Splošno > Sam svoj mojster
Hidrofor (hidropak) in protipovratni ventil

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hidrofor (hidropak) in protipovratni ventil
#16
sej lahko da se motim,... nič ne rečem,... ampak bi bil skoraj da prepričan da sam hidropak deluje tudi kot ekspanzijska posoda,... ker na strani napeljave nima nobenega nepovratnega ventila,... se motim,... lahko da,... meni sistem deluje in trenutno ne vidim potrebe druge kot menjavo hidropaka za hidrofor,... ekspanzije pa sigurno v trenutni sistem ne bom vgrajeval,... pa tudi če ne dobim tiste pike,... heheheheh
#17
Tidra, gre nekako takole: za jahanje rabiš enega osla, za oranje pa vola. Ti vse zahtevaš od osla. To pomeni, da želiš, da hidropak poleg svojega dela opravlja še delo ekspanzije. Dr (. ?)
#18
Tidra Napisal:@aleks

in kje imaš nepovratni ventil,... točno tam kjer sem jaz napisal da imam drugega,... pač prvega imam na košari in glej ga no zlomko tega pri hidropaku mi nikoli ni uničilo ampak tistega ki ga ti nimaš,...
sorry za ozno javljanje, sem bil vmes v bolnici, pa mi je na mobitel zoprno tipkati.
pri meni je nepovratni ventil (in ekspanzija) sestavni del črpalke. protipovratni ventil je v obliki vložka, ki se ga vstavi v sesalni priključek, ali pač ne, po želji oziroma sesalnem tlaku. pumpa je omejena po sesalnem tlaku in tukaj lahko vsak tak dodatni ventil predstavlja preveliko oviro, oz. previsok sesalni tlak. elektronika potem pumpo izklaplja v primeru previsokega sesalnega tlaka. pri meni ni problem, sesa sam 3 metre in je ventil komot vstavljen. važno da nam deluje.


Skok na forum:
Zadnje novice

Zemeljski plin – za topel dom in nizek račun
05.03.2021 ob 10:20:07
Zemeljski plin – za topel dom in nizek račun
Kako priti do najcenejšega ogrevanja stanovanja ali hiše? To je vprašanje, ki si ga pred začetkom vsake zime... Beri dalje »