Splošno > Sam svoj mojster
Pritrjevanje v steno nad vrati

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pritrjevanje v steno nad vrati
#1
Pozdravljeni!
Na steno želim pritrditi nosilno ploščo za "telovadni" pripomoček (TRX trakovi). Ta plošča ima dve izvrtini za pritrditev, razmaknjeni ~ 10 cm. Obremenitev po večinoma statična in pod kotom, možni so pa tudi sunki.

Mesto, kjer bi to moralo biti, je del stene nad vrati. Zid je tam debel ~ 30 cm, zidan iz polne opeke in vezan z malto z bolj malo cementa (60 let stara zgradba) - pri vsakem vrtanju se precej kruši. Preklade nad vrati ni! Prvi del odprtine je ~ 13 cm zob, nato pa pride okvir vrat.

Zanima me, kako bi lahko to reč zanesljivo pritrdil? Višina plošče bi bila kakih 10 - 15 cm nad vrati. Idealno bi bilo prevrtati steno in dati palice, ampak ni izvedljivo - na drugi strani je glavni dovod elektrike in kompleten razvod. Bi daljši vložki in vijaki - razmišljam o 15 cm vrtini - zadostovali, ali tvegam razmajanje opeke pod izvrtinami?

Za boljšo predstavo situacije pripenjam sliko.


Priložene datoteke
.jpg   stena.jpg (Velikost: 60,9 KB / Prenosi: 550)
#2
Nea se hecat!
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#3
Se strinjam s @firefly-em! 10-15cm nad vrati, si jaz ne bi upal tole fiksirat. Sem pri svoji koči videl, kako je pozidano! (letnik 54) Tale stena je bila pozidana z apneno malto (brez cementa), zidaki pa malce na kajlo, pomagal pa je nekaj cm. debel štok! (tale tvoj ni original)

Na "prvi uč" je tule rešitev, da fiksiraš pod strop. Tam je (če je nad telimi vrati še eno nadstropje), venec, ki ima cement v "sledeh"! :wink: Bi pa moral malce razkopat in pogledat. Pa s kakšno sodobno "žavbo" si pomagaš fiksirat.
#4
Hm, strop je na 265 cm in tako visoko ne morem dati te plošče. Struktura stene je pa do vrha enaka - podobna tvojemu opisu. Pesek, apno, mogoče malo cementa in veliko dobre volje.
#5
Najdi drug način rekreacije, sicer ti bo zid na glavo padel...
#6
TRXe komot pritrdis na strop, celo boljse je, ce so pritrjeni nad glavo, da imas komplet povrsino pod pritditvijo na voljo za vadbo.

https://m.youtube.com/watch?v=OOYHF60yy1w
#7
Če omenim, da je strop 60 let stara monta plošča verjetno ne bo kaj lažje? :? Res pa bi jo lahko prevrtal in dal skozi palice, kajti nad menoj je podstrešje.
Ampak v tem primeru bi potreboval pručko za vpenjanje trakov.
#8
Vseeno bolj ziher uporabit prucko 1-2x na dan, kot odtrgat komplet steno nad vrati Smile pri vadbi s TRX je tockovna obremenitev na tista dva hakeljca vcasih tudi 3 kratnik uporabnikove teze. Odvisno od vaj, ki jih bos izvajal. Tudi pri fiksiranju v strop, prej preveri kako in kaj. Obstajajo pa TRX za vrata, ki jih vpnes v zaprto vratno krilo. Si pa pri tem sistemu omejen z vajami.
#9
BorisB Napisal:Če omenim, da je strop 60 let stara monta plošča verjetno ne bo kaj lažje? :? Res pa bi jo lahko prevrtal in dal skozi palice, kajti nad menoj je podstrešje.
Ampak v tem primeru bi potreboval pručko za vpenjanje trakov.
Ja, pručka pa res zna biti problem :lol: :lol: . Mogoče bo bolje, če se kar vležeš na kavč in dviguješ noge :mrgreen:.
Ne zameri, ampak so me razdražili neki drugi forumaši v drugih temah, pa sem moral uporabiti nekaj sarkazma.

Sicer pa lahko nadzidavo nad vrati ojačaš s kakšno leseno ali kovinsko podkonstrukcijo, ki jo pritrdiš tako na strop, kot na nadzidavo. Podkonstrukcijo lahko skriješ tudi s kakšnim knaufom.
Pravzaprav imaš kar nekaj rešitev.
#10
A ni tako, da se največ naučiš iz lastnih izkušenj?
Če kak sunek vžge direkt v betico, je to kaj slabega?
Ponekod?
#11
BorisB Napisal:Če omenim, da je strop 60 let stara monta plošča verjetno ne bo kaj lažje? :? Res pa bi jo lahko prevrtal in dal skozi palice, kajti nad menoj je podstrešje.
Ampak v tem primeru bi potreboval pručko za vpenjanje trakov.


Pa ne sam palice skozi strop. Če je Monta, bi blo fajn dat na zgornji strani konkretno železno plato, tako da ti pokrije vsaj 2 nosilca, še bolje 3. Ker malo dvomim, da je zgoraj kaj veliko betona preko opečnih polnil, če sploh kaj!
#12
Je, je, za izravnavo.


Skok na forum:
Zadnje novice

Redno vzdrževanje doma je nujno
20.01.2020 ob 12:59:50
Redno vzdrževanje doma je nujno
S tem boste poskrbeli za svojo varnost in manj zapletov pri zavarovanju. Izognite se slabi volji, ko vam denimo poči cev in voda... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »