FB ( niti tolk ni bil da bi svojo objavo (ponudbo) zbrisal) tako da bo sodišče lazje ugotavljajo blatenje dobrega imena.
#9
Kremenček, zelo dobro razumem tvoje pisanje, le ti mojega nočeš, oz. nekatere stvari preslišiš.

Glede novih obrtnikov se pa vsak po svoje prilagaja trgu. Tuje izkušnje itak nič ne pomenijo, vsak osel mora vsaj enkrat na led.
#10
kremenčkovi, glede na način poslovanja, si toliko kriv ti, kot tvoji t.i. nateguni. Igrali so po tvojih pravilih, ne po svojih - nič avansa, očitno nič papirjev/podpisov. Torej? Na vsake toliko naletiš na take paciente, bolj čudno bi bilo, da v vseh letih ne bi naletel tudi na take patrone. Zaščiti se z avansom in je.
Pred kratkim imel knaufarja pri sebi, enak način dela, vse na zaupanje v kompletu z materialom - fant pa mlad, leto dela na svojem. Zaenkrat nima težav..je pa ta način dela le vprašanje dneva kdaj bo naletel na mino, ne pa, če bo naletel.
Zakaj ne bi napisal, kdo od forumašev je bil to? Kakšno ima potem smisel navajanja, da so forumaši takšni, če je vse napisano v megli. Ali stoj za napisanim ali pač sploh ne piši. To, zakaj se ti osebki sami ne javijo v temo in pojasnijo stvar, je pa druga zgodba.
#11
Popson31 Napisal:Par dni nazaj je v eni drugi temi eden od forumasev pisal, da se je s @kremenckovi dogovoril za izvedbo del, pa bi ravno on naj bil tisti, ki se je izmikal zacetku izvedbe z raznimi odgovori. Upam, da se ta forumas javi, da bosta obe strani povedali svojo zgodbo. Vedno je nehvalezno slisat samo eno stran..

Daj najdi lepo te prosim to temo in vse kar navajaš. Res te lepo prosim, če se gre o meni maš gajbo pira.
#12
Polaganje kamna (pohorski lomljenec), stran 20, datum 3.maj
#13
@kremenckovi to je ta tema:

viewtopic.php?f=28&t=7426&hilit=Pohorski+lomljenec&start=285

@simek sej vemo, da za pivo si pripravljen naredit vse ampak res vse, tako da ti odstopim to gajbo, ki jo ponuja @kremencek Smile

PS: nikakor ni moj namen “mesanje dreka” ampak je prav, da se zadeva v kolikor je bila javno izpostavljena, tudi razjasni. V tisti temi en forumas trdi ravno nasprotno, kar navaja v tej @kremenckov.
#14
:lol: Sem vedel, da se boš "spotaknil", ker je @kremenček prosil tebe, napisal sem pa jaz! :lol:


P.S. Za gajbo se mi "ne da " pisat, tako da.... na zdravje! 8)
#15
Vidva se pa zdaj zmenita, komu dostavim gajbo, al si jo bosta razdelila ? Smile


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »