Gradnja in obnova > Klasična gradnja
"krpanje" AB Plošče

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"krpanje" AB Plošče
#1
Pozdravljeni,

Nekaj časa sem že prijavljen, pa do sedaj ni bilo nobene potrebe po spraševanju, saj sem ves, kar sem rabil, tudi našel, Tokrat pa nikakor ne uspem najti odgovora...

Moram zmešati beton za "poštukati" AB ploščo, potrebujem pa malo manj kot m3 betona, zato ne vem, če se mi splača iskat prevoz za tako malo količino (prevoz dražji od peska)

Od prejšnjih projektov pa imam doma še pesek 0-4 in 10-20(na palec)
Ali bi ti dve granulaciji peska ustrezali za mešanico, kljube temu,da mi "tam vmes nekaj manjka", in v kakšnem razmerju naj bi ju mešal? Razmišljal sem v smeri 2:4:3 (cement:fini:grobi). Koliko sem zgrešil?
#2
Nekaj parov pridnih rok in bo šlo BP. Morda samo še povprašaš, če ima kdo v bližini mešalno kiblo. Bo hitro in dokaj poceni. Bo ceneje kot hruška, če si to imel v mislih.

Glede razmerja je pa morda malo odvisno kaj bo na tej plošči. Nekdo bo dejal, da je navedeno razmerje čisto uredu, drugi bo imel čisto svoje "strokovno" mnenje.....
Ko smo mi zidali razne stvari, smo tudi uporabljali kar je bilo pri roki in vse ševedno trdno stoji. Učasih je samo stvar kompliciranja....
#3
Ker se mi ne sanja ali je ta AB plošča v "zraku" ali na tleh samo na splošno
Ljudska razmerja cement : pesek držijo samo na približno, ker je razmerje močno odvisno od granulacije agregata, in tudi kvalitete mešanja bolj kot je fin več cementa potrebuješ+seveda količina vode
Za ca 1m3 betona vsaj jaz naročam suho mešanico v betonarni zadevo pripeljem na prikolici/kamiončku dodam vodo na licu mesta in to je to
Prednost tega je da je marka betona, ki jo tako dobiš točna ne pa nekaj na približno
#4
Plošča je "v zraku". podaljšali bomo balkon, ki bo na eni strani naslonjen na podporni zid, na drugi strani vpet v steno. Po celi dolžini pa vezan na armaturo obstoječega balkona, cca 0,5m globoko. Dolžina balkona je cca 3m, plošča pa je debela 12cm. Delamo 2 taka balkona (po izračunu cca 0,8m3 betona)

Gre za to, da imam dva kupa peska, katera posamezno nista primerna za ploščo, me pa zanima, če bi ustrezala, če jih pomešam in v kakšnem razmerju...
#5
Bliža se datum, ko bo treba betonirat. Res nihče nima ideje, če bo to držalo?
#6
Čaki vse kristalne kugle so v servisu. Hvala za vaš klic...
#7
OK... Smile
A je slučajno katera od kugel že iz servisa, al bo treba v tarot pogledat?
#8
Tarot karte so šle na izredni servis. Pravzaprav vse šlogarce nimajo pojma kaj bi rad. Confusedhock: Confusedhock:
#9
Dejansko me zanima samo, ali bo ab plošča s tako mešanico betona obstala v zraku, ali je to popolnoma zgrešeno :

Od prejšnjih projektov pa imam doma še pesek 0-4 in 10-20(na palec)
Ali bi ti dve granulaciji peska ustrezali za mešanico, kljub temu,da mi "tam vmes nekaj manjka", in v kakšnem razmerju naj bi ju mešal? Razmišljal sem v smeri 2:4:3 (cement:fini:grobi)
#10
Delaj mešanico 3:1 torej tri lopate peska in eno lopato cementa. Peska pa lahko daš pol pol če imaš obojega enako. Vsekakor pa ne pozabi na armaturno mrežo in z cementom ne šparaj.
#11
Hvala za informacijo, bomo naredili tako, ko bo vreme dopuščalo Smile


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »