Splošno > Sam svoj mojster
Popravilo visokotlačnega vodnega čistilca

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popravilo visokotlačnega vodnega čistilca
#1
Pozdravljeni,
PRed dnevi sem želel očistiti okolico doma z visokotlačnim vodnim čistilcem (Karcher like). Ko sem priklopil vodo nanj in elektriko in ga vklopil je sicer začel brneti, vendar ko sem pritisnil "petelina", da bi začela voda pod pritiskom špricati, se ni zgodilo prav nič. Kot da pumpa ne bi "vklopila". Sicer voda šprica ampak zelo malo, tako kot da ne bi bilo elektrike.
Ima kdo kakšno idejo, kaj bi bi lahko bilo? Se to da kaj popravljati ali je bolje kupiti novega?
lp, RR
#2
Na mojem lidl znamke je bil problem v stikalu, ki vključi črpalko, ko pade tlak. Očitno je zapikalo v položaju kot da tlak je. Še največ problema sem imel, da sem dobil vijake globoko v plastiki ven in sem si moral kupiti dolg izvijač. Potem sem to stikalo konec črpalke dal narazen, kolikor sem znal in se čudil, zakaj ne dela. Obupal, sestavil nazaj in je delalo.
#3
Živjo!

Sicer takih stvari neznam popravljati, ti bodo drugi bolje svetovali..
Lahko edino svetujem, da vedno ko priklopiš vap, najprej čez ugasnjenega spusti vodo čez, da odstraniš odvečni zrak ki se lahko nabere v črpalki. Ko zračnih mehurčkov ni več, vklopiš vap in to je to. Nasvet za prihodnje čiščenje, s tem se izogneš morebitnim okvaram na črpalki.
#4
Plastična glava (imajo jih nekateri cenejši čistilci) je lahko dobila mikro razpoko in ne drži več tlaka (morda je zmrznila, če imaš v garaži kdaj pod nulo in potem je tudi fuč), ali pa je enostavno obrabljena. Imam kärcherjev (original) spomenik doma, ni naredil 50 ur - plastična glava. Medtem se mi pa smejijo lastniki lidlovih visotlačnih čistilcev za eno četrtino cene ki sem jo jaz plačal, in veselo perejo. Seveda, kitajčk je naredil glavo vsaj iz špijatra. Ker nimam toliko denarja da bi kupoval poceni ... my ass. Kličem na servis, mi rečejo da kärcherji pod 300€ niso vredni nič - ker imajo plastične glave, in da popravilo stane cca 40€ manj kot novi podobnega razreda kot ga imam sedaj. In da naj si nabavim raje pošteno robo (WTF, pa saj nimam avtopralnice) ... od 400€ naprej so menda že čist solidni :x
Res pa ta reč včasih brni in ne šprica če ni lepo odzračena. Moj zabrni za malo časa in se ustavi, nato pa ne starta več.
#5
Uh še slabše...to zimo sem imel čistilen kar zunaj pod balkonom...sicer na suhem...ampak da seveda pod nulo...pol se bom verjetno moral posloviti od njega?
#6
Če si vodo ven spustil jeseni bo verjetno v redu. No, sicer še vedno v okvari, a ne zaradi zmrzali. Meni je delavnici odprlo litoželezno pumpo za vodo ker nisem spraznil vode jeseni ...
#7
Pri nizkocenovnih Kaercherjih plačaš le ime. Hofrov ali Lidlov z dolgo garancijo bo čisto v redu. Tudi Lavorji so kar v redu, za Rem ne dam roke v ogenj, kot ne za nizkocenovnike zvenečih blagovnih znamk, a z malo garancije.
#8
Kärcher ne dela samo slabih nizkocenovnih čistilcev - tudi npr. sesalce. Plastika totalen s.....t, stikalo fuč po 50 preklopih, nosilci za cevi in kable letijo proč, sesalne moči za drobtine po pultu. Pa smo lepo ravnali z njim. Nikoli več!
Imam star sesalec iz Hofra za 40 € in je bulletproof proti rumeno črni mašinci za 250 €.
#9
Mi imamo lidlovega nekje dve leti. Pred kratkim sem z njim opral fasado, garazna vrata, asfalt pred hiso itd. Dela kot prvi dan. Pa se cena je bila ugodna, okrog 150€ se mi zdi.
#10
Kärcher, Makita, VW, - samo še imena...
#11
Podoben primer sem imel. Izkazalo se je, da so alge, ki so "zrastle" v cevi šlavfa, se odluščile in zapacale filter v vapu.
#12
Dobr, filter se spuca. Če pa spusti glava črpalke, je pa za stran. Najbolj me jezi, ker jaz na svoje reči relativno pazim, in da mi tkole crkne ... sem kar jezen. Ker bi za ta dnar dobil takrat lidlovega, plus bi še ostalo za manjši nov kompresor. Sem slišal že od par ljudi da so Lavor v redu, tudi ta cenejši.
#13
Imam Lavor, ni najcenejši, je bil kakšne 250 eur. Po kakšni uri dela je najprej razgonilo pištolo, ki je plastična. Grem na servis po novo, kjer je pa medenina, stane pa cca 75 €. Zopet čez čas crkne. Ni glasu od njega. Zopet na servis, je poginilo tlačno stikalo.
Najbolj me pa jezijo cevi, ki so trde, ko jih razvijem se delajo zanke, skratka, eno sranje od ciganov z kravatami.
Čisto v stilu "mal dnarja, mal muske".


Skok na forum:




Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »